Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki polecacie

dobry aparat

Polecane posty

Gość jaki polecacie

mam obecnie canon powershot A 530 i nie jestem zadowolona chciałabym kupic coś lepszego do fotografowania zwierząt jakie aparaty polecacie ? zwby zdjęcia przynakmniej jakosciowo były zblizone do tego http://www.labrador-kociokwik.com/galeria/zdj-2007/11.jpg ?? :-0

Gość co mi tam podpowiem
ale aparat na zęby czy jaki, jak na zęby to polecam ....hm niech się zastanowie

Gość dobry aparat
naucz się fotografować aparatem, który posiadasz ;) "takie" zdjęcie jak z linku, można zrobić A530 bez problemu :)

aparat aparatem ale powiem Ci jedno-jeśli ktoś nie ma pojęcia o fotografii to nawet najlepszy (najnowszy, najdroższy) aparat mu nie pomoże

jeśli masz jakieś pojęcie o fotografii i obsłudze pspp/photoshopa itp. to używając tego a530 też uzyskasz takie zdjęcie. a jak chcesz porady co kupić to napisz jeszcze jak dużą sumkę masz zamiar przeznaczyć na aparat i czy chcesz aparat który schowasz w kieszeni/torebce/itp. czy też coś o większych gabarytach ((🖐️))

Gość jaki polecacie
nie interesuja mnie zdjęcia z fotoshopa interesuje mnie aparat do 2.000 pln który ma dobrą jakośc zdjęć.Moze to zdjęcie nie było najlepszym przykladem ale wpadło mi z google jako pierwsze.

Gość dfwerfwef3err3
my kupilismy niedawno canon 450 d i zdjecia wychodza cudne, najwazniejsze jakie masz obiektywy, sam aparat nie zrobi dobrych zdjec.

sony alpha 200, w którymś sklepie (chyba saturnie albo mix electronics) była nań promocja niedawno

Gość jaki polecacie
ellinka pokaz swoje fotki,zwierząt bo obiekty to nawet najgorszym zlomem wychodzą rewelacyjnie w sprzyjających warunkach

Gość dobry aparat
a czego Ci brakuje w A530, że chcesz zmienić ? Bo zmienić nie problem, ceny lustrzanek są przystępne (obiektywy to już w zależności od wymagań), ale czy to ci na pewno pomoże ?

Gość jaki polecacie
ostrosc zdjęć jest marna wieczorem w domu to juz wogole porażka kombinowałam ze wszystkimi ustawieniami mozliwymi i to co uzyskałam mnie nie zadawala pozatym czas po miedzy 1 a 2 zdjeciem jest za dlugi jak na robienie fot czemus co sie rusza:-0

Gość jaki polecacie
a moze lepsza lustrzanka cyfrowa? :?

Gość dobry aparat
Żadnego z nich nie polecę zamiast A530 ... Znaczącą różnicę pozwoli ci odczuć jedynie zakup lustra plus niezbędne minimum umiejętności ;) Wieczorem w domu wszystko będzie wolno łapać ostrość (niektóre modele krócej). Sytuację i "jakość" w takich warunkach ratuje albo dodatkowe oświetlenie, albo zewnętrzna lampa błyskowa.

s5is jest imo lepszy.sp570 ma kiepską optykę. lepiej poszukaj fujifilm s9600, ma wysokie użyteczne ISO, dobrze łapie ostrość w ciemności, uchylny wyświetlacz, dobra optyka, szeroki kąt, RAW, dobry manual... w cenie wyżej wymienionych on jest moim faworytem >a moze lepsza lustrzanka cyfrowa? :? zdecydowanie

Gość jaki polecacie
na jednej ze stron przeczytałam : Jeśli chcemy kupić lustrzankę, ale nie mamy zamiaru wydawać pieniędzy na obiektywy, to warto jeszcze raz zastanowić się nad zakupem. Dobry cyfrowy aparat kompaktowy w podobnej cenie będzie zapewne robił znacznie lepsze zdjęcia niż lustrzanka ze standardowym obiektywem sprzedawanym w zestawie. Nie warto kupować drogiego korpusu i taniego obiektywu, bo wtedy całą potencjalną jakość korpusu "psuje" marnej jakości obiektyw. i juz sama nie wiem co mam myslec :-0

Gość dobry aparat
bardzo słusznie prawią o lustrzance (post z 22:24) - całkowicie sie z tym zgadzam :) Dlatego wracam do mojego pierwszego postu. Wydaje mi się ta rada najwłaściwsza w Twojej sytuacji, gdyż na zdjęciach nie widzę nic (trochę brak EXIFów) czego nie pozwoliłby zrobić A530. Usiądź nad instrukcją i pracuj nad poprawą ekspozycji - czyli swoich umiejętności. Jedyną "wadą" może być brak zewnętrznej lampy, ale coś (znaczy niskie koszty) za coś ... Możesz ewentualnie wrzucić swoje fotki, z których nie jesteś zadowolona, najlepiej na forum firmowe typu CANON, z prośbą o ocenę i wyłapanie błędów. Wtedy można by powiedzieć coś więcej odnośnie ewentualnej zmiany aparatu ...

Gość jaki polecacie
właśnie bral lampy...i za dlugi odstęp pomiedzy 1 a 2 zdjęciem :-0 wolałabym coś szybszego