Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pusta paczka po prezerwatywach

Cholera jasna...

Polecane posty

oglądam teraz film na polsacie i zastanawiam się dlaczego ja nie miałam tak beztroskiego dzieciństwa, takich pomysłów, przyjaciółek, dlaczego nie mieszkałam w jakiejś małej mieścinie gdzie każdy się zna, każdy sobie pomaga, dlaczego nie miałam takich cudownych wakacji :(

opiekunki... czy coś takiego :) te miasteczka w stanach są bardzo fajne, śliczne krajobrazy :)

ale takie miejsca nie są filmem, takie życie też niekoniecznie. moja mama i babcia właśnie takie życie miały :)

:D:D ja pamietam jakie zawsze mialam super wakacje... ale kiedys tego nie docenialam... polne drogi pelne kurzu, rzeka w ktorej cala dzieciarnia sie pluskala ...a ludzie marchew płukali... po calym dniu w polu ognisko i ziemniaki pieczone w ogniu :d a w niedziele imprezki rodzinne i sąsiedzkie takie prawdziwe z akordeonem i wszyscy spiewali i nikt sie nie "wstydzil" ze falszuje :D:D:D:D o rany jakie to bylo super jak spalam sobie u babci i budzilo mnie kukanie kukułki. na śniadanie mleko z makaronem bo "mleko prosto od krowy jest zdrowe i smaczne" blee :D:D:D a potem ganianie do wieczora po stodole :D:D uczylysmy z siostra koty zeby chodzily na smyczy ( sznurku) a psa kąpalyśmy w kryniczance :D:D:D:D ech mam boskie wspomnienia. takie pełne slońca :D Troche mi smutno ze moje dziecko takich miec juz nie bedzie... ale z 2 strony moze bedzie mialo inne - lepsze :D Musze się postarać :D

MaMani :D właśnie o takie coś chodzi i to wcale nie film :) Moja mama mi opowiadała jakie miała wakacje cudowne, aż łezka w oku się kręci.

pusta paczka ano niby tak :D:D ale z 2 strony to teraz dzieci zwiedzają obce kraje, poznają inne kultury ogladają krajobrazy jak z bajki... a kiedys kto by pomyslal zeby jechac gdzies za granice... przynajmniej u nas wakacje za granicą to bylo cos niedopomyslenia... a teraz są na wyciągniecie reki... moze w przyszlosci wakacje na innej planecie staną sie popularne jak teraz wyjazdy do Tunezji czy Grecji... ciekawe jak to bedzie "kiedyś" :D:D:D ale pewnie się nie dowiemy :D

Gość kurcze pamiętam swoje
wakacje u babci :D zapach siana, smak świeżego mleka (ja lubię), kąpiel w rzeczce, te promyki słońca, które budziły mnie co rano wraz z pianiem koguta, uganianie się za młodymi cielakami, śmiech babci, strych, poszukiwanie skarbów, było cudownie... dosłownie :)

Gość kurcze pamiętam swoje
MaMani w życiu nie zamieniłabym wakacji u babci na Tunezję, Cypr czy nawet wycieczkę na księżyc, nigdy tego nie zapomnę :) świeże jabłka z drzewa...

ludzie teraz nie mają czasu na sentyment a szkoda :(

no wląsnie! ja pamietam jak zameczaliśmy babcie zeby nam opowiedzialą jak to bylo jaks ie wojna zaczela. wkolko jednego i tego samego chcielismy sluchac... a dziadek nam rysowal koniec. setki koni, cale bliki zarysowane koniami :D:D:D:D a moi kuzyni nigdy o to nie pytają, ani nie prosza o konie... woza sie na elektrycznych hulajnogach albo jezdza na basen... szkoda ze nie mają czasu na takie rzeczy bo mialy swój urok :D:D:D

chociaz jakby nie patrzec nie ejst u nas tak najgorzej. wlasnie skonczylam uklądac piosenki na dożynki a dzis popoludniu babcia bedzie szkolila nasza "osiedlową" dzieciarnie jak sie tanczy krakowiaka i uczyla tych piosenek :D:D 15 sierpnia wielki występ :D:D:D

Gość ptyś w szklanej butelce
ogród pełen pszczół, świeży miód, zapach siana, wtedy życie miało smak a teraz wszystko przytłacza... betonowa dżungla, pogoń za pieniądzem i najgorsze, ze trzeba sentyment porzucić, bo wypadniesz z rytmu, zgubisz się i wtedy po tobie :(

Gość ptyś w szklanej butelce
a jak zbliżały się święta Bożego Narodzenia to babcia przyjeżdżała do nas do miasta, przywoziła zawsze świeże jaja, przysmaków było masa, w domu od samego rana unosił się zapach pysznych babcinych ciasteczek przeplatający się z zapachem świerku, pamiętam jak dzisiaj... ach....

jak ja bylam dzieckiem to robilismy na osiedlu farme biedronek, plantacje mirabelek, kradlismy spinacze spod balkonow i przynosilismy kilogramami do domu, zakladalismy Klub Ochrony Przyrody i ogradzalismy wymierajaca trawe kolo przystanku, kradlismy z balkonow na parterze kwiatki i robilismy zielniki, bawilismy sie w smerfy i latalismy na opuszczona fabryke podgladac jak sie starsze laski przed chlopakami rozbieraly :classic_cool: fajnie bylo ;)

a ja pamietam jak w ogrodzie stal stol i w niedziele jadlo sie obiad w tym ogrodzie a na obiad obowiazkowo rosol! nie bylo niedzieli bez rosolu... a do babci szlo sie taką drogą... ata tam prawie nie jezdzily... i na koncu tej drogi babcia mialą pole i tam rosla zielona pietruszka i na 10 minut przed podaniem rosolu bieglismy zrywac natke pietruszki zeby dziadzius mial zieleninkę do rosolu :D:D:D:D jeju nie zapomne tego jak latalismy co niedziele po ta pietruszkę :D:D:D no i nasze "roznoszenie mleka"... babcia nas wysylala z mlekiem w takich "blaszankach" do sąsiadów zebysmy zanosili... dostawalysmy za to slodycze albo owoce :D:D:D albo kwiatki... ech dobra no moglabym tak wspominac i wspominac... są takie chwile ktore mimo ze niewiele znaczyly i zmienialy to jakos zapadly w pamiec z calym swoim kolorem :D

Gość a w prezencie pod choinką
nie było najnowszego modelu lalki, która mówi tylko był kilogram pomarańczy, czekolada, ale taka prawdziwa i każdy się niesamowicie cieszył :) ach i prezentów nie można było nam otwierać wcześniej niż po wieczerzy...

Gość a w prezencie pod choinką
o tak co niedzielny rosół babciny, to chyba każdy pamięta, kto spędzał wakacje na wsiach, świeże warzywa i owoce :) a na deser zawsze placek, taki bez udziwnień, po prostu zwykły placek z jabłkami, był pyszny.