Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pawłowaaa

Aborcja

Polecane posty

Gość pawłowaaa
32Irka, mówisz że tak bardzo cię kochał że nie zostawił w ciąży a ja właśnie tego też się boje.

Gość pawłowaaa
wiem że bardzo mnie kocha ale ta jego reakcja na wiadomość o ciąży zwaliła mnie z nóg, wiedziałam że nie będzie skakał ze szczęścia ale to co widze co się z nim teraz dzieje to przeszło moje najśmielsze oczekiwania

Gość nie rob tegooooooo
pawlowaaa nie rob tego-ja to zrobilam raz i zaluje... bardzo nie masz pojecia jak cie beda dreczyc wyzuty sumienia..... mnie to do dzis dreczy chociaz minelo 6 lat! nie wiem czy bylby to chlopczyk, czy dziewczynka jakby wygladało..... ja usunelam bo moj chlop to byl wariat bil mnie ponizal przy innych ludziach, potrafil mnie uderzyc nawet przy swoich rodzicach a co im robil to nie bede opisywac... nie rob tego zobaczysz ze wszystko wam sie ulozy przeciez do urodzin macie 9 miesiecy!!! mozna duzo w zyciu zmienic podczas takiego czasu-a on pokocha dziecko jak je tylko zobaczy a ty jak poczujesz pierwsze kopniaki to zakochasz sie bez pamieci, ja mam teraz drugie dziecko i wiem co stracilam usuwajac pierwsze..... i kocham je nad zycie..

Gość pawłowaaa
do kkakakakaka, a ty dlaczego to zrobiłaś? Boli teraz mocno?

pawlowaa, powiedzmy,ze usuniesz,ale cos innego wydazy sie w waszym zwiazku,ze rozstaniecie sie? nie mysl co on mysli i czego chce to Twoje,zycie,cialo i dziecko.

Gość pawłowaaa
siedze tu i rycze, siostra też mówi że zrobie co uważam bo to moje życie ale nie powinnam tego robić. Mówi że jestem taką dobrą "dziewuchą" i na pewno będę cudowną matką, że powinnam myśleć o sobie bo facet to raz jest raz go nie ma a dziecko zawsze będzię przy tobie.

Gość nie rob tegooooooo
i dobrze ci siostra powiedziala-jak cie kocha to bedzie z toba i dzieckiem jak nie to niech idzie w pizdu!!! nie masz 15 lat aby sie wstydzic ciazy, wogole twoj pomysl z usunieciem to jakas paranoja.... zobaczysz jaki swiat jest piekny z takim bobaskiem:) a jak go zobaczysz na sali porodowej to powiesz sobie BOZE DZIEKUJE CI ZE URODZILAM TO DZIECKO.

Gość pawłowaaa
właśnie i tu jest pies pogrzebany bo ja zawsze o sobie myśle na końcu...... jakbyśmy się rozstali to wtedy bym sobie nie wybaczyła a właściwie to też powinnam brać pod uwage tyn bardziej że przez te wszystkie lata z moim ukochanym bywało różnie

Gość pawłowaaa
owoc miłości co?

pawlowaaa ,siostra ma racje napisalam Ci cos podobnego.Jak juz ktos napisal on tez pokocha dziecko,a jak nie to jego problem.Nigdy nie ma takiego czasu zeby ludzie powiedzieli teraz mozemy miec dziecko,zawsze jest cos brak kasy,mieszkania zmiana pracy itp.Bedziesz mama,ciesz sie,patrz jak rosnie Ci brzuszek,rozwija sie w Tobie,dzieki Tobie.

Gość nie rob tegooooooo
odpusc sobie mowie ci, dlaczego masz pozbawic zycia dziecka??? bo on juz ma dziecko???? no i co z tego ze ma???? on powiedzial ze masz usunac a ty sie na to zgadzasz???? a jak on powie zuc sie w ogien to sie zucisz??? dlaczego az tak sie go boisz?? nie rozumiesz ze to tylko 5 tydz a te dzieciatko ma juz serduszko? nie rob tego a nie pozalujesz...

Gość nie rob tegooooooo
I CO MYSLISZ? WYPOWIEDZ SIE... zobacz ile tu topikow o miesiacach w ktorych sie urodzily dzieciaczki... popatrz na zdjecia... nie jest Ci zal? Ty tez bedziesz pisac z dziewczynami jak Twoje dziecko trzyma kubek, ile pije, ma juz zabki, zaczol raczkowac... to najpiekniejsze chwile w zyciu.. uwierz mi.

Gość pawłowaaa
tak chyba czas zacząć myśleć o sobie i maleństwie. wszyscy mi powtarzali że jestem zaślepiona tą miłością i nie myśle racjonalnie,że kocham za bardzo i przez to jestem pod jego wpływem.

Gość pawłowaaa
trzymajcie za mnie kciuki a za 8 miesięcy spotkamy się w topiku pt. urodziłam syna/córeczke

pawlowaaa nie chyba,ale NAPEWNO!!! Bedziesz szczesliwa,zobaczysz,moze on nie zasluguje na Ciebie? dla dziecka bedziesz wszystkim,bedziesz czula sie potrzebna...a ono Ci to wynagrodzi,usmiechem,slowem mamusiu i tysiacem innych rzeczy...

Gość nie rob tegooooooo
noooooooooooooooooooooooooooooo nareszcie!!!!!:D:D:D Gratuluje dobrego wyboru.

Gość nie rob tegooooooo
odezwij sie do nasssssssssssss czasami:D

Tak podczytywałam tylko ten topic- dziewczyno jestem z Ciebie dumna ze postanowilas utrzymac ta ciaze, mam nadzieje ze nie zmienisz zdania pod wpływem swojego faceta, zobaczysz jaki swiat jest piekny z takim bezbronnym maluszkiem. Bije dla Ciebie brawo:D Trzymaj sie cieplutko, badz dzielna za dwie osoby teraz:) Pozdrawiam.

Gość pawłowaaa
dzięki dziewczyny, tak podjęłam decyzje że urodze to dziecko, nie wybaczyłabym sobie gdybym usunęła. Jutro poinformuje o tym "sprawce" jeśli oczywiście nie stchórzy i się pojawi. Na pewno będzie mnie dalej namawiał ale nieeeeeeeeeeee. W ogóle to pierwszy raz tu jestem. Będę do was "zaglądać"

NOOOO BARAWO. Mozesz nam opisywac jak sie czujesz, jak tam po pierwszym usg-moze przekonasz tym topikiem inne dziewczyny:D

pawłowaaa mam nadzieję że będziesz trwać przy tej decyzji. Urodź to dziecko, jeśli nie będziesz mogła z nim być, to jest wiele par które tylko czekają na takie maleństwo. bede trzymać za Ciebie kciuki. a ten facet... jeśli w taki sposób wyraża on swoją miłość do Ciebie, to ja nie wiem co to jest za miłość :( pozdrawiam Cię mocno!! 🌻

Gość quelle11
Pawlowa napisz jutro jak ci poszla ze "sprawca" gratuluje madrej decyzij

pawlowaaa nawet nie wiesz jak sie ciesze!!! bedzie dobrze!!! daj znac co i jak,jaka byla jego reakcja itp.Tylko nie ulegaj !!! jestesmy z Toba :)

Gość pawłowaaa
dam znać na pewno ale nie wiem czy jutro. W każdym razie na pewno się odezwe.

Gość pawłowaaa
ja wiem jaka będzie jego reakcja, powie że to zła decyzja, że on nie wie jak to dalej będzie itd. Co zrobi później? zobaczymy..... niech sobie to jeszcze przemyśli ma na to 8 miesięcy.

Gość kkakakakakakakakakka
Zrobiłam to z głupoty, zwykłej głupoty.. widzisz miałam, kochającego faceta, który owszem nie dorósł do bycia ojcem.. ale kochał i staral się..A ja bardzo się bałam reakcji rodziny, rodziców, studia w toku, wtedy jeszcze kurs , i blachy powód aparat ortodontyczny na zębach.. :( Boże... ( niby przez to nie mogłąm wziąść ślubu!!!!) Jaka ja bylam glupia, po pierwszej aborcji (oczywiście chłopak myslal że to poronienie) miaąlm sen sniła mi się dwojka dzieci.. takich malutkich... chlopaiec większy i dziewczynka taka tytyci.. i wtedy baąlm się bardzo.. wogole przysięglam że nigdy już tak nie zrobie.. gdy pilam te tabletki modlilam się za tą dziecine.. krwawilam miesiąc.. po tym czekalam na okres, który nie przyszedł.. druga ciąża... powody te same.. Widać takei było moje przeznaczenie , wyśniłam to wcześniej, pierwsza ciąża 6 tydz, druga mlodsza.. Niewiesz co teraz czuje, jak patrze na dzieci, slysze ich płacz.. byłąm u spowiedzi ale to nic nie zmienia, jest lżej... ale i tak one na zawsze będą w mojej pamięci...tego nie mozan wymazać...

Gość kkakakakakakakakakka
latwo coś zrobić.. w stresie strachu.. burzy hormonalnej, potem jak to do Ciebei dotrze... to nie darujesz Sobie tego, codziennei placze.. śnie o tych bobasach, slysze płacz dzieci i z calego serca żałuje:( Czasem mam wrażenie że popadam w szaleństwo...Zmieniąłm się nic mnie nie cieszy.. jak mowi chłopak mam inny świat.. gdyby wiedzial:(

Gość pawłowaaa
O Mój Boże to naprawde musi być straszne, bardzo Ci współczuje. I znowu się poryczałam. A jak teraz sprawy się mają? Co u Ciebie?