Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzxyz

Prosze POmozcie

Polecane posty

Gość xyzxyz

Czy jesli sie opalam i mam na pieprzyk przyklejony plaster to jest dobra ochrona przed rakiem?? Bo mam dosc odstajacy pieprzyk i martwie sie o niego i jak sie opalam tyo plasterek na niego i nie wiem wlasnie czy to moze tez nienajlepiej ??

Gość dobra duszyczka-
Można tez dodatkowo posmarowac pieprzyk filtrem ochronnym.Ja tak robię ;)

Gość dobra duszyczka-
cyferka, weź nie pitol

Gość xyzxyz
jasne bo odstaje:)Chodzi mi o to czy to dobry sposob bo niby jak oderwe plaster to jest blada plamka czyli niby promienie sloneczne niedocieraja:)

Gość xyzxyz
ale w jaki spsosb go chronila?/ja mam ten ostajacy od zawsze i na razie nie umarlam:)ale sie boje wiec pytam i chyba zaczne nieopalac tego miejsca czyli brzucha:(

Gość xyzxyz
a wiesz moze ile kosztuje zabieg usuniecia pieprzyka??Nawet tych duzych neichronisz??

Gość xyzxyz
latwo mowic ja jestem strasznie bojzliwa:) poza tym jakie sa objawy ze ma sie raka??Co twoja cioccia miala?? Wyleczyli ja??

ona czuła ból w tym miescu po opalaniu i pojechała do lekarza. lekarze nie wiedzilei co to. ale potem zaczęła sie źle czuć od tego bulu. wycięli jej wię ctego pieprzyka jednak po jakmś czasie ten rak przeniósł się na inne wnętrzności ciała i nie dało się jej odratować

ona czuła ból w tym miescu po opalaniu i pojechała do lekarza. lekarze nie wiedzilei co to. ale potem zaczęła sie źle czuć od tego bulu. wycięli jej wię ctego pieprzyka jednak po jakmś czasie ten rak przeniósł się na inne wnętrzności ciała i nie dało się jej odratować

Gość xyzxyz
kurcze smutne:(

Gość dobra duszyczka-
cyferka, znasz więcej takich historyjek? 😡

Gość ivanka81
cześć powody do zmartwienia bedziesz miala w momencie kiedy zaobserwujesz ze ten pieprzyk ulega zmianom,tzn.powieksza sie,jego ksztalt staje sie nieregularny,robi sie wokół niego jasniejsza nierowna otoczka. przejdz sie na wszelki wypadek do dermatologa.mozesz usunac tego pieprzyka panstwowo nieodplatnie. jesli podejrzewas ze moze byc z nim cos nie tak to przyklej sobie ten plasterek,on go ochroni;-) pozdrawiam

Gość smootaseq
Nie słuchaj cyferki, nie każdy pieprzyk to rak, nawet odstający. Oczywiście najlepiej nie opalać, a jak już, to właśnie plasterek+emulsja z wysokim filtrem to bardzo dobry pomysł. A jak cię niepokoi ten pieprzyk, to idź do dermatologa, niech obejrzy i jakby co, to bezpłatnie ci usuną. Ja miałam duże znamię na buzi i tak właśnie zrobiłam :)

Gość xyzxyz
a czy moge z tym isc do normalnego lekarza w przychodni bo na dermatologa darmowego czeka sie chyba z 2-3 miechy;/ a na platnege nie mam kasy narazie:(

Gość xyzxyz
wie ktos jeszcze cois na ten tamat??

Gość smootaseq
Lekarz ogólny może ci coś powiedzieć, ale nie musi. Ja byłam u dermatologaz czym innym, tak przy okazji o te znamię zapytałam. Ale tak w ogóle, to o tym, czy wyciąć czy nie, decyduje onkolog. Więc zapisz się od razu i do onkologa. Bez skierowania można :) Mi własnie dermatolog powiedziała że trzeba usunąc i odesłała do onkologa.