Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosiaaa26

Soczek zamiast mleka w nocy???

Polecane posty

Witam:) Proszę Was dziewczyny o poradę w pewnej kwestii. Mianowicie, mój Mały 30 kończy 7u miesięcy i budzi sie na karmienie nocne ok 2-3 razy w nocy, ja od pewnego czasu postanowiłam zamiast pierwszego karmienia ok godz 1 w nocy podawać mu bardzo rozwodniony soczek jabłkowy, Jasio wypija 120 ml i zasypia i budzi się dopiero ok godz 5. Ale jednocześnie sama nie wiem czy dobrze robię, nioe dając mu mleka. Ale zawsze jak dawałam mu mleczko z piersi to tylko troszkę pociągnął i koniec, więc doszłam do wniosku, ze budzi się po prostu aby się poprzytulać. A jakie jest wasze zdanie> wrócić do mleka? Czy nie za wcześnie chcę go oduczyć karmienia nocnego???

wcale nie za wczesnie. jesli wypija soczek i zasypia to znaczy ze tego potrzebuje. z piersi wypijal troche zeby zaspokoic pragnienie a nie glód bo on wcale nie byl glodny tylko pić się dziecku chcialo :) Uważam ze to dobre rozwiązanie :) Mojej malej tez zaczelam podawac herbatke zamiast mleka i zaczęla przesypiać cale nocki :D ale nie pamietam ile dokladnie wtedy miala.

Moja mała miała miała 2 miesiące jak zaczęła przesypiać całe noce i do tej pory nie budzi się w nocy.

Dokładnie.Twój maluch budzi się bo np jest za gorąco i chciał pić,poprzytulać się,poczuć bliskość mamy a nie dlatego że koniecznie jest głodny.Gdyby był głodny to na pewno by nie pozwolił sobie na soczek :)

A jeśli mogę dać jeszcze rade to może spróbuj herbatki lub wody.Soczki zawierają cukier.

Jesli chodzi o wodę i herbatkę to już przerobiłam, budzi się od razu, nie chce pić. Dlatego spróbowałam maksymalnie rozcieńczonego soczku Gerbera, niby tam jest napisane, że zawiera tylko naturalne cukry ale wiem, że lepsza byałaby woda, może z czasem uda się go przekonać:)

Napewno lepsza byłaby woda, więc może stopniowo dolewaj coraz więcej wody do soczku, aż w końcu będzie to sama woda.

Moj mały tez budził sie w nocy teraz kłade mu buteleczke z woda i jak sie przebudzi to wypije troszke i spi dalej