Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stoprocent

Mam problem pomocy chodzi o włosy!!

Polecane posty

tak strasznie mi wypadają....mam juz pół włosow z tego co kiedys...nie maluje ich farbą tylko szmaponem koloryzującym bez amoniaku...jem skrzyp i pokrzywe w tabletkach, myje szampinem wzmacnijącym z dove i odżywaka wzmacniającą z joanny, odzywamiam sie nie jakos straznie zdfrowo ale tak normalnie.... pryskam tez włosy jakims płynem przepisanym od dermatologa....i wypadają masakrycznie,....dodoam ze wszystkie te zabiegi trwają krótko, ale jak myslicie będą efekty... dodam ze pale i pije alkohol ale nie chce z tego rezygnowac poniewaz kiedys jak nie farbowałam włosow wogole to tez piłam i paliłam i mi nawet 1 włos nie wypadł z głowy. zaczeło sie jak zaczełam farbowac farbami tanimi....ale przestałam po 2 latach gdy tak strasznie zaczeły mi wypadac włosy i tak jak wyzej napisałam robie to juz tylko szamponami koloryz. nie moge takze zrezygnowac z całkowitej koloryzacji!!! pomocy!!

Gość Bona Appetita
Nie czytalam twojego calego postu bo nie lubie jak sa przesadnie dlugie ale mam rade dla ciebie: zrob sobie badania na hormony

Gość Lubirka
Miałam ten sam problem.Wychodzące garściami włosy to może byc problem z tarczycą.Zrób sobie badania w tym kierunku.U mnie była to niedoczynność tarczycy.Biorę hormon i po problemie.Ewentualnie proszę kupić sobie w aptece bez recepty Biotynę około 9zł.Również pomaga. pozdrawiam

Gość Bona Appetita
KOchana, nic nie zrobisz dopuki nie pojdziesz do lekarza. Nie czekaj na wizyte u dermatologa tylko idz do internisty. niech ci zleci badania poziomu hormonow (nie jestem fachowcem dlatego nie wypowiadam sie na ten temat odpowiednio). Hormony to podstawa. zeby sie nie zamartwoac zanim znajdziesz przyczyne kup w aptece olej rycynowy i wcieraj przed kazdym myciem ( na jakies 30 min) . Olej rycynowy lekko przyciemni wlosy,przywroci prawidlowy bilans skory glowy i wzmocni cebulki. UWAGA: TYLKO GO NIE PIJ BO CIE PRZECZYSCI ZDROWO :P