Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obwiązka

do czego sluzy podwiązka?

Polecane posty

Gość wronk
basic Laura a a propos rzucania podwiazka, to czy nie orientujesz sie, lub inne dziewczyny, czy mozna rzucac bukietem slubnym? bo mnie sie wydawalo kiedys dawno ze sie rzuca bukietem, ale z doswiadczenia wiem ze wszyscy rzucaja welonem... U mnie jest taka tradycja, ze po ślubie goście wychodzą przed kosciól, a para młoda i drużbowie zostaja w kosciele. Para młoda modli sie zazwyczaj przed ołtarzem Matki Bożej, a potem panna młoda zostawia bukiet na ołtarzu Matki Bozej.

Gość hejkakohej
z tego co ja sie orientuje to rzuca sie welonem ale ze nieraz panny mlode go nie posiadaja to wtedy rzucaja bukietem, o rzucaniu podwiazka nie slyszalam nigdy.

Gość viogame
kto by myślał że Panienki takie spokojne, że niby zdejmowanie podwiązki zębami jest obleśne! Ludzie to tylko zabawa! dzień ślubu jest najpiękniejszym dniem w życiu bo jest jedynym! Za kilkanaście lat, oglądając film z wesela będziecie się z tego śmiały.. Ja miałam podwiązkę, jestem 10 lat po ślubie i teraz oglądając film mamy niezły ubaw:) Więc kobiety więcej luzu... TO TYLKO ZABAWA!!

Gość ja rzucałam podwiązką
rzucałam podwiązką bo nie miałam welonu a bukietu było mi szkoda. Zdejmowanie zębami też było, ale jakoś tak za filarem, że dyskretnie wypadło. Poza tym przecież w trakcie zdejmowania nie odsłania się majtek, najwyżej jeśli Pan Młody nie umie sprytnie załatwić sprawy to widać udo, straszna mi sprawa...

Gość nalon32
ja mialam 2 bukiety..1 w kosciele mialam ja, drugi moj swiadek i potem jak zostawilam swoj przed oltarzem, moj swiadek dal mi ten drugi.Nie mialam podwiazki i welonu, bukiet mialam skromny i nie duzy, wiec rzucalam bukietem i nikomu glowa nie odpadla;)))

Gość hmmm to w koncu
na którą noge zaklada sie to podwiązke???

Gość na kilku weselach
nie rzucano bukietem ale panny ustawione w kółeczku podawały go sobie z ręki do ręki. gdy ucichła muzyka "szczęściara" z bukietem była nowa panną młodą.

Gość srututututut
Podwiązka reguluje przepływ krwi w nodze.

Gość gość
ja dotychczas będąc na weselach unikałam oczepin więc gdy tylko padało hasło stały tekst "ide zapalić i do wc" i zwykle znikałam na cały czas trwania oczepin po czym wracałam zadowolona jak gdyby nigdy nic ku nie zadowoleniu mojego narzeczonego... teraz sama biorę ślub, co do podwiązki i samych oczepin, ja tam.nie widzę w tym nic zdrożnego założe podwiązkę nad kolanem i po wstydzie a co do zabaw z zespołem mamy uzgodnione, że żadnych kompromitujących zabaw, mają być śmieszne, ale nie takie jak np. panowie tańczący w bokserkach jezioro łabędzie, tańce panieniek na rurze którą jest facet itp wszystko ma bawić, ale w granicach dobrego smaku a nie obciachu na maksa. zmuszać nikogo tez nie bede do lapania welonu czy podwiazki czy czym mi się tam zachce rzucać nie to nie.

Gość prof Radoslaw Anulski
w latach 50 po zabawie zakładało się ją na głowę partnerowi.