Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oOMaDziuLaOo

Co jest potrzebne do przekucia pepka???

Polecane posty

Gość renoferkaa
nie wiem, ja o takim czyms nie slyszalam i tak jak ci pisalam zawsze kupowalam 14 albo 12 do przekluwania

Gość oOMaDziuLaOo
No to trzeba kupić z igłą.wiem ze jest z pomaranczowym,zielonym,niebieskim i rózowym wenflonem ale niewiem czy do przekucia pepka potrzebny jest akurat pomaranczowy

Gość smerfetka17
ja ma kolczyk w pepku juz 3tygodnie ;-) przebila mi kolezanka z klasy ;-) kupilam wenflon na allegro (musi byc taki z najwieksza srednica igly czyli 2mm- zazwyczaj pomarańczowy) potrzena jest woda utleniona i jakis mazak czy dlugopis zeby zaznaczyc kropeczke w ktorym miejscu przebic ;-)

Gość oOMaDziuLaOo
Hmm???/Moze ktos na forum wie jaka jest potrzebny pomaranczowy welfron czy moze byc obojetnie jaki kolor bo dlamnie to niema zadnej roznicy miedzy niebieskim,zielonym,rozowym i pomaranczowym

Gość smerfetka17
a widzialas te wenflony??? jak zobaczysz to bedziesz wiedziala na czym polega roznica... kupisz sobie ciekszy a jak pozniej wlozysz kolczyk?? pomysl troszke... kolczyk musi przejsc przez wenflon wiec najlepszy jest z wieksza srednicą...

Gość jejku przeciez nie chodzi
o kolor tylko rozmiar. Ja Ci nie radze przebijać samej bo kiedyś też zrobiłam sobie kolczyk w domu. Do dzisiaj została mi blizna, pępek nie chciał się goić i w miejscu przekłucia skóra się zwężała aż odpadł :-o Zrobisz jak uważasz ale nie mów że w salonach dają brzydkie kolczyki bo na początku musisz mieć zwykły, nie żaden wiszący z cyrkoniami bo chodzi o to żeby rana dobrze się zagoiła, dopiero po 3 miesiącach możesz wymienić na jakiś ładniejszy. Ja miałam przekłuwany pępek dwa razy, raz w domu i raz w salonie i naprawdę lepiej wydać to 100 zł niż samemu zrobić sobie krzywdę. Po przekłuciu w salonie dostałam zwykłego kolczyka z tytanu i tez mi się nie podobał więc po 2 tygodniach wymieniłam na wiszący i znowu musiałam wyciągnąć bo dziurki się powiększyły i nie chciało się goić, męczyłam się z tym długo aż zrezygnowałam z kolczyka, dlatego dają zwykły kolczyk żeby ładnie sie zagoiło. Nie rób tego sama bo możesz pózniej żałować, tu masz fotki nieprawidłowego przekłuwania ; http://wildcat.pl/abc6.htm

Gość oOMaDziuLaOo
Aha czyli ze nie wazny jest kolor tylko rozmiar.No a ja tutaj na innych forach przeczytałam ze koniecznie pomaranczowy.a jak ty sobie sama przekuwalas to jaki mialas rozmiar igły bo ja chyba 14 sobie kupie

Gość litości no ............
kurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrwa analfabetki P R Z E K Ł U Ć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OD SŁOWA "KŁUCIE", A NIE "KUCIE", KRETYNKI, ŻELAZO MACIE W PĘPKACH ????????? :O

Gość oOMaDziuLaOo
No sory zdarza sie czasami bledy w pisowni no a co ty nigdy sie nie pomylilas

Gość smerfetka17
lepiej niech sie wypowiadaja doswiaczeni w tych sprawach... ja kupilam sobie pomaranczowy bo jest najwiekszy i mom zdanien najlepszy a wiec robcie co chcecie...

Gość oOMaDziuLaOo
Oj sama juz niewiem kupie jaki bedzie i tyle;]]

Gość ewelinaaaaaa
ktos pisał zeby nie przekłuwac sobie pepka samemu. POPIERAM!!! Moja siostra jakies 6 lat tmu sama sobie przekłuła i kolczyk jej wyszedł i do tej pory ma gruba blizne. teraz nawet jak chciala przekłuc w studio to nie chcieli jej zrobic bo nie można kłuc w blizny. więc lepiej sie dziewczyno zastnów zanim oszpecisz sie na zawsze

Gość oOMaDziuLaOo
Ale ja to juz robilam wielu osobom tylko w te wakacje juz dla ok.10 wiec teraz postanowilam sama przekuc pepek bo niemam zamiaru placic 100zł w studiu i zrobia mi zle i wtedy zostanie blizna a dla tych dziewczyn co im robilam bardzo sie podoba i dla zadnej kolczyk nie wyszedł wiec sama widzisz ze mam juz mała wprawe;]]]

Gość oOMaDziuLaOo
Ej co mam zrobic jak zrobiłam dziurke a kolczyk jest za gruby i nie wchodzi????

Gość karolax
nie pszekłuwaj sobie pępka ja ide do 4 klady i pszebijałam na początku drugiej klasy i teras żałuje bo wyglonda to ochydnie