Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwitnąca magnolia

Kaspian

Polecane posty

Gość gośćA
imie pochodzi od ludu, ktory kiedys zamieszkiwal wokol Morza Kaspijskiego w polnocnym Iranie. Lud ten nazywanym byl KASI co po iranski oznacza niebieski, prawdopodobnie poniewaz mieli oni niebieskie oczy. Wielu niebieskookich potomkow Kasi zyje wciaz na tamtych terenach. Moj synek tez bedzie sie tak nazywac, czesciowo ze wzgledu na korzenie swojego ojca.

Gość gość
Mój syn ma na imie Kaspian. Z negatywną opinią się nie spotkałam. Ktoś napisał że dziecko może mieć pretensje że nadano mu imie z baśni, wiele imion jest użytych w bajkach i baśniach. Jaś i Małgosia, Alicja, Anastazja itd.

Gość gość
Mój syn ma 3 lata i tez nosi imię Kaspian. Nawet nie pomyślałam o Caspianie...wiecznie tłumaczyć ludziom ze pisze się przez "C" a czyta "K" ...i tak musze ludziom powtarzać czasem dwa razy jak ma na imię mój synek bo jakimś cudem słyszą Kacper...a wady wymowy nie mam

Gość gość
Mój syn sie urodził dwa tygodnie temu i też ma na imię Kaspian mamy 2017 i dalej zacofanym trzeba dwa razy powtarzać a i czasem literowac

Gość gość
Mój syn urodził się w 2010 roku i ma na imię Kaspian. Przez pierwsze cztery może pięć lat spotykałam się ze sporym zaskoczeniem szczególnie w urzędach ale dziś kiedy ma już prawie 8 lat zdarza się to sporadycznie. A jeśli chodzi o dziecko od dłuższego czasu jest świadomy tego że ma nietuzinkowe imię i sam mówi że to najpiękniej jak można dać dziecku na imię :)))) Niestety Polska mentalność zaakceptuje to imię dopiero w przyszłym stuleciu. Na dzień dzisiejszy królują franki, Marysię, stasie i jasie ... Pozdrawiam wszystkich Kaspianow i ich mamy!

Gość gość
Mam 7-letniego syna, który ma na imię Oktawian. Teraz drugie dziecko w drodze i znowu ma być syn. Będzie Kaspian. Cudowne imię

Gość gość
Oktawian jeszcze ale Kaspian .Jak Rumcajs czy Muminek ta sama liga .