Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mag...ma

MOJE DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ - ONO SIĘ ZAGŁODZI!!!!!!!!

Polecane posty

Gość mag...ma

Mój syn ma 9 miesięcy - ponad. Jest duży i dobrze się rozwija. zawsze odkąd zaczęłam mu podawać inne pokarmy niż mleko z cyca, były problemy, ale jakoś wmuszałam w niego jedzenie, ale teraz to już jest horror. Rano nie chce zjeść ani łyżeczki kaszki, ani mleka, ani kanapeczki. Wszystkim pluje, wypycha z buzi językiem. Koło południa zje parę łyżek kaszki, potem dopiero popołudniu trosinkę zupki , na wieczór już nie ma mowy żeby cokolwiek wmusić. To trwa gdzieś od tygodnia. Wiem, że wyżyna mu się ząb, ale czy to może być przyczyna????? co robić????? Dodam, że wmuszanie jedzenia odbywa się przy zabawie, bo inaczej to już by kompletnie nic do ust nie wział. Acha mały cyca 2 razy dziennie przy usypianiu i wieczorem, ale z tego cyca i tak prawie nic juz mu nie leci.

może byc przez zabki- ale też z każdego innego powodu- jeśli się martwisz zrób mu badania a jak pije? duzo pije???

Gość mag...ma
właśnie wcale nie chce pić nic prócz cyca, może 30-40 ml herbatki za cały dzień - a wyniki morfo i moczu z zeszłego tyg. są dobre!

Bo jak lubi i jak chcesz , to dam Ci przepis na danie , proste jak budowa cepa.Ale uwielbiaja to wszystkie dzieci , nawet te niejadki.No chyba ze to faktycznie przez zabki nie chce jesc, wiec nie pomoze to za wiele.Wtedy musisz przeczekac.

widocznie napija się mlekiem - moja też woli mleko niz inne picia- i to butelkowe skoro wyniki ma dobre i wygląda jak trzeba nie denerwuj się- czasami dzieci mają okres niejadkowosci tym bardziej jak idą ząbki

Gość niemartw sie przezyje
widac jego organizm tak to chwilowo reguluje, tak bywa

Gość mag...ma
Czarno - biała tal lubi słodkie, więc proszę o przepis. a jak je zmusić do jedzenia??????????????????????????????????

mag...ma nie zmusisz- moja reaguje - jak nie chce jeśc- na to że ja jem jest bezczelnie na oczach od razu jest daj- tylko moja ma 14 miesięcy

Gość mag...ma
Błagam poradźcie coś , bo ja już nie mam siły - od 5.30 mały zjadł 3 łyżki płatków z mlekiem....wszystko wypluwa...próbowałam mu dać kanapeczke, kaszkę, nawet chrupki są beee...............już nie mam siły. Każdy kolejny posiłek to katorga

Gość moja dzidzia
a czesto dajesz pic z piersi? bo wiesz niektore dzieci tylko mleko mamy lubia. i nic wiecej, moja chrzsniaczka do roku tylkoi mleko pila i to w malych ilosciach,

u mnie jedzenie odbywa się najlepiej w towarzystwie - tzn. dopóki my jemy mały wcina wszystko, jak my skończymy to i on kończy. A gdy tylko widzi, że my coś żujemy to od razu zaczyna mlaskać :) Ma 8 miesięcy

Gość dokladnie tak jest
moja miała dokładnie tak samo jak wyrzynały jej się kolejne ząbki, miała wtedy ok. 13 m-cy jak przestała jeść na jakieś dwa tygodnie, tzn. jadła ociupinkę, piła mleko z piersi i dobrze, że chociaż tyle.... próbowaliśmy jej dawać wszystko, nawet chrupkami ją karmiliśmy żeby tylko zapchała czymś żołądek. na niewiele się to zdało. byłam z nią wtedy u pediatry, powiedziała, że to przez ząbki i że trzeba przeczekać, a póki pije z cyca, dawać. no i faktycznie przeszło w końcu... u ciebie prawdopodobnie może być taka sama sytuacja, że wychodzą zęby i dlatego. dawaj cycka skoro jeszcze masz troszkę pokarmu. ale nadal próbuj z innym jedzeniem, tylko nie na siłę, bo dziecko jeszcze bardziej się stresuje. próbuj podawać to co dziecko lubi, tzn. słodkie rzeczy w tym przypadku.

Gość moja dzidzia
wlasnie.. moja siostrzenica ma juz prawie 3 latka i wazy 10 kilo, lekarz mowi ze ma niedobor wagi, ale nic z tym nie da sie zrobic, zadne syropki nie pomagaja, jak dziecko zje w ciagu dnia pol jogutru albo gryza parowki to jest super, tak to tez prawie nic mleka zero odkad przestala pic z piersi :(

Gość moja dzidzia
roxelka.. tez mam waneske :)