Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość socjolożka przyszła

Pytanie do katolików - problem moralny mam...

Polecane posty

ja bym się podjeła,wszystko,by wydobyć jakąś prawdę.nawet rzekomy grzech czy też nie-grzech. Powodzenia

werdena argua - a jesteś mi w stanie polecić jakąś lekturę bez używania google ;) Przyznam, że nie mój fach, ale najwyraźniej twój...

pomyslmy co tu może być nieetycznego... księża poczują sie urażeni a moze zawstydzeni ze złapali się na prowokację? nie lubie tej grupy społecznej i niestety od razu widzę obrazek napalonego księdza który wysłuchuje zboczonych grzechów i potem je sobie przypomina przy onanizowaniu wiem poniosło mnie ale tak to widzę - moze dlatego ze zbyt wiele słyszałam takich historii (nieetyczne to są dopiero moje myśli) :P bardziej kontrowersyjne jest klonowanie człowieka

zawsze możesz po takiej spowiedzi powiedzieć ksiedzu, że właśnie wziął udział w badaniu :P

wybor miedzy etyka jednostki z zbiorowosci. podobnie politycy nie kieruja się dobrem jednostki tylko społeczeństw . Bog dal wolna wole, tylko On wie i rozumie naprawde Czlowieka i jego intencje. chodzi tylko o owoce tych dzialan . po co? komu to sluży?

Gość socjolożka przyszła
Chodzi bardziej o to (przynajmniej dla mnie), że mówiąc fikcyjne grzechy własciwie kłamię w konfesjonale, co z pewnością jest grzechem. Ale luz, napisalam już co zrobie :)

moze jeszcze posegregować grzechy i zbadać jakie budza największe oburzenie i za jakie dostaje się najwiecej zdrowasiek

a propo ..u spowiedzi nie byłam parę dobrych lat...może z 6. ja idę na łąkę i szczerze zastanawiam sie nad swoimi poczynaniami i jak czuję ze żałuję i jest mi przykro to dla mnie swoiste oczyszczenie. Bóg jest nawet pod kamykiem prawda?

Ale jak ja mogę rozmawiać wymieniając argumenty z kimś kto wierzy w kosmiczne byty i gadające krzaki ? Albo z kimś, kto ma problemy natury etycznej w stosunku do ludzi pasożytujących i żyjących na koszt państwa ?

jakoś nie zauważyłam żebyśmy rozmawiali o kosmicznych butach... tylko raczej o etyce w nauce, co jednak widać jest Ci obce, a wypowiadasz się o tym z taką pewnością. nie bój się, jedno drugiego nie wyklucza, zapewniam Cię że nawet wybitni naukowcy którzy są niewierzący wiedzą co to etyka i przestrezgają jej zasad podczas prowadzeia własnych badań. Masz problem , bo zżera Cie nienawiść i to wyłazi przy każdej okazji. Powodzenia. już nie chcę mi się do Ciebie mówić, bo nie szanujesz rozmówcy .

Gość socjolożka przyszła
Zjadaczu węzy! nie musisz byc taki agresywny. To moja sprawa w co wierzę. A co do księży... może cie to zdziwi, ale mi jeden bardzo pomógł kiedyś, choć pewnie i tak w to nie uwierzysz, przecież to takie pasożyty... Nie będę gadać z kimś kto obraża moją religie. Nie wiem w co Ty wierzysz, ale cokolwiek to jest (lub tez nic) to ok - ja to szanuję, Szkoda, że nie wszyscy to rozumieją. Teraz pojedziesz mi na pewno od mocherów - śmiało :)

ksiądz też człowiek,raz lepszy raz gorszy,ja osobiście obserwuję księz-łajdaków,co tylko wyłudzają mamonę a podczas wizyty poświętnej rozmawiają tą swoją komurencją z Bóg wie kim.. TA,Bóg wie.. to mu wspolczuje. \ I jak tu się nie wściec

Gość UJadający Piesek Leszek
werdena, gdy dyskutujesz z głupcem - nie spodziewaj się mądrych odpowiedzi. 3 pierwszy wypowiedzi powinny ci byly wystarczyc do kreslenia poziomu rozmowcy :) do widzenia :)

UJadający Piesek Leszek - głupiec to kwestia względna ;) Zastanów się najpierw w co wierzysz zanim zaczniesz nim kogoś nazywać.