Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tytyhgth

czy sądzicie że sytuacja gospodarcza się polepsza czy pogarsza??

Polecane posty

Gość tytyhgth

Gość vcvccvc
polska

Gość a co slepy jestes
czy co? oczywiście ze sie pogarsza!

Gość a co slepy jestes
polska doszczętnie zrujnuje sie za ok 5-10 lat jezeli nadal będziemy prowadzić taką wspaniałąpolityke

Gość
moim zdaniem zbliża się recesja - co prawda obecnie jest pewne ożywienie, płace nieco wzrosły ale niech was to nie zmyli - przy takiej ogromnej konsumpcji i kreacji pieniądza oraz liczbie udzielanych kredytów zmierzamy ku inflacji (to moja prywatna prognoza)

Gość bedzie jak w rosji
bardzo bogaci 5% i bardzo biedni 95% 🖐️

Gość ktoś życzliwy..
neurosa:popieram Ciebie następuję już równowaga kto miał wyjechać ten już wyjechał,niektórzy wracają. stopniowo o pracę będzie coraz trudniej,nie chcę być pesymistą ale tak właśnie sądzę.

Gość ddfddddddddd
pogarsza a wciskaja ludziom ze jest super. chyba ze to jakis gleboki dol przed ta wspanialoscia hehe

Gość ktoś życzliwy..
mam to szczęscie że udało mi się dostać do policji. proponują 2 tys na rękę na początek,do tego 13 i mundurówkę to chyba nieźle nie wyobrażam sobie pracy za 1100 zł na rekę a wiem że wiele osób tak pracuje:(

Gość ddfddddddddd
kuzwa zeby za tyle... u mnie sasiadka pracuje za 600zl a i tego nie wyplacaja regularnie

Gość oczywiscie ze sie polepsza
tylko tego sie nie widzi, bo wymagania sa coraz wyzsze, wiecej informacji o tym co CO JESZCZE mozna by miec.

Gość ktoś życzliwy..
pochodzę z okolić ZAmościa i wiem że tu praca za 1500 zł to marzenie wielu osób co będzie z tym krajem?? przecież rodzi się coraz mniej dzieci.

Gość teraz kur***
wszystko sie wali a o euro 2012 to chyba możemy zapomnieć nawet na płace nie mają

Gość POfanatyk
gdyby nie PO to gowno a nie podwyzki byscie dostali nieroby jedne.

Gość ddfddddddddd
moj ojciec by cie zabil z ato wypowiedz hehe. a moim zdaniem i po i pis gowno robia- dajcie mi wladze a ja was usadze i tyle. moim zdaniem powinna wejsc ustawa ktora zmuszala wykonanie planu wyborczego chociazby w jakiims wiekszym procencie a nie oni obiecuja gruszki na wierzbie a i tak jest jeden wielki syf

Gość
to co mnie boli - w moim mieście jest specjalna strefa ekonomiczna i bardzo wiele firm - zawsze gdzieś się uda zaczepić, tyle że do prostych prac fizycznych - jesteśmy kooperantami dużych korporacji ale specjalizujemy się w wytwarzaniu części - góra podzespołów - nie ma u nas logistyki ani głównych siedzib zagranicznych firm - w każdej chwili blaszaną halę można przenieść gdzieś, gdzie jest tańsza siła robocza - powiedzmy na Ukrainę :o

\"moim zdaniem powinna wejsc ustawa ktora zmuszala wykonanie planu wyborczego chociazby w jakiims wiekszym procencie\" A moim zdaniem powinna wejść ustawa, która nakłada obowiązek leczenia psychiatrycznego osób, które wierzą w gruszki na wierzbie :)

Gość Lisetka
hmmm.... żyję w małym mieście - 30000 mieszkańców raczej mała emigracja, - powstaje drugie osiedle domków, coraz więcej dobryvh samochodów, w mieście prosperują sklepy z dobrą odzieżą - u mnie ciągle ludzie remontują mieszkania a budynek niestary - sama kupiłam nową kuchnię i zmywarkę...okna wymieniłam. No to jak??? sami powiedzcie.

Gość
a za gotówkę czy na kredyt? bo to też różnica... tylko nie mów mi o zdolności kredytowej bo banków namnożyło się jak grzybów po deszczu, każdy chce wcisnąć jakąś pożyczkę a chętnych nie brakuje bo lubimy żyć ponad stan :o mówię wam, idą chude lata

Gość No właśniee
Fajnie, kupiłaś lodówkę i kuchnię nową i to Ci wystarczy ??? No to masz niewielkie wymagania !!! Jeśli patrzeć na takie przyziemne sprawy , no to może i lepiej, że jest ona nowa, a nie stara, ale za parę lat , to my już Polski mieć nie będziemy, \" Nowa targowica\" Tylko patrzeć, jak przestaną nam daważ z Uni pieniądze i będziemy musieli ogromna kasę im płacić. Ustawy oczywiście takiej o której piszecie coby obietnice miały być egzekwowane choćby w części nie wprowadzą, bo sami je ustanawiają. Zresztą jak egzekwować taką obietnicę ogólnikową jak \"CUD GOSPODARCZY\". Daliśmy się wszyscy nabrać na te bajeczki mi czułe słówka. No to teraz mamy.......

chyba sie polepsza bo w tv mówiły , że im wzrasta...tym z PO

Gość No właśniee
No tak, a skoro w telewizji mówiły, to pewnie tak jest. Ludziska wierzą zawsze , w to co tam mówią.... To prawda....

Gość Lisetka
gotówką płaciłam, pracę mam ja i wszyscy moi bliscy, byłam w Tunezji na wycieczce, ludzie... niektórym wydaje się że PAńSTWO (czyli kto / św. Mikołaj???0 ma podstawić pod dzrwi wór pieniędzy, nowy samochód - najlepiej Merca( a i tak ponarzekają na kolor) - a może jeszcze flaszkę co dzień???niech każdy ruszy d... i sam zadba o siebie i tego swoje dzieci nauczy! Jak komu sytuacja nie odpowiada - na Kubę niech się przeniesie ... albo bliżej - na Białoruś... Lenie !

Gość
mylisz sie twierdząc, że Twoja sytuacja finansowa jest skutkiem tylko i wyłącznie życiowej zaradności :o fakt - pracujesz ale pracę masz bo jest małe bezrobocie - jest małe wskutek dużej emigracji i dobrej koniunktury etc etc etc

Gość Lisetka
sama piszesz że jest DOBRA KONIUNKTURA trzeba być śpelym żeby nie widzieć że Polska się rozwija...I oby tak dalej...

Gość moim zdaniem się poprawia
tylko Polacy to wieczni pesymiści i ciągle im źle....

Gość
na razie - poczytaj o cyklu koniunkturalnym :o śpelym????

Wnioski takie: 1. Jest źle - wszyscy narzekają 2. Jest dobrze - wszyscy narzekają (bo kiedyś będzie źle)

Gość
tu nie chodzi o narzekanie ale o to, by sugerując się chwilową koniunkturą nie żyć ponad stan (na kredyt) - czy dziwią Cię moje poglądy?

Oczywiście, że mnie nie dziwią. Ale co rozumiesz przez \"chwilową\" -miesiąc? rok? 50 lat? Jak inaczej przeciętny człowiek może kupić np. mieszkanie? Ma zbierać pieniądze do skarbonki przez np. 40 lat, żeby na starość kupić włąsne \"M\" ?