Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krezji_lejdi2008

Czy używanie TAMPONOW moze rosciągnac błone dziewicza??

Polecane posty

Gość krezji_lejdi2008

czesc dziewczyny. mam do was pytanie. od ok 4lat uzywam tamponow i czytalam gdzies, ze to podobno moze rozciagnac błone dziewicza i pozniej przy pierwszym stosunku przebicie błon nie boli, czy to prawda? prosze o opinie głownie te dzieqczyny ktore uzywaja tamp, pozdro!!

Uwazam , ze nie moze byc mowy w Twoim przypadku o rozciegnieciu. Obawiam sie ze nie posiadasz juz blony dziewiczej.heh, swoja droga, przykre to, stracic dziewictwo nie wiedziec kiedy i do tego z tamponem..:P)

Gość krezji_lejdi2008
przeciez błona jest elastyczna i jesli nie wpycha sie tampona na siłe to nie mzna przerwac błony. no bez przesady;/ poza tym o tym czy ktos jest dziewica czy nie, nie decyduje jakis głupi fałd miedzy nogami tylko to, czy juz sie uprawuało seks.

Gość może mogą
Nawet największe tampony rozciągną błonę dziewiczą w minimalnym stopniu, albo wcale. Wszak porównajcie sobie rozmiar tamponu z wielkością penisa :)

Gość jak wyżej
zgadzam sie z poprzedniczką.

Gość upupup__

Gość karoolek
jesli mozesz w siebie wlozyc tampon , to znaczy ze masz taką a nie inną błone dziewiczą (jakie wystepuja rodzaje błon - odsylam do anatomi czlowieka) jesli bys miala inną tamponu wlozyc bys nie umiala , albo wkladajac go wiedzialas by iż rozrywasz błonę - tak ze nic nie bój - nadal jesteś dziewica - ale ..... za niedlugo bedziesz miala nadrzerkę szyjki macicy !!!

Gość Clovcia
Czarno-biała : Toć Tyś głupia, czy z biedronki? Tampony NIE ROZRYWAJĄ błony, gdyż jest ona elastyczna i czeka na innego typu zbliżenia :P No, ok, może nie czeka, ale odsyłam do jakiejkolwiek oficjalnej strony tamponów [ np tampax] i przeczytać, że błonka się dostosowuje. Poza tym, jak ktoś już pisał, nie błona decyduje o dziewictwie.

Gość cytoplazma
otoz z doswiadczenia: tampony najwyrazniej moga rozciagnac blone, skoro doktorka mnie pytala czy uzywam i czy, jezeli tak (a bylam dziewica), zgodze sie, zeby sprobowala mnie zbadac przez pochwe. Jak wianek tracilam to troszke bolalo, ale chyba w wyniku specia miesni. Nie martw sie! Duzy odsetek kobiet ma blone brzezna i w ogole nie boli.

Gość nadżerka
od uzywania tamponow mozna dostac nadzerki? pierwsze słysze!