Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawsze uśmiechnięta

bardzo chcę zostać mamą

Polecane posty

Gość zawsze uśmiechnięta

już raz spotkało mnie duże rozczarowanie i wielki ból poroniłam. Minął już prawie rok a z nim starch że znowu stracę dzecko w tym miesiącu zaczęliśmy z mężem starania o dzidzie właśnie spóźnia mi się okres od trzech dni jest mi dziweni niedobrze i strasznie kręci mi się w głowie nie wiem czy już mogę sobie robić nadzieje boje się zrobić test. Jak to jest z tymi pierwszymi objawami ciąży??

Gość hopsa hopsasa

Gość Mała Miiii 23
Pewnie u każdej kobiety wygląda to trochę inaczej ... Ja pierwsze objawy ciąży zauważyłam dopiero w 5 tygodniu a mianowicie miałam mdłości, obolałe piersi i oczywiście brak miesiączki. Aha ... i byłam bardzo wrażliwa na różne zapachy.

Wszystkie objawy przed wykonaniem testu są stricte subiektywne. jedynym pewnym jest widoczność zarodka na USG.A to dlatego, że za objawy "na miesiączkę" i "na ciążę" odpowiada ten sam hormon - progesteron.. dodatkowo psychika ma wielką moc, jak szukamy objawów ciąży to zawsze je znajdziemy - niezależnie od ciąży.Ja prawie wszystkie cykle, w których się starałam - miałam objawy ciążowe. zaszłam w cyklu z największym PMSem mojego życia, kiedy wręcz byłam przekonana, że do ciąży nie doszło (i kupiłam zapas podpasek na pół roku).

ja jedynym objawem jaki miałam to był powiedzmy brak miesiaczki. a teraz sie objawy pojawiły oczywiście ale nie wiem czy to tak rzeczywiscie czy mózg zaczął działać i znajduje sobie te objawy sama nie wiem nie wiem:(

Gość zawsze uśmiechnięta
a ja już czuję ten okres brzuch boli i pewnie nie będzie dzidziusia a tak bardzo tego chcę

Gość dlacezgo nie robisz testu