Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czysta wyborowa

ziola jako pomoc w staraniach o dziecko

Polecane posty

Gość czysta wyborowa

Mam pytanie. Czy ktoras z was kiedykolwiek korzystala z pomocy z ziololecznictwa przy staraniu sie o dziecko? W internecie natknelam sie na wiele artykolow o ziolach a szczegolnie mieszankach ziolowych ktore pomogly w zajciu w ciaze. Czy ktoras z was kafeteriuszek uzywala je i jesli tak to z jakim skutkiem? jestem ciekawa opinii.

Gość czysta wyborowa
podnosze

no przeciez na antykoncepcji ci juz odpowiedzieli po co zasmiecasz

Gość czysta wyborowa
Nie zasmiecam, chce miec wiecej opinii

ja korzystałam i mocno polecam. piłam mieszankę 8 ziół (o ile dobrze pamietam). starałam się o pierwsze dziecko 5 czy 6 mcy bez ziół, pozniej zaczełam pić mieszankę i zaszłam od razu w tym samym cyklu. niestety poroniłam. w drugą ciążę zaszłam w 2 cyklu staran, gdzie pierwszy był bez ziółek, a drugi juz wspomagany- i się udało. równie dobrze mogł być to przypadek ze tak od razu zachodziłam po ziołach, ale moze faktycznie działają? bo sam cykl z ziołami rózni się od innych, czuć jak jajniki pracują na wysokich obrotach- i nie jest to fajne bo boli. ale warto.

Gość minimonia a ty masz dziecko
?

Gość uhg
Ja za pierwszym razem stosowałam wiesiołek i castagnusa, zaszlam w ciaze w pierwszym cylku ale poroniłam, za drugim razem jadłam wiesiołke i już duphaston i też zaszłam za pierwszym razem. Niunia ma teraz 10m

Gość minimonia a ty masz dziecko
Skarbie..wspolczuje.. ale nie trac nadziei. bo nie mozna. Wiesz, czasem choccbysmy nie wiem co robili i jak sie nie starali to na zlosc nie mozemy dostac tego czego pragniemy. Nie trzeba sie katowac dietami, ziolami, lekami , jak ma byc to bedzie. A bedzie napewno ;) Wysylam Ci moje ciążowe fluidki, a ja rodze za 3-4 dni..;) buziaczki!

dziekuję bardzo i wchłaniam Twoje fulidki. własnie przygotowuje się do kolejnej ciąży- mam nadzieje ze tym razem finał bedzie szczęśliwy. Zyczę powodzenia i lekkiego porodu :)

Gość uhg
minimonia tym razem musi się udać!!! Jesteś bardzo silną osobą i dasz radę. Ja chciałabym mieć drugie dziecko gdzieś za 2 lata, ale nie wiem, czy się zdecyduję. Mam wadę macicy i 30% na donoszenie ciąży. teraz ta ciąża była dla mnie koszmarem, od początku plamienia, krwawienia, od 17tc skurcze, szrócona szyjka w 20tc, źle umiejscowione łożysko, cały czas leki, szpitale, leżenie plackiem i olbrzymi strach. Kolejna ciąża będzie niestety taka sama :(

A ja polecam ziola ojca sroki-w necie bez problemu mozna znalezc sporo na ten temat,5miesiecy bezowocnych staran,a po 1mies z ziolami zaszlam w ciaze-nie wiem,czy to zbieg okolicznosci,czy ich dzialanie,wazne,ze synek jest,ze jest zdrowy i jutro konczy 11miesiecy.zycze spelnienia ciazowych marzen:)

Ja brałam olej z wiesiołka, a męzowi dawałam cynk w tabletkach.....i w pierwszym miesiącu przyjmowania udało się nam, fakt, że staraliśmy się 2 cykle....;)

u mnie olej z wiesiołka nic nie pomogł. brałam go na polepszenie płodnego śluzu. pomógło mi natomiast mielone siemię lniane. paskudztwo, ale skuteczne.

siemię lniane zmielone najlepiej kupić w aptece, podobno juz teraz produkują rózne smaki. sposób przyrządzenia bedziesz miała na opakowaniu, bo ja nie pamietam ile siemienia się zalewało i jaka ilością wody. ja piłam te gluty od ok 7-8 dc, do owulacji, chyba jakąś szklanke lub dwie dziennie. sluzu było aż nadto czasami :)