Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszki

pytanie o kaszke

Polecane posty

Gość kaszki

mam pytanie chcialbym zaczac dawac mojemu 4 miesiecznemu dziecku kaszki mleczno ryzowe np z bobovity maliszek jest na butelc i chcialam sie zapytac ile moge dac za pierwszym razem takiej kaszki?? czy od razu taka porcje zrobc jak jest na opakowaniu czy jak??

Gość kaszki
????????????????????

Gość eej no
ej no czy naprawde nikt mi nie odpowie czy musze dac jakis prowokujacy temat zeby ktos raczyl mi odpisac ;/

Gość dog in de fog
ja daje na mała butle 3 miarki z mleka

Gość dog in de fog
tzn kaszke daje miarka ktora jest w mleku (bebiko) np zeby bylo jasno napisane wtedy jest nie zagesta ale na tyle gesta zeby dziecko moglo wypic z butli mozesz nawet 2 dac bo moje dziecie starsze

Gość każdy nowy produkt
trzeba podawać w małych ilościach - 3-4 łyżeczki. Zrób wg przepisu na torebce kaszkę z 20-30ml wody i najlepiej podaj łyżeczką. Jak dziecko nie umie jeszcze jeść z łyżeczki to zrób nieco rzadszą kaszkę i podaj z butelki, tylko smoczek musisz mieć do papek, a nie taki do mleka. Jak maluch przez kilka dni zje taką porcję kaszki i nic mu nie będzie to możesz zwiększyć porcje. Sama zobaczysz ile jest w stanie zjeść. Moja 9-miesięczna córeczka zjada teraz ok 130-150ml kaszki. A tak w ogóle to polecam bardziej kaszki HIPP, bo są bez cukru.

A ja polecam w ogóle zacząć od kleiku ryżowego lub kukurydzianego, np Nestle. Bez dodatków i lżej strawny