Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwerty8790

WAŻNE!! Okres - ile czasu po poronieniu?

Polecane posty

Gość qwerty8790

Ostatni okres miałam 10 maja, w ciążę zaszłam 2 czerwca, poroniłam 20-23.06 (trzydniowe bardzo obfite skrzepowe krwawienie). Zabiegu nie miałam, tzn tkzw oczyszczenia, ponieważ gin powiedział, że mam cienkie endometrium i nic już nie ma, widział takżę pęcherzyk, ale nie wiedział co to może być - więc co to mogło być?! :| Do tej pory nie dostałam okresu, śluż skąpy... kiedy powinnam dostać okres? Jak to było u Was? Pytam dziewczyny co poroniły, albo coś wiedzą na ten temat..

Gość qwerty8790
To jak wytłumaczyć to, co stało się mnie? 3 testy ciążowe miałam pozytywne, na bank byłam w ciąży, to czemu to endometrium cienkie było, w miacicy czysto... Nie rozumiem... Czy dlatego, że to był 3 tydzień relanej ciązy? Od okresu 6 tydzień? Czy "samooczyszczenie" jest możliwe? Podobno testy w pozytywną strone nigdy się nie mylą, zresztą ja czułam już tą ciążę, 10 czerwca nie miałam okresu, tylko malutkie krwawienie podobno implantacyjne..

Gość qwerty8790
Widze, że nikt mi tu nie pomoże... Nie wiem czy mam się niepokoic czy nie? Lekarz dopiero w poniedziałek... a ja jestem w kropce...

Miałaś bardzo wczesną ciąże i większości przypadkach nie trzeba stosować czyszczenia. Ja po ,,moich doświadczeniach\" chyba zrobiłabym tak na wszelki wypadek bete hcg .Może lekarz się pomylił?.Czy w tym czasie kiedy miałaś krwawienie to czy dostawałaś jakieś zastrzyki/tabletki?

Gość qwerty8790
Żadnych tabletek, żadnych zastrzyków... Jak się zgłosiłam do ginekologa jakieś pół godziny po pierwszym plamieniu, to kazała mi tylko brać nospe, bo bardzo brzuch mnie bolał i kazała też leżeć, a następnego dnia chlusnęło ze mnie, trzy dni nieprzerwanego krawienia, dzień i noc bezprzerwy, w szpitalu nie chcieli mnie przyjąć... czekałam na izbie przyjęć, było dużo babek rodzących i nikt mi nie pomógł, nawet ciężko mi sie było poruszać, przez ból brzucha i krwawienie i tak się wykrwawiłam do końca..

Gość ankaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dlaczego w takim razie nic nie zrobiłaś więcej???? Mogłam pójśc do innego lekarza,pojechać do innego szpitala.Czekałaś tyle dni z krwotokiem i nic nie zrobiłaś.

Gość qwerty8790
masz racje, oprócz wizyty odrazu u ginekologa, wizyty na pogotowiu i w szpitalu nic nie zrobiłam... pfff, odsyłano mnie "z rąk do rąk", nikt mi nie pomógł, ból, krwotok... daj spokój, poroniłaś kiedyś? miesiąc po poronieniu mija, no to w takim razie okres powinnam mieć teraz, a nie mam...

Gość Justyna.N
qwerty8790 Ja Cię rozumiem,też przez to przeszłam,parę miesięcy temu,ale ciągle to wraca:( Wydaje mi się,że wystarczająco dużo zrobiłaś,a teraz idź do swojego lekarza,niech Cię przebada

okres po poronieniu powinien pojawic sie do 6 tyg od poronienia. a do tych co się tak mądrzą na temat służby zdrowia- wyobraźcie sobie ze czasami nigdzie nie chcą przyjąć, i to nie tylko na początku ciązy, ale też dużo pozniej...cos wiemna ten temat. Autorko, bardzo mi przykro z powodu twojej straty.mam nadzieje ze nie bierzesz sobie do serca tych durnych komentarzy pomarańczy.

Gość julita27
u mnie poronienie lekarz potraktował jako normalny okres, później po 30 dniach dostałam kolejna @. Tak, jak u Ciebie organizm sam sie "wyczysciL", to nawet lepiej. Nie czytaj tych głupich komentarzy. Co więcej mozna zrobić na takim wczesnym etapie? Organizm sam decyduje, czy ciąża sie utrzyma czy nie, jak jest silna, to nic jej nie ruszy, a jak ma jakies wady, to predzej, czy później to sie ujawni. Niestety. Nic wiecej nie mozna zrobic, jak udac sie do lekarza i zastosować się do jego zaleceń, a jak poronienie wystąpi, to na takim etapie się go nie zatrzyma. To nie Twoja wina ❤️

Gość ghshy
po 38 dniach

Gość lucy21
7 lat temu straciłam córeczkę w 8-miesiącu ciąży,po dwóch latach poroniłam,i miesiąc temu poroniłam( 10 tydzień) czekam na miesiączkę,i już więcej chyba nie będziemy się starać o dzidzię,do trzech razy sztuka i nic :(

Gość gość
Ja poroniłam w 11 tyg. (4.06) dziecko obumarło w 8, łyżeczkowanie, potem 9 dni skąpego krwawienia. Po 2 tyg poszłam na wizytę kontrolną i wszystko niby ok, czysto. Następnego dnia dostałam plamienia zadzwoniłam do mojej gin. powiedziała że to pewnie miesiączka bo podczas badania nic nie było złego. Plamienie trwało 4 dni..... Nie wiem czy to mógł być okres, ciągle czekam i odliczam dni kiedy znowu będziemy mogli starać się o kolejną ciążę.... (ta była pierwsza).......... :(((((((

Gość gość
czesc dziewczyny ja miałam poronienie samoistne krwawiłam około 8dni po 3 tygodniach dostałam okres.Bardzo mi przykro z powodu utraty dziecka wiem jak boli ja mam dopiero 20 lat i juz mnie to spotkało:(

Gość gość
Ja poroniłam w 3/4 tyg ciąży . Macica sama się oczyściła . Okres po poronieniu dostałam po równym miesiącu od poronienia , więc jak widać różnie to jest u kobiet. Pozdrawiam Justyna.

Gość gość
Cześć, u mnie ciaza obumarla w 10 tyg. po zabiegu plamilam ok 2 tyg. Pierwszy okres przyszedł 5 tyg po zabiegu. Pierwszy dzień okresu to była brunatno brązowa, gęsta krew ze skrzepami. Od drugiego dnia juz normalnie sie rozkrecilo do zywo czerwonej krwi, jak poprzednie miesiączki przed poronieniem.