Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość junoa

PayPal

Polecane posty

Gość junoa

Witam, chce zalozyc sobie konto na ebay i zaczac licytacje, jednakze wiem, iz w wiekszosci sprzedajacy zycza sobie platnosci w formie paypal. Czytalam o tym co nieco, jednakze nie do konca rozumiem na jakiej zasadzie to dziala. Kto ma tego typu konto i moze sie podzielic informacjami na ten temat? Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi

Rejestrujesz sie na paypal.com. Podajesz swoje dane osobowe i wprowadzasz dane karty kredytowej, jakiej chcesz uzywac. jak wygrasz aukcje to mozesz zaplaciz za produkt bezpozrednio z konta ebay a kasa zostanie sciagnieta z karty, ktora zarejestrowalas na paypal

Ta forma platnosci jest bezplatna i bezpieczna. Pieniadze z twojej kary przelewane sa bezposrednio na konto sprzedajacego

Gość junoa
Przepraszam, ale jestem laikiem w tych kwestiach. Tzn oni oferuja mi nowa karte kredytowa? W tym momencie posiadam jedynie konto w PKO, takze jezeli zaloze sobie na paypal.com konto, to musze tam wplacac co miesiac okreslona sume pieniedzy? Prosze o scislejsze informacje...

Gość junoa
upupup!

Gość musisz mieć kartę kredytową
lub inną bankomatową, najlepiej z wypukłymi numerami

Gość musisz mieć kartę kredytową
sprawdź na paypal.com jakie karty honorują Ja mam na paypal visę, z płaskimi numerami i też jest ok.

Musisz juz karte kredytowa, albo jak ktos wyzej napisal bankowa. Jak cos kupujesz na ebay to przy placeniu musisz miec pewnosc ze masz pokrycie na tej karcie, czyli ze masz wystarczajaca ilosc kasy

Gość maleńka83
Zaraz, kartę bankomatową? To zwykła Visa bankomatowa z PKO też może być??? Chyba nie bardzo?

Gość junoa
tez mam zwykla karte bankomatowa visa, ale dowiedzialam sie ze mozna zalozyc ekonto i dostac ekarte w mbanku. Nie zaciaga sie tam kredytu, tylko stosuje forme przedplaty... to nie jest bezpieczeniejsze?

PayPal akceptuje płaskie karty debetowe Visa (Electron) i Mastercard pod warunkiem, że posiadają kod CVV (dodatkowa sekwencja 3 cyfr umieszczona na pasku na odwrocie karty, zaraz za numerem karty). Kod CVV posiadają m.in. karty debetowe Visa Electron wydawane do kont w mBanku i Inteligo po (o ile pamiętam) 2006 roku :)

Gość monnie
Wasnie chciałam się zarejestrować na paypal z płaską kartą debetową VISA Banku PKO BP i mi ją odrzucili.