Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwitnąca magnolia

Kaspian

Polecane posty

Gość kwitnąca magnolia

strasznie mi się to imię i podoba, jak będzie synuś, to właśnie tak go nazwę :)

Mi też się bardzo to imię podoba :) Ale wole wersje Caspian.

Gość kwitnąca magnolia
oj ta wersja nie ma sobie równych, ale sama nie wiem czy to w Polsce nie obejdzie się bez komentarzy :(

Gość w dobie opowieści
z narnii na pewno imię nie zostanie pominięte brakiem komentarza, ale dlaczego myślisz, że niepochlebnego? uważam, że jeżeli imię będzie ładnie współgrało z nazwiskiem, to nie spolszczaj tego tylko pozostaw Caspianem :) bardzo ładnie.

Myślę ,że niestety to imię nie spotka się z miłymi komentarzami społeczeństwa...

Gość w dobie opowieści
opowieści z narnii to bardzo śliczna i dostojna baśń, stara jak świat o ile nie starsza, więc wydaję mi się, że zaczerpnięcie imienia z tej baśni to nic złego no chyba, ze wybierzesz Aslana ;) ja bym się uśmiechnęła i tyle a w najgorszym wypadku, ktoś pomyśli, że Ci odbiło, ale przejmujesz się? :)

Mnie się osobiście niezbyt podoba, ale jeżeli widzisz autorko w tym imieniu coś szczególnego, to nazwij tak syna :-) Przecież każde dziecko jest wyjątkowe dla mamy i każde nadane przez nas imię jest najpiękniejsze :-) Tylko niebardzo nadążam, po co zakładałaś taki temat... jak wiesz, różnie tutaj z tolerancją, zawsze się znajdą osoby, które Cię zmieszają z błotem. I to wcale nie za Kaspiana, ale za każdego Franka, Janka... taki typ ;-)

Gość nie słyszałam
i też bardzo mi się podoba :D

Gość a np.
Edmund? ale to takie typowo angielskie.

Gość a co to w ogóle
za imię?

Gość a co to w ogóle
słyszałam o Brajanach i Denisach ale Caspian?

Gość ladne czemu nie
"ale tylko jeden raaaaz...... taki ze mnie maxi kaaaaas...." ;)

Gość a co to w ogóle
co wy macie z tym zdrabnianiem?

Gość a mi się nie podoba
ale tylko dlatego, ze nie lubię udziwnień.

Gość poparzona kawą
Caspian bardzo ładne :)

Gość anioł8000
strzała mój syn ma na imię Kaspian , zdrobniale? Kaspek pozdro

Gość Niteeeeczka
Imię ładne, bardzo nawet :) Ale czy jak dziecko dorośnie to nie będzie miało pretensji, że rodzice dali mu imię z baśni? Może się ucieszyć a może być nieźle wkurzone :D Ale to może w wypadku "gorszych" imion... bo i Kaspian i Caspian jest ładne :) Hihi a jak komuś podoba się imię np. Grinch? :D

Gość anioł8000
nie wiem , ale wydaje mi się że jest lepsze niż np Józef, Benedykt, Colin Alan itp , zawsze można sobie będąc dorosłym zmienić imię

Bardzo mi się podoba imię Kaspian (Caspian). Tez chcę tak nazwać swojego syna. Ale nie będę mówić do niego ani kasiek, ani pianek, tylko po prostu Kaspianek. Mam nadzieję, że nie będzie problemu w USC.

Gość wkrótce mama
A ja własnie szukam imie dla dziecka i znalazlam przypadkiem Caspian i jakos do mnie "przemówiło" bardzo mi sie podoba. Zaczelam szukac informacji na jego temat i nic nie ma oprócz tego że był książe w "opowieści... " nie oglądalam filmu wiec nie skojarzylam z nim . Wersja Kaspian też jest dla mnie do przyjęcia jezeli nie przejdzie Caspian . Pozdrawiam przyszłe mamy :)

Gość kiara000
Ja mam synka o imieniu Kaspian. Ludzie różnie reagują.Jedni uważają,że jest cudaczne (bo nie widnieje w kalendarzu), innym się podoba,wielu nigdy go nie słyszało. Często muszę dwa razy powtarzać jak ma dziecko na imię. Ale nie żałuję tego wyboru i mam nadzieję że syn też nie będzie. Jedyny problem to imieniny, nie wiemy kiedy. Pozdrawiam

Gość tu są druki
Ja też nie rozumiem dlaczego Polacy mają takie parcie na zdrabnianie imion. Kaspian to Kaspian, po jaką cholerę to zdrabniać? Ja mam na imię Sara i czego to moje babcie i ciotki nie nawymyślają żeby to zdrobnić. No w głowie się nie mieści. PO CO???? Fajne imię, na pewno będzie się kojarzyć z Narnią, ale to przynajmniej pozytywne skojarzenie :)

Gość ....NNN...
Mój syn ma na imię Kaspian:) W tej chwili ma 2 lata i 3miesiące. Spotykałam się z różnymi komentarzami i opiniami, ale czy sa one ważne? Maluszek jest moim księciem, mój książe Kaspian:) Ważne, że jest zdrowy, a czy o imieniu powinno się dyskutować?:) Pozdrawiam

Gość gość
Ja mam na imie Kaspian niewiem czy innym sie podoba ale mnie tak. Zawsze tak wlasnie chcialem miec na imie pozdro dla innych Kaspianow. ps. mama mowila mi Kaspian albo Kaspianek co do zdrobnien

Gość MamaPoRazTrzeci ;-)
Nam sie tez chwilowo podobalo, dopoki sie nie dowiedzialam, ze dumnie brzmiacy ksiaze Kaspian to po prostu Ksiaze Łupiezu (z hiszpanskiego). Wiec, nie chcialam, zeby moj Syn byl kojarzony z lupiezem i juz ;-)! Nazwalismy Mlodego KASJAN i jest swietne, do dzis nie spotkalam sie z negatywna opinia (mowie o blizszych i dalszych znajomych i nieznajomych, ktorzy imie slyszeli od nas ;-)). Tego Ksiecia Lupiezu jednak przezyc nie moglam ;-).

Gość gość
Mi się bardzo podoba to imię =D i jak będę miał syna tak będzie miał na imię.

Gość gość-autorka
ale mojej siostry syn a mój chrześniak ma na imię Kryspin i jeszcze się z negatywną opinią nie spotkałam.