Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

na kiedy wkońcu ten termin?

Polecane posty

ostatnia miesiączka 25 listopada 2007 cykle 30 dniowe kazdy kalkulator co innego pokazuje a w karcie mam jeszcze inną date wpisaną. Na kiedy powinien wypaść termin? Wiem , ze to tylko orientacyjny, ale od tego orientacyjnego liczy się skończone tygodnie więc to dla mnie wazne.

zawsze najbardziej prawdopodobny to ten z tatniej miesiączki: termin porodu = termin ostatniej miesiączki + 7 dni (+/- różnica dni przy cykalch inne niż 28 dniowe) - 3 miesiące + 1 rok. Pozdrawiam i zdrówka życzę! :)

ziarenko musze to teraz wyliczyc :D:D:D wiem ze to jest metoda Naegelego :D:D:D Dzięki

a dzień zapłodneinia znasz? choc z tym też może być róznie... ale wtedy to tak: termin porodu = dzień zapłodnienia - 7 dni - 3 miesiące + 1 rok

no mi wychodzi wszedzie 02.08 choc lekarka mi wmawia koniec lipca, dziwne, bo nie mam zadnych symptomow porodu. Coz, czekam do konca tygodnia ;)

kurde no oj ale ci zazdroszcze ze u ciebie juz koncówka :D:D:D ziarenko nie xznam bo cos mi sie ta cala owulacja poprzestawiala... na poczatku mówili ze sie przesunela bo ciazy nie widac a teraz twierdza ze sie przesunela w 2 strone bo dziecko bylon duze w 29 tyg... teraz bede miala 4 sierpnia usg to sie czegos wiecej dowiem...

Gość wychodzi 2-3 września

Mamani ja wyznaczone miałam chyba 4 terminy, wg ostatniej miesiączki na 13 czerwca, wg usg 1 na 23czerwca, wg kolejnych na 21, potem na 17 a maluszek urodził się 27 czerwca (cykle zawsze miałam regularne 28 dniowe) czyli jak widać rozbieżność duża, a co do kalkulatorów to każdy wyliczał coś innego

Gość Dla ciebie ....

dziekuje dziewczyny :* my obstawiamy date urodzin na 26 sierpnia :D:D:D zobaczymy czy się sprawdzi. zastanawia mnie jak wyliczają to te kalkulatory ze w kazdym co innego wychodzi. jakie metody tam są stosowane?

Mamani, nie ma szans, że termin jest na 26 sierpnia, bo do terminu ostatniej @ zawsze dodaje się 3 miesiące i 7 dni (przy cyklach tzw. standardowych 28 dni), a jeśli Ty miałaś dłuższe cykle niż 28 dni, to należy dodać 1 dzień lub 2 czyli tolerancja na późniejszą owulację i jeśli miałabyś cykle 28 dni to termin byłby 1 września, a skoro masz 30 dni, to wychodzi jak byk 2-3 września:D Najlepiej gdybyś znała dzień owulacji;) i do tego dnia dodaje się zawsze 266 dni + 2 tygodnie i wychodzi termin porodu jak w mordę strzelił;) W Twoim przypadku jeśli ten cykl, w którym zaszłaś w ciążę rzeczywiście trwałby te 30 dni czyli owulacja byłaby w 16 dniu cyklu, to termin wypadałby na 1 (a nie na 2) września z racji tego, że w tym roku luty miał 29, a nie 28 dni:)

wychodzi na oj nie nie ja napisalam ze obstawiamy ze sie 26 sierpnia urodzi :D bo termin jest orientacyjny a spokojnie sie tydzien wczesniej moze urodzic :D:D albo i nawet dwa ... albo dwa poxniej... wiec jakby sie urodzil 26 sierpnia to by bylo w terminie a mi jakos tak cosik pasuje ta data nie wiem sama dlaczego... i mój maz tez o niej pomyslal jak go zpaytalam jak mysli kiedy sie maly urodzi :D:D

wychodzi na... 1 wrzesnia taka sobie data... pierwszy dzien szkoly :P przynajmniej teoretycznie :D:D:D:D:D No i rozpoczecie 2 wojny światowej... no ale co tam to nie ja decyduje tylko maly :D:D:D

nie, no jasne;) ja po prostu obliczyłam dla Ciebie faktyczny termin:) a mały może urodzić się oczywiście z 2 tygodnie wcześniej czyli już nawet 18 sierpnia i będzie urodzony w planowym terminie;)

hehe to niech sie tego 18 urodzi :D:D:D kurcze cala ciaza mi zleciala tak ze nawet nie wiem kiedy a te ostatnie 3 miesiace sie wleką ... czuje sie jakby ten 3 trymestr trwal juz ze 3 lata i "końca nie widać" :D:D:D

no jakby mały chciał się sprężyć i wyskoczyłby do 21 sierpnia, to miałabyś małego LWA, a jak nie, to... chłopczyk PANIENKA będzie;) daj spokój, mi się ten 9-ty miesiąc tak dłuży, że hopla można dostać:O ten ogromny brzuchol i jeszcze te upały:O mam dość i mam nadzieję, że nie przenoszę, a jeśli już to max 1-2 dni, a termin mam na 6-7 sierpnia:)

bo mnie się znowu widzi data 8.08.2008;) synek byłby podobnie jak ja numerologiczną 8-ką;)

mam juz byka w domu wiec nie wiem co lepsze pnna czy lew :D:D:D:D ale cos w tych znakach jest bo córcia to wykapany byczek... jedyny znak jakby by do niej bardziej pasowal to osiolek ale takiego niestety nie ma :D:D:D 6-7 sierpnia to juz tuż tuż :D a ty bedziesz miala córcie czy synka?

aa to juz sie wyjasnilo ze synek :D:D:D my chrzcilismy malą 7.07. 2007 :D:D:D fajne są takie daty :D

ja będę mieć synka:) a dla Ciebie to chyba jednak lepiej byś miała synka PANIENKĘ, bo Byk i Lew to jednak bardzo dominujące znaki jeśli ktoś wierzy w takie rzeczy;)

ja chyba wierze choc moze nie powinnam ale u mnie sie to zawsze sprawdzalo :D ja jestem z pod znaku raka :D

ja raczej nie wierzę, ale jeśli nasz syn przyszedłby na świat właśnie 8 sierpnia, to urodziłby się dokładnie w 8 roku, 8 miesiącu i 8 dniu naszej znajomości (mojej i męża):D poza tym w tym - 2008 roku pobraliśmy się zatem też w 8 roku naszej znajomości, sama jestem numerologiczną 8-ką i oczywiście urodziłam się 8-go:D i nawet suma cyfr pod jakimi mieszkałam całe życie daje 8, a gdy przeprowadzimy się po nowym roku na nowe mieszkanie to znowu suma cyfr da 8:D strasznie dużo tych ósemek w moim życiu doliczyłam się, gdy zaszłam w ciążę:D a wcześniej tego nawet nie zauważałam;)

hehe ja tylko wypatrzylam tyle ze jakby maly urodzil sie w terminie wpisanym w karte czyli 4 wrzesnia to by sie urodzil w odwrotną date urodzin swojej siostr Mania 9.04 Kornel 4.09 :D:D:D:D

wiesz co, a czy czasem ktoś na Kafe nie zasugerował Ci tego?;) bo tak się składa, że to byłam ja:D od razu rzuciło mi się to w oczy w Twojej stopce wtedy;) i wierz mi lub nie, ale naprawdę to byłam ja:D

wychodzi no kilka osob z kafe zwrocilo na to uwagę jak wpisalam do stopki :D wiec pewnie to bylas i ty :D:D:D