Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łza na szybie...

ciąża

Polecane posty

Gość Łza na szybie...

Mam pytanie miałam stosunek 18.07, połowa cyklu, dni połodne. Ostatnia miesiączka 06.07.08r, cykle 26-25 dni. Bardzo sie boje, juz czuje delikatny ból brzucha, częściej siusiam, jest mi niedobrze..Strach przeogromny, jak najszybciejto sprawdzić??

miałaś stosunek 3 dni temu i myślisz, że już masz objawy ciążowe? :D:D:D:D:D

Gość Wlkp
To na pewno ciąża, moja też tak miała

Gość karoolek
kupic test ciazowy i po przespanej nocy nasuiusiac do pipety wykonac jak w zalaczonej ulotce i wyjdzie , powturzyc po tygodniu

Gość Leśny
a nie lepiej pomyśleć najpierw? A tak wogóle to brzuch cię boli z nerwów.... po 3 dniach to żaden test nic nie pokaże. Jak następna miesiączka się nie pojawi to się wtedy martw......

Gość karoolek
miesiaczka sie moze pojawic i do 3 miesiaca a kobieta moze byc w ciazy

Gość dziewczyno ile ty masz lat
:-O

Gość czarne_na_białym

Gość Leśny
Karooolku, Polecam poczytanie o anatomii i biologi człowieka. Ciąża jest równoznaczna z ustaniem cyklu. Pierwsze primo- hormonalne sprzężenie zwrotne hamuje owulacje, po drugie macica nie łuszczy się bo zagnieżdżone jest w niej jajeczko i zablokowana zostaje szyjka macicy tak by mogły się zebrać płyny płodowe. Nie strasz ludzi jeśli nie masz pojęcia o anatomii.... Łzo, nie pozostaje ci nic innego jak czekać na miesiączkę bo na środki awaryjne (pigułka po) już za późno.

Gość karoolek
lesny a ty to tak myslisz ze ile ja mam lat , ze nie zdazyłem pozac anatomi czlowieka co > ? przyjedz do mnie skontaktuje cie z kobietami co mialy okresy a jzu w ciazy były , nie bedziesz mial daleko , wystarczy zejsc piero nizej mojego bloku , a jak jzu ci sie nie chce , to pzreczytaj tyle co ja , a dowiesz sie ze to jest mozliwe i nader czeste zjawisko , tak samo jak to ze mozna zajsc w ciaze uprawiajac sex w okresie , w czasie miesiaczki - wiec prosze nie ucz ojca dzieci robic , i zawiesz moze nie madrzejszemu od siebie , ale takiemu co wiecej widział przezył jak i wie

Gość karolek co ty piepszysz
dziecko :-O

Gość karoolek
piepsze ? jestes przekonana /y naprawde wspomne ze piszesz słowa do faceta 43 letniego - gdzie Ci nie wypada , a co powoduje bys uzupełnila swą wiedze - polecam !! zas jesli jestes kobietą - zapytaj o to co wspomnialem swego ginekologa - potwierdzi

Gość Leśny
....... miałem się powymądrzać dalej ale mi zapał odebrało...... Po co komuś tłumaczyć co to wielokrotna owulacja czy plamienia.......

Gość Łza na szybie
Kurcze.. boje się na maksa.. wiem że jest duże prawdopodobieństo. Wyczytałam gdzieś że 18.07 to idealny dzień na poczęcie przy moi cyklu. To jeszcze bardziej mnie zdenerwowało. Już bolą mnie piersi, a może to objawy owulacji?

trzeba było sie zabezpieczyć :O sprawdzic najszybciej w dniu spodziewanej miesiączki kurwa :O po prostu żal.pl

ja pierdole :D nie mogę z tymi opowieściami o okresie w ciąży :D dzieci do piaskownicy :P a opowieści, że koleżanka koleżanki miała okres do 4 miesiąca sobie możecie wsadzić w dooopę :D

Może być problem jeśli książka w której została zawarta opowieść jest formatu A4 :o w twardej okładce omg... :o

Łzo na szybie, zatem odbyłaś niezabezpieczony stosunek w okresie dni płodnych. Cóż, najprawdopodobniej jesteś w ciąży. Dla pewności kup w aptece test ciążowy.

A tak w ogóle to się nie bój. Nieplanowana ciąża to jeszcze nie tragedia. Jeżeli wiesz że nie będziesz mogła się dzieckiem zająć, to po porodzie zawsze możesz się go zrzec.

Gość to stara prowokatorka
zaraz napisze, ze okres można mieć do 6 miesiaca ciazy. LOL! :classic_cool:

Gość Łza na szybie
W sumie ogromna tragedią by to nie było, mam stałego chlopaka od kilku dobrych lat. Tylko że mamy jeszcze tyle planów.. nie mamy mieszkania, studiujemy, tylko chłopak pracuje.. ech szkoda gadać:( Dorosła baba i tak paskudnie wpaść... a wystarczylo chwile pomyśleć, ale wiadomo szampan atmosfera:( przez chwilę nawet w tym wszystkim pomyślalam o ciązy, Pwiedziałam o prezer, ale chlopak stwierdzil że jak coś trudno będziemy mieć bobo. Tylko teraz jak na to patrze to wcale na bobo nie jestem gotowa:(