Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to bedzie moje pierwsze dzidzi

kupowałyscie moze sterylizator ? czy mozna sie obejśc?

Polecane posty

Gość to bedzie moje pierwsze dzidzi

Gość też się zastanawiam ale
po opiniach tutaj zdecydowałam, ze nie kupuję. Wyparzę w goraczej wodzie i będzie ok. Tak robią tutaj dziewczyny. wolę kupic podgrzewacz.

jak masz kupe kasy to kup, ja kupilam parowar, nie dosc ze mozna gotowac zdrowe zarło, to jeszcze i sterylizowac butelki.

Gość madzia23niemcy
ja mam taki do mikrowelli

Gość mamaBartusia
ja nie miałam streylizatora, bo butelki sterylne i tak sa przez chyab 2 hg od wysterylizowania. I parzyłam. Sterylizator jest drogi, zajmuje miejsce. Ale za to podgrzewacz, to super sprawa - w nocy regularnie woda stała w nim i tlyko szybciutko dosypywałam mleka i mleczko gotowe i potem nową butelke wstawiałm i tak na okragło. Natomiast gorsza sprawa jełśi np. jest ściagniete mleko i czeka w lodówce, to podgrzewacz dość długo podgrzewa.

Ja mam sterylizator i jestem z nigo bardzo zadowolona. Teraz mala ma 7 m-cy wiec juz go nie urzywam ale wczesniej byl bardzo przydatny

Gość mamaBartusia
a najuniweralniesza butla to cycek, nie trzba myśleć osterylizatorze, ogromie butelek:) I mleko dla dzidziusia zawsze masz pod ręką, nieważne gdzie jesteś:)

Kurde no - dzięki za podsunięcie pomysłu z parowarem . Też posiadam a nie wpadłam że można go tak wykorzystać :)

Gość mamaBartusia
ile osób tyle opinii:)

Gość anliwong
kupiłam sterylizator parowy dr brown i jestem bardzo zadowolona. wcześniej parzenie butelek w wrzatku doprowadzało mnie do pasji. przy dziecku i takm nie masz czasu a tu jeszcze trzeba uważać żeby się nie poparzyć. poza tym, parzenie w wrzątku bardzo niszczyło te "plaskitowe" buteleczki i po kamieniu z wody zostawał zawsze osad. a dziś 10 min i po krzyku.

ja po wielu przemysleniach ;) kupilam parowar, co dzien gotuje zdrowy obiadek na parze i sterylizuje w nim butelki, mam parowar tefala z programatorem, klikasz czas na 5 min i buteleczki czysciutkie, lepiej niz wygotowaywac, bardzo wygodne i mega uniwersalne urządzenie, juz niedlugo bede gotowaz zdrpwe marcheweczki dla synka, tyczasem parowar dzien w dzien na chodzie. Zaplacilam za niego troszke mniej jak 300 zł Rzadko zdarzyl mi sie tak idealnie dokonany zakup :-) POLECAM:-)