Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tojaaa

ręce.. i.. ?

Polecane posty

Gość tojaaa

Witam :) Mam od jakiegos czasu pewien głupi problem (który sama sobie stworzyłam) pewnego dnia.. jak tak patrzałam na swoje ręce uznałam, że mam za długie włosy na rękach.. wzięłam nożyczki i je sobie trochę podciełam..(zostały jakieś 2mm) uznałam, że tak ładnej.. a teraz? Jak nie zetne ich znowu chociaż raz w tygodniu to mam takie dłuugie.. :( Naszczęście są jasne.. ale mam wrażenie, że robią się coraz gęstsze.. :o I moje pytanie: Co zrobić, żeby nie odrastały? (co jest chyba niemożliwe.. bo nie chce usuwać ich całych) A może poprostu przestać to robić.. i zapomnieć o tym, że są długie? :( Wiem, że to było głupie i naprawdę żałuje, że je skróciłam.. :/ Bo były 2 razy krótsze od tych co mi teraz odrastają :o :(

Gość oj tez tak mialam
tzn. ja kiedys ogolilam rece kilka razy, bo mi przeszkadzaly nie tyle dlugie, ile ciemne wloski... oczywiscie odrosly mocniejsze i gestsze :( ale jakos z biegiem czasu przestalam zwracac na nie uwage, rozjasnily sie na sloncu; moze sprobuj depilacji woskiem? po wyrwaniu ponoc odrastaja slabsze...

Gość tojaaa
naszczęście są nadal dość słabe (ściełam je może 3,4 razy.. i zostawały te 2mm) tylko nie wiem jak z tym skończyć.. jakoś nie specjalnie podobają mi się 2cm włosy na rękach.. ale może jaaakoś je zaakceptuje.. póki nie jest za późno.

Gość tojaaa
Nikt nic więcej nie wie? Zawsze to wiem, że gdyby cos jednak się stało.. to wosk.

Gość tojaaa
A jest możliwość, żeby wogóle przestały mi rosnąć? Tzn.. żeby zostały tej długości na jaką sobie ścinam? Czyli te około 3mm.. ? Ehh.. przecież się nie da.. :( Jak włosy mają mi rosnąć tylko do pewnej długości.. :( A może jednak można coś zrobić? ...

Gość biedronka85
nallepszym sposobem na niechciane owlosienie jest laser :) jest to zabieg dosc kosztowny, cena od 150 do 400 zl za seans. Jeden seans usuwa ok 15- 20 % owlosienia, wiec potrzebne bedzie od 5 do 7. jest to dosc drogie, ale usuwa na stale owlosienie. Sama w przyszlym tygodniu ide na usuwanie wloskow ze strefy bikini i spod pach. Sama wizja nie golenia sie do konca zycia w tych strefach jest warta tej ceny. ps. czasem ten zabieg trzeba powtorzyc raz na kilka lat, ale jedna sesja wystarczy :) :) :)

Gość tojaaa
Biedronka85 - szkoda, że ten laser całkowicie usuwa włosy. Bo ja na rękach mogę mieć.. tylko, żeby nie były długie.. Poprostu chciałabym, żeby stanęły w miejscu i przestały rosnąć. A ich długość, która nigdy się nie zmieni była około 2,3mm. Ale ten laser to dobra sprawa. Jakbym miała wybierać to napewno pachy.. bo nogi to woskiem i spokój na 3 tyg ;)

Gość biedronka85
wiec jedynym rozwiazanie jest wosk... jezeli go uzywasz to napewno zauwazylas ze z czasem Twoje wlosy rosna slabsze i ciensze. po kilku miesiacach stosowania go na rekach, oslabisz wloski :) pozniej mozesz je utlenic lub rozjasnic :) to potrwa torszka czasu zanim to osiagniesz. Ale mysle ze warto

Gość tojaaa
Nie, nie, nie ;) Mam cały czas słabe włoski na rękach i są jasne.. ale poprostu są za długie ;) A jak pisałam w temacie.. obciełam je nożyczkami.. i teraz żałuje bo rosną dłuższe.. ale cały czas słabe.. chociaż wydają mi sie gęstrze.. :(

Jak przeważnie golę ręce maszynką (oczywiście odrastają długie, dłuższe niż kiedy zaczęłam to robić), ale nie są zbyt gęste. Golę ręce od lat i tylko wtedy jak mi sie przypomni albo jak zauważe że nie robiłam tego od trzech miesięcy :P A jak mi sie chce (ja jestem straszny leniuch jesli chodzi o jakąkolwiek regularną pielęgnacje czegokolwiek :P) to nakładam krem do depilacji i mam spokój z włosami na 2 tygodnie. POZDROOO

Gość tojaaa
Nie ma czegoś takiego.. no nie wiem.. balsamu.. dzięki, któremu włosy wolniej rosną? Ale nie chce ich na \"łyso\" golić.. Żebym poprostu wysmarowała czymś ręce.. i te włosy 2mm by takie zostały przez pewien czas? Ale ja juz zmyslam.. ehh :P

Gość czarnulka ze śląska
a czemu ich nie chcesz ogolić??? Włosy na rękach są obrzydliwe, nawet dwumilimetrowe, tak samo jak na nogach. Ja nie wiem czemu istnieją jeszcze takie kobiety, które noszą kłaki na łapach. No ale cóż, dawniej i na nogach kłaczory nosiły i myślały że są ładne. A pfe!!!

Gość tojaaa
Nie chce ich ogolić bo boje się, że będą czarne, grubsze i wogóle... bo teram mam cieńkie, białe itd.. no fakt, że za szybko rosną... :( Ale kolejne miejsce, które golić.. ehh.. Czego używasz do golenia swoich łapek? :) Kremu, plastrów, zwykłej maszynki, depilatora?