Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhfg

foteliki do 13 kilo czyli do którego miesiaca zycia?

Polecane posty

Gość jhfg

...dziecka jak długo sie z niego korzysta bo niewiem czy kupic nowy czy uzywany

Ciężko powiedzieć.Mój ważył 12 kg jak miał roczek.Ale kiedy zaczął dobrze chodzić,biegać itd to mimo że za mieisąc skończy 3 lata jego waga się waga w granicach 15 kg.

Moja waży nicale 11 kg a ma 16 miesięcy ale fotelik to tak do 9 miesiaca to gora moim zdaniem. Nie chodzi tylko o wage ale też o to ze dziecko zaczyna \"wystawać\" z tego fotelika i po pierwsze jest mu niewygodnie a po 2 to niebezpieczne.

Ja wżywałam puki mała nogami nie zaczęła wadzić o oparcie od siedzenia.A kup taki na jaki Cię stać.Ja teraz używam go do karmienia małej jak jestem u rodziców bo u nich teraz ma \\on swoje miejsce.Mała lubi też w nim space.

Moja córcia jeżdziła w takim foteliku tylko do 8 miesiąca. Choć miała tylko 8 kg musieliśmy ja przesadzić do fotelika 9-18kg, bo jest bardzo długa. Chłopcy z reguły są więksi niż dziewczynki, więc im fotelik starczy na krócej. Muszisz się liczyć z tym, że w wieku 9-10 miesięcy może być juz konieczna zmiana. Jeśli chcesz kupić używany to tylko z pewnego źródła, np. od znajomych, bo inaczej nie masz pewności, czy fotelik nie \"uczestniczył\" w jakieś stłuczce. Z wierzchu może być ok, ale w środku mogą być jakieś uszkodzenia

Używaliśmy do 10 miesiąca, mimo że syn nie ważył tych 13 kilo, ale był po prostu już za duży. Córka ma 6 miesięcy a głową już sięga prawie brzegu takiego fotelika, więc zbliża się czas na zmianę :) Wszystko zalezy od wzrostu dziecka :)

Gość jhfg
jesli uczestniczył w stłuczce to co z tego? nie wyleciał przeciez z samochodu niebardzo to rozumiem mozliwe ze masz racje

jak zmienialismy fotelik dla swojego dziecka, to powiedzieli nam, ze dziecko w foteliku moze jezdzic do momentu zeby glowka nie wystawala poza oparcie fotelika. My zmienilismy wczesniej. Mala poza oparcie nie wystawala, ale opierala nozki o oparcie fotela i w razie stłuczki balismy sie zeby nózki nie uszkodziła.

Moja córka w takim foteliku jeździła tylko 6 miesięcy, była bardzo długa i wystawała z niego. Teraz ma 2 lata i nadal nie waży 13 kg, także z tą wagą to różnie... Moim zdaniem można kupić używany, ale naprawdę dobrej firmy.

odnośnie tego, co pisze Bziczek, nam też to mówiono. I jeszcze jedno - jak dziecko jedzie tyłem do kierunku jazdy (chyba zawsze w tych małych fotelikach) nie powinno opierać nóg na siedzeniu samochodu. Podobno w czasie nawet lekkiej stłuczki może mieć złąmaną miednicę. Tak mi mówiła babka, gdy kupowałam fotelik.

Moj syn jeździł w takim foteliku do ok 9- 10 miesiąca. Gdybym patrzyła tylko na wagę to by jeździł do tej pory pomimo swoich prawie 4 lat no a waży 13 kg :)