Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seksuologia

SEKSUOLOGIA- studia

Polecane posty

Gość seksuologia

Witam! Moze ktos studiowal seksuologie? Interesuje mnie to i chcialabym sie ksztalcic w tym kierunku. Obecnie studiuje pedagogike edukacje elementarna, magisterke chcialabym juz robic jakas powoazana z seksuologia ale chyba to nie mozliwe bo sprawdzalam na UAMie (gdzie obecnie studiuje) i seksuologia jest chyba tylko jako studia podyplomowe.. Ktos wie wiecej na ten temat? Czy sa studia mgr z seksuologii? Pozdrawiam.

Gość Ania18_________
mialam to studiowac ale... ale... zapomnialam :( :(

Gość UPUPUPUPUP UPUPUPU UPUPUPUP
akurat na to nie odpowiem dziwi mnie dlaczego taki kierunek?

Seksuologia to piękny kierunek, przed człowiekiem otwiera się tyle nowych horyzontów, przeżyć, wzlotów, upadków i dojść :D

Gość seksuologia
Po prostu interesuje mnie ta tematyka. Chcialabym w przyszlosci zajac sie edukacja seksualna w szkołach bo jej poziom (a raczej zupelny brak) mnie przeraza. Dodatkowo moze praca w poradni małżeńskiej, po prosru chcialabym jakos pomoc innym i iswiadamiac nieuświadomionych :)

Gość seksuologia
dlaczego mialaby byc to prowokacja? :/ czy w dzisiejszych czasach liczy sie tylko marketing i zarzadzanie, administracja, prawo itp a kazdy inny, mniej tradycyjny kierunek jest niemozliwy do studiowania? ;/ Ktos, kto chce studiowac seksuologie nie jest zboczencem- ktos , kto mysli, ze tak jest musi byc ograniczony...

Gość dldldldldl
Dziewczę drogie, seksuoligia to jest SPECJALIZACJA. To mniej więcej tak jakbyś pytała, gdzie można studiować ginekologię, psychiatrę albo psychoterapię.

Gość seksuologia
dziekuje za link do forum. Specjalizacja czy nie, to jednak sa rozne drogi do studiowania seksuologii i o takowe pytam.

Nie rozumiem dlaczego to takie dziwne studiować seksulogie. Dziewczyna zapytała, a większość na nią naskakuje. Chyba jeszcze mamy do czynienia z zaściankowym myśleniem :P Tak samo jak Ciebie interesuje mnie ten dział psychologii. Warunkiem uczęszczania na zajęcia jest studiów wyższych. Może Ci się przydać: http://www.podyplomowe.swps.pl/warszawa/szkola_podyplomowa_seksuologii/szkola_podyplomowa_seksuologii.php Powodzenia :)

od malej chcialam zostac seksuologiem..niestety gdy sie dowiedzialam ze sa do tego potrzebne studia medyczne to sie zalamalam.:/ ale coz...zycie

Gość cxzxzcxz
seksuologiem można zostać studiując również psychologię - to wbrew pozorom też nie jest łątwy kierunek, ale na pewno łatwiejszy niż medycyna. Na 3 roku psychologii wybiera się specjalizację z seksologii. W wyższej szkole finansów i zarządzania w w-wie na pewno jest ta specjalizacja, prowadzi ją prof. zbigniew lew-starowicz.

Gość żw
z tym że ta seksuologia jako specjalizacja psychologii to pic na wodę fotomontaż w porównaniu z seksuologią po medycynie 🖐️

Gość większość kierunków
na prywatnych to pic na wodę 🖐️

Gość żw
akurat z seksuologią po psychologii mam naprawdę wiele wspólnego i podtrzymuję swoją opinię 🖐️

Gość sensuelle
jak czytam niektore wpisy,to stwierdzam jak wielki jest to temat tabu w Polsce-zenuajce,do osoby,ktora chcialaby podjac takie studia:mianowicie wybor drogi nalezy do Ciebie,mozesz ta specjalnosc ukonczyc na medycynie,psychologi oraz podyplomowke po studiach pedagogicznych...a wiec SWPS WAWA(Szkola Wyzsza Psychologii Spoleczej) -odzial w Sopocie oraz Wyzsza szkola Zarzadznia i finansow w Warszawie,tam masz jednolite studia mgr z psychologii NA 6 SEMESTRZE wybierasz sobie specj, seksuologia kliniczna i sądowa.na swps masz sexuologie kliniczna,jako studia podyplomowe,jesli ukonczylas inne studia wyzsze niz zwiazane z psychologia lub medycyna,warunki studiowania tej specjalnosci sa okreslone przez kierownika studiow.

Gość Alicja-Wrocław
Witam:) Widzę, że główna adresatka tego postu boryka się z podobny problemem do mojego. Jestem studentką 4 roku psychologii UWr i zastanawiam się gdzie najlepiej byłoby podjąć studia podyplomowe ze specjalizacji seksuologii. Zastanawiam się nad Warszawa i Poznaniem ale nie mam rozeznania co do uczelni a konkretnie chodzi mi o: Poznań Uniwersytet im Adama Mickiewicza Warszawa Wyższa Szkoła Psychologii Społecznej Z góry dziękuję za informację na temat tych szkół

Uważam że seksuologia jest kierunkiem w dzisiejszych czasach kierunkiem bardzo potrzebnym i to nie tylko w populacji zwykłych ludzi lecz również wśród księży którym myli się powołanie z wygodą i uważam że powinni stworzyć specjalny kierunek ze specjalnością dla księży bo to im najbardziej jebie się we łbie we współczesnym świecie i to ich w pierwszej kolejności powinno się leczyć.

Gość danielaaa11
czy po pielegniarstwie moge isc na seksuologie?

Witam. Ja osobiście polecam psychologie ze specjalizacją psychoterapia i terapia seksualna w Wyższej Szkole Finansow i Zarzadzania. Sama studiuje tam psychologie, choc wybrałam inna specjalizacje, ale od znajomych słyszalam wiele i szczerze polecaja terapie seksualna. Maja zajecia ze znanymi psychologami m.in. z Lwem-Starowiczem Nie ma problemu z praktykami, ponieważ zalatwia je szkola. Jeśli ktos chce pracowac jako terapeuta to warto wybrac psychologie i wtedy robic specjalność z psychoterapii i terapii seksualnej.

Gość TakoMedia
Firma Tako Media, producent seriali "Dlaczego Ja", "Trudne sprawy", "Pamiętniki z wakacji" zaprasza na BEZPŁATNY CASTING do najnowszej produkcji o tematyce seksuologicznej. Uwaga! Poniższe ogłoszenie skierowane jest WYŁĄCZNIE do osób, które są w stanie przyjechać na casting do WROCŁAWIA!!! Jeżeli nie krępują Cię rozmowy o seksie, chcesz poznać ekspertów w dziedzinie seksuologii, przeżyć ciekawą przygodę na planie i w krótkim czasie zarobić dodatkowe pieniądze, zgłoś się do nas! Wyślij IMIĘ, NAZWISKO, WIEK, NUMER TELEFONU na nasz adres e-mail. Oddzwonimy i umówimy Cię na BEZPŁATNY CASTING. Możesz również zadzwonić (wt.-sb. 9.30-17.00). Zapraszamy wyłącznie osoby, które nie brały jeszcze udziału w ŻADNYM z naszych castingów. Tako Media

Gość kormoran
czy ktoś mógłby napisać gdzie lepiej jest studiować seksuologię w Warszawie (swps czy wum) i jak to wygląda tu i tu?

Gość gość
Poszukaj na http://study4u.eu/pl/ Jestem przekonana, że znajdziesz tam ciekawy kierunek studiów!