Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gdybam

od kiedy mleko krowie ?

Polecane posty

witam :) moja córka miesiąc temu skończyła roczek czy można już jej podawać mleko krowie? jak miała 3-4 miesiące robiłam jej czasem kaszkę mannę na tym mleku . nie ma skazy białkowej . proszę o porady ;) z góry dziękuję ;)

Gość ostatnie badania mowia
żeby wczesniej wprowadzac mleko krowie bo im poźniej tym wieksze prawdopodobienstwo alergii.

Gość zosia588
To nawet nie chodzi o to czy dziecko jest uczulone na białko czy nie. Mleko krowie nie ma wszystkich niezbędnych witamin i składników odżywczych które są niezbędne dla takiego maluszka. pozdrawiam

moja ma 16 miesiac i od jakiegoś miesiąca pije mleko krowie. mieszam jej pól na pol z woda i dodaje kaszke a kaszka jest wzbogacona witaminami wiec ich jej dostarczam.

no właśnie gdzie bym nie czytała to jest napisane, że od 3 roku życia . dlatego pytam was mamy bardziej doświadczone ode mnie ;)

Dziś mówili, że kiedy dziecko skończy 3 lata można zacząć podawać mleko krowie. Starszy synek zaczął pić jak skończył 4 lata, młodszy pewnie też jeszcze ze dwa lata będzie na modyfikowanym.

moja ma 19m-cy i wlasnie zaczyna pic krowie, choc w smaku woli modyfikowane bebiko. Moja kumpela juz daje swojej 9-m-cznej córci krowie ale to moim zdaniem głupie. Jednak dziecko potrzebuje skladników odpowiednich, skoro teraz mamy tego pelno na rynku to lepiej dziecku fundowac zdrowie

Gość wzne by do 12 msc
zycia mleka krowiego nie podawac bo mogą zaniknąć kosmki jelitowe i dziecko do konca zycia nie bedzie moglo trawic mleka. ale po 12 msc zycia spokojnie mozna je wsporawdzac:) sa to dane od lekarzy.

Gość wzne by do 12 msc
oczywiscie lekaszy szpitala dziecięcego.

Gość tez mamusiaaaaaaaaaaaa
Ja zaczełam dodawać po troche mleka krowiego do modyfikowanego ok 14 miesiąca. I po miesiącu takiego karmienia dostała alergi. Wczesniej córcia jada po troche jogurty, danonki, zabiealne zupy itp. No i teraz ma 20 miesięcy i je bebilin pepti, a jak tylko zje cos "mlecznego" odrazu buzia obsypana. BUUUUUUUUUUUUUU