Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kate1238

plamienia podczas tabletek...

Polecane posty

Witam! Mam takie pytanko, może któraś z Was mi doradzi... Biorę tabl. Microgynon 21 już od roku, w tym miesiącu połączyłam opak., bo chciałam przesunąć sobie okres. Dziś mam zażyć ostatnią tabletkę i w czwartek mam dostać okres, z tym że dzisiaj po stosunku plamiłam i zdziwiło mnie to, bo przecież chyba takie coś nie powinno się zdarzyć. Proszę o poradę ... Pozdrawiam!

Hejhej, takimiplamienaimi nie ma sie co przejmowac, jesli chcesz przesunac sobie okres ,to najlepiej wizac opakowanie normalnie i potem nie robic przerwyi wziac cale nastepne i wtedy dopeiro przerwa. GInekolodzy nie widza ujemnych skutkow takiego przesuwania sobie miesiaczki. Nie am obawy. Plamienie moglo wystapic z kilku powodow,ale nie traktuj mojej wypowiedzi ostatecznie: 1. W trakcie stosunku ,np inna pozycja itp. mogly przerwac resztki twojej blony dziewiczej(ktora nie znika calkowicie po ytracie dziewictwa a pozostaje sczatkowa) 2. W trakcie stosunku w twojej pochwie bylo malo sluzu (to tez czasmai ujemne dzialanie tabletek antykoncepcyjnych) i doszlo do naruszenia delikatnej blony sluzowej pochwy lub okolicyujscia pochwy. 3. Moze twoj pratner ma zapalenie cewki moczowej i niestety siusia rownierz krwia,ktora w trakcie stosunku mogla znalezc sie w twojej pochwie. 4. Moze masz hemoroidy ,ktore w trkacie stosunku moga pokrwawiac.. 5. Moze mimo wszystko zapomnialas wziac ktorejs tabletki ostatnimi dniami lub wzielas jedna o zupelnie innej porze dnia...to tez mogloby wywolac plamienie. 6. WYdaje mi sie najmniej prawdopodobne ze zaszlas w ciaze , wteedy w trkacie zagniezdzenia zaplodnienej komorki w bl. sluzowej macicy tez moze dojsc do plamienia. Po\drawiam

Tak, wzięłam normalnie opakowanie, nie robiłam przerwy i od razu zaczęłam jeść drugie. I wydaje mi się w sumie, że okres pewnie chce przyjść wcześniej :) Dzięki za odp.!