Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkk99s

co nam grozi?

Polecane posty

Gość kkkk99s

ja i moja kumpela wracałysmy pijane z imprezy do tego piłyśmy na przystanku tramwajowym zatrzymał nas patrol a że nie miałyśmy dokumentów wymyśliłyśmli inne imiona i nazwiska.nie wiem jak on to zrobił ale zadzwonił gdzieś i skapował że zmyślamy.Pojechałysmy na komende nad ranem znalazłyśmy jedak te dowody i podałysmy prawdzine dane.Wiem że grozi nam mandat ale czy za to kłamstwo też nam coś zrobią?i jak on sie kapnął?

Gość kkkk99s
nikt nie wie?

Gość ksiezniczka ozi
miałam taką sama sytuacje tyle ze kumepla wymyslila-kolegium z 200-300 zł bedzie

Gość 5 lat wiezienia
za oszukiwanie policjanta na służbie:P

Gość bye/die
składanie falszywych oswiadczen :P mozecie nawet zawiasy dostac 3 na 1 :D:D:classic_cool:

Gość 5 lat wiezienia
poważnie to już było składanie fałszywych zeznań?Boję się teraz...

Gość 5 lat wiezienia
bo miałam taks amo nie tak dawo myslałam że jaja sobie robicie

Gość 5 lat wiezienia
ale u mie sie jeszcze po ten mandat niw odezwali...u mnie zorietowano się bo potem kazano mi wszystko powtózyć tz imiona rodziców jeszcze raz a ja ie pamietałam co gadałm i podałam inne

Gość ajt
za pare dni przyjdzie ci wezwanie do sądu. przerabialam to ostatnio jak jechalam pijana pociagiem bez biletu :D

Gość kkkk99s
ludzie prosze nei straszcie mnie ja pytam poważnie?i jak on sie zorietował:(nic mie nie powiedzieli co mi za to grozi

Gość ale jesteś głupia
ja rozumiem pić...ok spoko ale co ci przyszło do głowy żeby z policji kretyów robić przecież to było do przewidzenia.....żel mi cie taka głupia jestes...:O

zresztą za picie w miejscach publicznych jest chyba tylko 50 zł manadtu :D a tu masz serio informację :P " mandatowego nieprawdziwe dane co do swojej tożsamości wpisywane do dokumentu mandatu karnego, a następnie pod- pisuje ten dokument potwierdzając przyjęcie mandatu przez osobę wska- zaną w nim, którą nie jest, dopuszcza się przestępstwa, określonego w art. 270 § 1 k.k., a nie tylko wykroczenia określonego w art. 65 § 1 pkt 1 k.w. " "Art. 233. § 1. Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3." ciesz się :P

Gość a co grozi osobie
która nie pije w mieisc publicznym ale maszeruje ulica pół przytoma?i trafi na policje jej mandat nie grozi?

Gość bye/die
a co grozi osobie rachunek za izbe wytrzezwien 🖐️ wy na serio ejstescie takie popieerdolone? :o

Gość kkkk99s
a ja wygrałem życie-widze że czerpiesz niemal sadystyczną przyjemość z mojego nieszczęścia:O

poo prostu oni zglaszaja twoje dane przez krotkofalowke a tam im powiedzieli ze sciemniacie, za picie w miejscu publicznym najnizsza kwota jest 100zl mysle ze wam nic za to nie zrobia, moze jakies kolegium, chociaz watpie w to, a moze zawiasy, ale w to juz calkowicie watpie, bo musieliby zalozyc sprawe w sadzie

3 na 1 ? od kiedy okres zawieszenia jest krotszy od kary hahaha? jak juz to 1 w zawieszeniu na 3 :O

Gość kookkokook
oj głupie jestescie ze wymyslałyscie dane. najhwyzej mandat vyscie zarobiły za picie albo slpnczyłoby sie tylko na pouczeniu

Gość ollllllllllka
myślę że mogą Wam darowac:) tzn mandat zapłacicie,ale jak policjant będzie ok to zapomni o reszcie sprawy:)

Gość magdalennka
hahahaha właśnie mi przypomiałaś moją sytuacje.Dwa lata temu jak miałam 18 lat zatrzymao mnie z tego samego powodu co ciebie i twoją kumpele.Było to w lasku koło mojego domu o 24 w nocy ja reaguje emocjonalnie wiec...zaczełam uciekać.długo nie mogłam zrozumieć swojego zachowania ale wyrwałam się i uciekałam w las..Potem...rozpoczełam walke siłową z dwoma 80kilogramowymi facetami..Ja metr 60 43 kilo..Koleżanka do dziś to wspominna nie wiem dlaczego tak się zachowałam na codzien jestem grzeczna ale dziwnie zaragoewałam na stres...noc las i uzbrojeni policjanci czułam sie jak w jakimś filmie..rozumeicie?Na komisariacie tłumaczyłam ze jestem emocjonalna i samana drugi dzień śmiałam się ze swojej głupoty..Co mną motywowało.Przecież wiedziałam że nie mam szans wygrać....Dzieki Bogu trafiłam na wyrozumiałych policjantów o podeiściu psychologicznym którzy zrozumieli moje irrlacjonalne zachowanie..co więcej wzbudziłam litość i nic mi nie zrobiono..Nawet rozstaliśmy się z uśmiechem na twarzy..ale panowie byli profesjonalistami..nie chce myśleć co by było gdybym trafiła na inych polijantów pewnie niec by ze mnie w tym lesie nie zostało...

Gość fakttt
magdalenka...dużo szczęscia.Zabrzmi to paradoksalnie ale ja się boje policji i nie dlatego że ukarają mnie mandatem czy sprawą w sądzie...ale być całkowicie bezbronn sama w lesie z dwoma uzbrojonymi facetami którzy mają nad tobą władze totalną...to nienajlepsze uczucie,tymbardziej że tyle się teraz słyszy o zachowaniach policji..

ej zawsze możecie powiedzieć, że byłyście pijane i niepocztytalne ;) taka rada odemnie, że nigdy nie legitymujcie się legitką studencką i na pytanie, czy studiujecie przeczcie, bo znajomego z roku mojej kumpeli skreślili z listy studentów, bo był pijany gdzieś na mieście i pokazał legitymację :) Policja wysłała informację do uczelni, a UW skreśliło za hańbienie dobrego imienia uczelni :D