Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LEWATYWA - prosze o pomoc

LEWATYWA - prosze o pomoc !

Polecane posty

Witam serdecznie ! Mam pytanie do osob, stosujacych lewatywe. Po przeczytaniu ksiazki Tombaka zdecydowalam sie na ten krok. Wczoraj zrobilam to 3 X 200 ml. Po pierwszej wlewce poszlam do toalety , natomiast po drugiej -400 ml mam problem. Zalatwilam sie tylko troche, natomias przez caly dzien mialam wode w jelitach! Przelewalo mi sie,czulam ogromne wzdecie. Choc robilam masaz, cwiczenia, nie moge sie tej wody pozbyc!Bardzo prosze o pomoc!Moje pytanie : Czy ktos z Was mial podobne objawy ? czy cos nie tak z moim jelitami? czy moge dzis zastosowac znow lewatywe i czy ona mi usunie zalegajaca wode ? Serdecznie dziekuje za odpowiedzi od powaznych osob, pozdrawiam Maria

Gość
Witaj, To normalne zjawisko przy 1 lewatywie. Nie martw sie 2 bedzie juz inna.

Gość ramburak
najlepiej poskakać w wannie, obrzydliwe ale pomaga podobno

Dziekuje Ci Ido za odpowiedz ! Tak sie zmartwilam !Czy w takim razie mam dzis zrobic 2ga lewatywe ? czy poczekac,az woda sama zejdzie. Czuje duzy dyskomfort. Dziekuje za pomoc:)

Gość Jenna1234
Ja teże robie sobie czasami lewatywe ale nie aż tak głęboką. Wlewam w jelita około szklanke wody. I to w zupełności mi wystarczy żeby sie oczyścić. Może wlewaj w siebie nieco mniej tej wody.

Gość
Nie ma za co/ mam pytanie: czy chcesz dzisiaj zrobic jeszcze jedna lewatywe? w sumie to nic Ci nie bedzie. Na przyszlosc jednak wskazane raz na tydzien :)

Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi ! Do Idy - tak, myslalam zeby dzis zrobic jeszcze raz, 200 ml, mysle ze moze sie tamta stara woda takze uwolni. Poprostu sei zmartwilam,ze mam cos z jelitami .Na przyszlosc oczywiscie raz na tydzien planije, albo nawet rzadziej.

Gość i jak tam juz po lewatywce

Gość
Wskazane robic lewatywe raz na tydzien z 2 litrow wody z 1 polowka cytryny wycisnietej. Taki przyrzad do lewatywy kupisz w kazdej prawei aptece za 20 zlotych ( tzw wlewnik) i masz na przynajmniej 3 mce do uzytku .A te jednorazowe - sa b drogie. Powodzenia:)

Gość ramburak
masz dziurawe jelita woda podejdzie ci do gardła wkrótce :P