Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka20

Rzucam tabletki , kto ze mną??

Polecane posty

Gość Paulka20

Jak w temacie, i pytanie do lasek które rzuciły po długim czasie, jak się zabezpieczałyście po?? Tylko prezerwatywa czy cos jeszcze?? Niechce juz brac tabletek brałam 3 lata i przytyłam 10 kg niemówcie ,ze miałam ,źle dobrane bo przez ten czas brałam 5 różnych rodzajów ;/ więc pora się oczyscić i schudnac, dodatkowo zaczynam diete, jak schudne 5 kg conajmniej to może powróce do tabletek za jakis czas jesli wszystko inne bedzie w porzadku, np okres.. , badania itp. Pozatym jestem 3 lata w stałym związku więc nawet gdybym zaszła w ciąże to wielkiej rozpaczy raczej by niebyło.. ale jednak wole z tym poczekac jeszcze troche :)) Więc co radzicie?? Pozdrawiam:)) Jeśli ktoś się zdecyduje rzucić ze mną możemy tu się informowac o skutkach tego odstawienia :))

ja odstawiłam już 1,5 roku temu, tez brałam trzy lata.... mam wiele skutków ubocznych i wiem, ze juz nie mogę powrócić do pigułek i żadnych innych hormonów... póki co zabezpieczamy się z mężem prezerwatywą a coraz poważniej myslimy o zakupie tzw lady comp, żeby juz tak na maxa cieszyć sie sexem!:) pozdrawiam i życzę wytrwałości bo to ciężko sie przyzwyczaić do ograniczeń gdy wcześniej były pigułki:)

Gość ekokoo
ja wlasnie od wtorku nie biore i troche sie boje tego co teraz bedzie. odstawilam bo mialam zle wyniki krwi i ginekolog kazala zrobic 3 miesieczna przerwe

Gość ja-dziecko z pettingu
:(

Gość ekokoo
Aha - Paulka jestem w identycznej sytuacji. TEZ 10 KG!!! I z chlopakiem jestem od 3 lat a od 2 biore tabletki. W te 3 miesiace musze schudnac, bo hormony wywoluja u mnie tycie.

Gość Paulka20
ewelina86 >> opowiedz o tych skutkach ;)) przynajmniej bede wiedziała czego mam sie spodziewac :)) Słyszałam o tej lady camp czy cos takiego , ale myslisz że to daje 100% pewnosci?? I ile kosztuje?? Pozdrawiam:)) ekokoo >>> Ja już jestem w trakcie przerwy w piątek powinnam wziąsc następną tabletke ale niewezme , zobaczymy co się bedzie działo, wogóle po wzięciu tabletki zawsze okres mi ustępywał, ciekawe co się z nim stanie w tej sytuacji , może bede miec dalej no i kiedy sie pojawi następny..;/ Ja tez tyle przytyłam ale od 3 dni jestem na diecie schudłam juz 1,5 kg , jeszcze z 5 bym chciała schudnac , jem takie tabletki dieta kapusciana w kapsułkach, do tego niejem słodyczy, ziemniaków, niepije alkoholu, jem sałatki, jogurty , serki i pieczywka wasy i pomaga zobaczymy co dalej mam zamair byc 30 dni na tej diecie ,może uda mi sie osiągnąc cel :)) Trzymam kciuki i za Ciebie :)) Pozdrawiam:))

Paulka!! O Lady copm wyczytałam gdzieś na forum i w google.... oferta brzmi ciekawie i daje taką sama skuteczność jak pigułki, tylko, że jest bardzo drogie..... jak ja odłozyłam pigułki, brałam diane i yasmin to okazało się, ze mam powiekszoną watrobę, wzmogła się niedoczynność tarczycy, puchły mi nogi ale raczej w trakcie brania, miałam i mam kołatania serca, depresje juz sie skończyły.... moje okresy są teraz nieregularne i często robią mi się torbiele.... jak na razie to co miesiąc same sie wchłaniają..... powróciły pryszcze ale obecnie leczę sie u endokrynologa i powoli, powoli, pooowoli wszystko wraca do normy:) pozdrawiam

Paulka z tą dietą to ostroznie.....bo efekt jojo może być straszny:) a wagę trzeba tracić stopniowo....

Gość Paulka20
ewelina86 >>> ja od niedawna mam silne bule nie wiem włąsnie czy żołądka czy wątroby tak miedzy żebrami, w nocy niemoge spac, a jak cos zjem na noc cieższego to już całkiem umieram , myslisz ,ze to wątroba i ,ze to od tabletek?? Pozatym często mam takie kłocie w sercu jakby taką kolke czasem mnie łapie tak bardzo mocno ze sie ruszyć nimoge coś jakby skurcz serca, no i ciągłe bóle głowy a nawet migreny.. Myślisz ,ze to wszystko od tabletek?? Niewiem do jakiego lekarza sie z tym wszystkim wybrac ;/ A Ty przytyłas też brałam diane i yasminelle do tego cyprest, stediril i logest cała gama..;/ Dziękuje i pozdrawiam :)

Gość Paulka20
ewelina86 >> jestem technikiem żywienia i wiem jak dobrac diete zeby niebyło efektu jojo pozatym chce te nawyki wprowadzic na stałe i wogole zrezygnowac ze słodyczy i cięzkich rzeczy już tak na zawsze :))

Gość ekokoo
Paulka - Ja tez jestem na diecie. Po porostu mniej jem i ograniczylam pieczywo i slodycze, biore do tego chitochrom i cwicze. Mam nadzieje ze to cos da bo przez te tabletki zrobila sie ze mnie beczka tluszczu normalnie, a wczesniej nie mialam problemow z waga;( aha, jestesmy w tym samym wieku:)

Gość Paulka20
ekoko>> też nigdy wczesniej niemiałam z tym problemów tzn z wagą >> Ja całkowicie odstawiłam słodycze niejem wogole , ani cukru nieużywam ani nic co zawiera cukier i wszytskich rzeczy nie jem co mają duży indeks glikemiczny, a cwiczyć też ćwicze wieczorem przed snem z godzinke i do tego balsamy wyszczuplajace , pozatym zrobił mi się celulit od tabletek połowe już mi się udało zwalczy , ale kremy stosuje już z 3 miesiące i wydałam dużo kasy na nie;/ ile ważyłas?? Ile wazysz ? i ile chcesz zrzucić?? Pozdrawiam:)) a i jakie tabsy brałas??

Gość ekokoo
Paulka - zrob sobie proby watrobowe, z krwi. Popros lekarza zeby ci zlecil takie badanie i zobaczysz czy z watroba wszystko ok. Ja nie odczuwalam bolu, ale i tak mialam zle wyniki.

Gość ekokoo
Bralam Yasmine, wazylam 61, a waze 70 przy wzroscie 168:(

Gość Paulka20
ekokoo ja warzyłam 49 jak zaczełam brac , teraz już ważyłam prawie 61 a teraz odkąd stosuje diete waże 59 , ale chce tak 55 albo nawet i mniej mam 165 :(( A Jak masz sie teraz zamiar zabezieczac??

Gość Paulka20
te próby wątrobowe ma mi zrobic gin? On to mi tylko cytologie robił a i tak niewyszła , jemu sie chce jak ma dobry humor a jak ma zły to Cie zbyje , no ale jest dobry, bo inni to już wogóle, musze się do niego wybrac za jakis czas ale musze poczekac i zobaczyc co sie bedzie dziac z moim organizmem po odstawieniu tabletek może bede miała więcej pytan do niego..

Gość ekokoo
Przede wszytskim prezerwatywy, a poza tym chcialam zebi ginekolog przepisala mi jakies globulki dopochwowe albo krem bo o tym czytalam. Boje sie troche, bo studiuje i nie chce teraz zachodzic w ciaze... mam nadzieje ze sie uda. Najgorsze to to ze podobno po tabletkach bardzo rozregulowuje sie okres i mozna na niego czekac i czekac, a ja pewnie bede wymyslac sobie ciaze:)

Gość ekokoo
Proby watrobowe to ci zrobia w osrodku zdrowia, to jest badanie krwi, tylko musisz miec taka "recepte" na to badanie. Bo jak nie to za nie zaplacisz duzo, a tak to mniej, bo i tak sie chyba placi. Ja to mialam robione akurat w szpitalu bo ostatnio chorowalam.

Gość Paulka20
też bym wolała sie wstrzymac z dzieckiem pare lat, pentax owal to są głobułki bez recepty ale podbno strasznie się pienią i dlatego są dyskomfortowe;/ a o innych kremach to niesłyszałam zabardzo ;/ daj znac jak cos ebdziesz wiedziec ,a lbo jak CI coś lekarz poleci i czy na recepte, moj jest teraz na urlopie;/ ale mozejest cos bez recepty :D

Paulka na początek z tymi pobjawami idź do lekarza pierwszego kontaktu on co zleci podstawowe badani i powie co i jak:) bedzie dobrze, nie stresuj się....u nas póki co to prezerwatywy.... od przyszłego miesiąca wprowadzam samodyscyplinę i bedę obserwowała swój organizm żeby za pół roku czy dłużej zacząć stosować naturalne metody.... z ewentualnej ciąży bardzo się ucieszymy:) jeśli chodzi o tycie, to u mnie jest to ok 4-5 kg nadwagi.....i duży flaczek na brzuszku:)

Gość skąd takiego konowała wzięłaś
"te próby wątrobowe ma mi zrobic gin? On to mi tylko cytologie robił a i tak niewyszła , jemu sie chce jak ma dobry humor a jak ma zły to Cie zbyje , no ale jest dobry" w czym on taki dobry - przecież to koszmar, a nie lekarz :-O u mnie najgorszy chyba nie jest takim czymś jak to co opisałaś :-(

Gość ekokoo
Bede tu zagladac i pisac jak przebiega moje "rzucanie" tabletek. Do ginekologa jestem umowiona na poczatku sierpnia wiec dam znac. Powodzenia z dietka i zabezpieczeniem, pozdrawiam:)

próby wątrobowe także może zlecić ginekolog, tak samo poziom hormonów

Gość to jest srona
ja pdstawilam tabletki ponad rok temu. bralam je jakies 4 lata i wszystko bylo ok..do czasu. choc nie mam tendecji i jestem w szczupla dostalam cellulit wodny i zaczely bolec mnie nogi. bylam tez dosc "sucha" i spadlo mi libido. po odstawieniu wszystko jest ok. zabezpieczam sie prezerwatywa i globulkami. lekarz mi mowil, ze po odstawieniu nic zlego nie powinno sie dziac, troche nie regularne cykle, wiec nie macie sie czego bac.

z mojego doświadczenia po tabletkach: prezerwatywa jest doskonałym środkiem anty, wg mnie lepszym od piguł i żałuję do dzisiaj, że zamiast łykania hormonów od razu nie zaczęłam opierać się tylko na gumkach ale cóż na mnie też zadziałała wszechogarniająca reklama piguł i antyreklama kondomów

Gość to jest srona
ja zaczelam brac bo bylam bardzo mloda i nie chcialam ciazy. do tego propaganda, ze nowa minipigluka ma niska dawke hormonow, ktora nie szkodzi. okazalo sie, ze szkodzi tylko nie zawsze to widac i czuc.

Gość ekokoo
Ja mam dziwne poczucie ze tylko tabletki chronia przed ciaza, bo od poczatku sie nimi zabezpieczaam, ale chyba czas zmienic zdanie... stosowalismy dodatkowo zawsze tez prezerwatywy i nigdy nic sie nie dzialo wiec doswiadczenie mamy:) ale po przerwie wroce do tabletek. Moze odtawie je na stale za jakies 2 lata, kiedy ciaza nie bylaby takim problemem.

Gość Paulka20
Tak byłam z tym u lekarza pierwszego kontaktu to kazał mi tlyko przejśc na lekkostrawną diete i tyle a byłam 2 razy i 2 razy to samo;/ >> Lekarz jest dobry bo najlepszy w naszym miescie , tylko jest grekiem i czasem ma dziwne homry, ale tak to dużo osoób sobie go chwali, szybko wykrywa wszystko i dobrze leczy , moją znajomą skierowali z torbielem na operacje a on jej to wyleczył bez operacji :)) więc nie jest zły naprawde >> Byłam u prau innych ale kompletne dno , o tabletkach niektórych nawet niesłyszeli,a o których ja wyczytałam wiele...

"Ja mam dziwne poczucie ze tylko tabletki chronia przed ciaza" -- no własnie to jest ta propaganda :-O której ulegamy my wszystkie... reklama dźwignia handlu dobro klienta dla producenta nieważne, byle był zysk :-(

Gość Paulka20
Jeden anwet zapytał czy studiuje medycyne , bo musi go ktoś zatopic jak pójdzie na emeryture a ja bym się nadawała skoro tyle wiem, ale niestey ja niestudiowałam nigdy medycyny!! Więc strach aż bieże , wszytko zalezy na jakiego lekarzasie trafi czasem anwet w prywatnych klinikach sa pseudo lekarze, więc nigdy niewiadomo.. gdzie się dostanie profesjonalną porade niestety;/