Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sllslslslslslsl

opłaca się iść na studia

Polecane posty

Gość Kafe prowokator
Obecnie studia stały się masowe. Oznacza to, że na rynku jest po prostu za dużo osób z wyższym wykształceniem, przez co i tak nie znajdą pracy w zawodzie... nie mówiąc już o zawodzie, który wymaga wykształcenia wyższego. Jeśli nie planujesz iść na medycynę, inżynierię, albo inny kierunek ścisły to NIE IDŹ- zmarnujesz tylko czasu. O wiele lepiej jest porobić sobie jakieś kursy, licencje, pozwolenia, które naprawdę pozwalają znaleźć dobrze płatne zajęcie, bez marnowania życia na bezużyteczną naukę której i tak nie wykorzystamy w późniejszym życiu. A jak już nauczysz sie jakiegoś języka który u nas zna mało osób, ale spora część populacji nim mówi (np chiński, arabski) to będziesz człowiekiem ustawionym w życiu :-)

Gość Mit Politechniki
Przeczytajcie !!!!. Studia inżynierskie i zachęcanie młodych ludzi do nich poprzez używanie takich argumentów jak; wysokie zarobki, natychmiastowe znalezienie pracy to czysty chwyt marketingowy tych uczelni, które notują drastyczny spadek liczby osób kształcących się na kierunkach technicznych. W końcu oni też muszą wyjść na swoje. Jak któs nie wierzy to niech sobie poszuka artykułu na portalu gazeta.pl

Gość gandasama
Szkoda czasu i kasy - po 5 latach będziecie matołami z masą teorii, która nie jest użyteczna. Tego chcecie? Przez te 5 lat, poprzez odpowiednią praktykę możecie się stać prawdziwymi specjalistami w konkretnej dziedzinie.

Gość lelelik
Moim zdaniem tak, tylko trzeba na nich robić coś więcej niż tylko studiować, kończę właśnie magisterkę na WSTiE w Suchej, mam mase doświadczenia zdobytego podczas studiów, z pracą nie będę miał żadnych problemów ;)

Gość czeluścik
Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej - też jestem z nich zadowolona! Opłaca się isć na studia, jeżeli wiesz, co chcesz z nich wyciągnąć i masz na siebie pomysł ;) Ja miałam dużo praktyki, staży - teraz kończę i nie martwię się o pracę ;)