Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

manulka

odmawia piersi!

Polecane posty

moja 4 miesieczna córka ostatnio pręży sie podczas jedzenie> possie troche a potem płacze. Potrafi nie jeść nawet 6 godzin i nie płacze z głodu. Zaczynam ją dokarmiać nanem ale boję się że będe miała coraz mniej pokarmu. Zaznaczam że czasami je ładnie. Czy możliwe jest źże jak daje jej a ona nie jest glodna i tak parę razy, to ona tak się wkońcu zdenerwuje że wogóle nie chce piersi tylko butle. Co wy na to? całkiem się pogubiłam a chciałabym jeszcze trochę pokarmić

sluchaj nic na przymus. moze pokarm ci slabnie i dziecko nie najada sie....ciezko powiedziec ale uwazam ze jezeli dziecko woli butelke to nie zabraniaj mu jej. czasem tak bywa.ja tez wolalambym dluzej karmic ale po 5 msc karmienia piersia corcia wolala nan1

pewnie tk będzie że przejde na butle. tylko zastanawia mnie to ze ona tak ma jak jest mocno zmeczna lub zdenerwowana. no i trochę szkoda

Gość klith
Ja miałam podobnie i przeszłam na butelkę. Wiadomo, że pokarm matki najlepszy, ale przecież dziecko musi jeść. Może spróbuj odciągać i dawaj jej swoje odciągnięte mleko? Ja tak robiłam przez miesiąc, ale niestety później było coraz mniej mleka

odciagnięty pokarm zjada!odciąganie niestety jest bardzo pracochłonne a ja niestety nie mam na to czasu. dzisiaj 2 razy jadła z piersi w nocy na spiocha. /rano już nie chce

Gość zzzup up
up up

manulka miałam ten sam problem co ty. Na szczęście w końcu małemu przeszło i polubił pierś. Niestety nie wiem z czym to mogło być związane. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zatkany nosek podczas karmienia albo ogólnie problem z oddychaniem. Spróbuj może zmienić pozycje karmienia.

a jak długo Twoje dziecko się buntowało bo ja podaje już od tygodnia butle a w nocy pierś. Nie wiem czy moge wrócić na stałe do piersi czy już z późno

mi wmawiano ze jak dziecko płacze to jest głodne ale nie podałam jej ani razu butelki mała ma 6 miesiecy i karmie ja dalej piersia pzdrawiam

wiesz nie pamietam ile to trwało ale dość trochę czasu chyba to było. Też miałam tak jak ty -w nocy jadł elegancko a w dzień ryk i cyrki. A przypomniałam sobie że gdy była taka sytuacja to wymyśliłam na to taki sposób -gdy przystawiałam do piersi a mały po chwili zaczynał płakać to przerywałam, dawałam mu smoka żeby się uspokoił a potem znów szybko podawałam mu pierś. To często pomagało i potem ssał już spokojnie bez problemów. Może na początku zbyt szybko pokarm leci i dziecko się denerwuje. U mnie to aż mleko tryskało. Podstawa to było go uspokoić żeby w końcu się napił. :) Spróbuj może ci ten sposób pomoze.

Gość a oto streszczenia
Ja też stosuję ten sposób ze smokiem :D Mała zaczęła właśnie 5. miesiąc.

Witam serdecznie, mam taki sam problem. Mój synek już ma prawie 4 miesiące i zaczął się denerwować przy piersi, do tej pory jadł bardzo ładnie, Z tym, że ja od urodzenia daję mu troszkę w butelce a potem resztę piersią ile chce (nie pytajcie dlaczego, ale po wielu problemach tak nam łatwiej). do tej pory było wszytko super, a teraz zaczyna się strasznie denerwować i nie wiem czemu (pokarm mam na pewno). Jak ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę o radę.

u mnie mala napewno się rozleniwiła butelką bo je tylko w nocy pod warukiem ze piersi mam tak nabrzmiałe że aż twarde i z tymi już guzami, bo w tedy już samo leci. Jak są miękkie to już nie chce a pokarm przcież też jest. dzisiaj przyszła z alegro butelka tommee tippee ui jest super. dotą używaalam aventa i tam szybko i duzo wypływa pokarm i mała jadła bardzo łapczywie!!! no a potem jej się sporo ulewało, nawet po godzinie. Poza tym może ta butelka ozwoli mi wrócić z nią na stałe do cycka bo niby smoczek w niej ma kształt gietkośc sutka kobiiecego

u mnie mala napewno się rozleniwiła butelką bo je tylko w nocy pod warukiem ze piersi mam tak nabrzmiałe że aż twarde i z tymi już guzami, bo w tedy już samo leci. Jak są miękkie to już nie chce a pokarm przcież też jest. dzisiaj przyszła z alegro butelka tommee tippee ui jest super. dotą używaalam aventa i tam szybko i duzo wypływa pokarm i mała jadła bardzo łapczywie!!! no a potem jej się sporo ulewało, nawet po godzinie. Poza tym może ta butelka ozwoli mi wrócić z nią na stałe do cycka bo niby smoczek w niej ma kształt gietkośc sutka kobiiecego

Gość już nic
?????