Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaem

przegrzane, spocone i odparzone plecki - co robić?

Polecane posty

Gość mamaem

Mojemu rocznemu synkowi powychodziły plamki na plecach, przypuszczam, że to od potu i przegrzania - czym to posmarować, co radzicie?

Gość tezp
Może sudocrem...?

radze nalac do wanny/wanienki wody jak do kąpieli. w szklance dobrze rozmieszac 2 lyzki mąki ziemniaczanej z zimną wodą i wlac do wanny. wykąpać w tym maluszka. po wyatrciu nasmarowac plecki jakims balsamem dla dzieci albo mleczkiem nawilzającyn np z niwei :) Mojej po kapieli z krochmalu wszysttkie odparzenia znikają ( ona zazwyczaj ma pupe odparzoną)

MaMani ma racje, tylko, e ja kapieli z maki nie robie, po prostu zawsze posypuje malemy bardzo czesto pope gdy ma odparzenia, maka ziemniaczana dziala cuda, i gdy odpazenia sa dosc powazne, dziecko nie czuje zadneo pieczenia itp, takze pozypuj mu leciutko te plecki maka i powinno pomoc, przynajmniej u nas zawsze pomaga

A z jakiego materiału masz dla dziecka ciuchy???? Może takie które nie przepuszczają powietrza.Najlepsza jest 100 % bawełna.

Gość mamaem
Staram się, aby ciuszki zawsze były w 100% z bawełny. Mały zazwyczaj w nocy się bardzo poci, chociaż wcale go nie przykrywam mocno - tylko nóżki cienkim kocykiem. Na dodatek przedwczoraj był za ciepo ubrany, ocieplilo się w ciągu dnia, biegał i szalał, w wyniku czego się spocił. Nie rozbierałam go w obawie przed przeziębieniem, ale w wyniku tego powyskakiwały mu takie plamy :( Sprobujemy z tą mąką, mam nadzieje, że pomoże - dzięki za wszystkie odpowiedzi.