Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszkasamusia

Jaki bukiet we wrzesniu?

Polecane posty

Hejka. Mam pytanie jakie wybrać kwiatki na bukiet, oczywiśie oprócz róż. Nie wiem jakie kwiaty są dostępne we wrześniu.

Gość sukniaślubna
Zależy od Twojej sukni, koloru, kroju. Zależy jak to będzie się komponowało.

Gość aniamaniafrania
a ja myślałam o bukiecie z wrzosów na wrześniowy ślub, tu można zobaczyć, myślę, że uroczy :) http://wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/Wrzos%20i%20inne%20kwiaty/slides/wrz17mm9of7.html

Gość aniamaniafrania
a wy co myślicie?

Gość K_O_B_R_A
storczyki - kwiaciarka mówiła że dobrze się trzymają. Też mam ślub we wrześniu planuje mieć róże i storczyki.

storczyki są podobno kwiatami zimowymi i wtedy są najtańsze, ale to tak po za tematem:P we wrześniu największy problem chyba z tulipanami, konwaliami, narcyzami ... wiadomo goździk, róża, lilia, właśnie juz wspomniany storczyk to w kazdym miesiącu nie problem...

Gość K_O_B_R_A
no właśnie storczyk wydaje sie delikatnym kwiatem ale jest podobno wytrzymały. Zobaczymy...potwierdze po ślubie ;-)

Gość eustoma na przykład
moja ulubiona:D a ja mialam storczyki, trzymaly sie dluuuuuugo

Gość wrzesienka
typowo wrzesniowe to chyba słoneczniki są, ja też we wrześniu planujękantadeski

Gość aniamaniafrania
no słoneczniki też wrześniowe i ładne bardzo ja planuję zrobić sobie sama wiązankę, to nie jest trudne, a nie zamierzam wydawać kilkudziesięciu/set (nie wiem ile kosztują) na kwiatki, które na drugi dzień zwiędna :) więc może słoneczniki lub wrzosy, jak wyżej podobał wam się tamten wrzosowy bukiet? http://wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/Wrzos%20i%20inne%20kwiaty/slides/wrz17mm9of7.html

a jakie storczyki?mi sie podobaja biale...tez sa dostepne caly rok?nie wiecie?

Gość aniamaniafrania
chyba są, myślę, że wszystkie kwiaty tak naprawdę są dostępne cały rok, tylko zmienia się ich cena - zależy skąd trzeba je przywieźć...

cos mi sie nie wkleil ten bukiet co trzeba hehe raczej slonecznikow nie chce miec:P

mam na mysli storczyki ktore sa w KOMPOZYCJE--->slub i dodatki--->ostatnie w 3 rzedzie?

Gość czarna koala
dobra kwiaciarnia Ci wszytsko zrobi. ja na ślub przyjaciółki w październiku dostała tulipany, ulubione kwiaty panny młodej. no może konwalii nie wymagajmy, ale kwiaty szklarniowe - bez problemu ściągają.

Gość gepi kup sobie
gepi kup sobie 3-4 storczyki w castoramie/obi w doniczce, poucinaj kwiatki i będziesz mieć bukiet za ok 80 zł.

Gość zielona gruszka
a w sierpniu są kalie?

Gość blaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh
taaaa, sama to sobie zrobisz....idzze sknero wstretna, zeby na kwiatach oszczedzac,....wiesz co zamiast sukienki wloz dres, tez bedzie taniej a sukienka tez tylko bylaby na jeden raz.....ZENADA.....

Gość gepi kup sobie
gdyby to kogos interesowało to na forum Wizaż w dekoracjach jest watek poświęcony samodzielnemu robieniu wiązanek ślubnych. Dziewczyny opisują co i jak, ile czego potrzeba, jak siekwiaty trzymały i zamieszczają zdjęcia zrobionych przez siebie bukietów. W większości przypadków nikt by nie poznał, ze to bukiety robione przez nie florystke.

Gość aniamaniafrania
też mi się wydaje, że płacenie kilkaset zeta za bukiet to zdecydowana przesada. ja zamierzam kupić 3 doniczki wrzosa, uciać kwiaty i mocno związać a do tego ozdobic białą lub różową atłasową wstążką. wyniesie mnie to max. 50 zł

Gość wreszcie chyba mam
z tym wrzosem, to nie wiem czy nie ma jakiegoś przesądu, że kojarzy się ze śmiercią czy coś. Tak mi sięo uszy obiło. Ja średnio do tego przywiązuję wagę, ale wolałabym wiedzieć o tym i wcześniej.