Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katia 84

Urlop macierzynski, zasiłek..

Polecane posty

Gość katia 84

Hej, Jestem troche zmieszana tym co czytam na inncyh forach.. Czy mozecie mi doradzic? Pracuje w obecnej pracy od stycznia 2008 , dostalam umowe do marca 2008. Planowany termin porodu mam na 14.02.2009. Czy w takim ukladzie przysluguje mi urlop macierzynski w pelnym wymiarze (18 tyg./ 20 tyg.)..czy tylko okrojona jego czesc. Jak bedzie wygladac sprawa z zasilkiem? W jakiej wysokosci go dostane i na jak dlugo?

przysługuje Ci cały macierzyński, a co do wynagrodzenia to nie pamietam już, ale to wypłaca ZUS, więc pewnie średnia z ostatnich 12 miesięcy. Ja miałam umowę do końca sierpnia, a macierzyński miałam do 16 września, bo 2 czerwca urodziłam synka :)

Gość mylicie pojecia
przysluguje jej zasiłek a nie urlop...

Gość katia 84
w takim razie bede miala zasilek (tylko w jakiej wysokosci)?? A jaka jest roznica pomiedzy byciem na zasilku a byciem na uropie macierzynskim?? Czy urlop przyadkiem nie wlicza sie do stazu pracy??

Gość katia 84
i jeszcze jedno pytanie, czy do sredniej za ostatnie 12 mc-y biore rowniez premie swiateczne i inne okolicznosciowe wynagrodzenia? Czy tylko to co mam zapisane na umowie??