Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwaśna smietana

Jak doprawić zupę ŚMIETANĄ by się nie ZWARZYŁA

Polecane posty

Gość PrincpoIo
Ja lubię wszystkich :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość PrincpoIo
Ale jak się postaram, to uwierzę :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tylko jedna...
śmietana mi się nie waży i nie kupuję już innej...dorzucam mąkę trochę wody mieszam i wlewam do zupy bez ŻADNYCH ceregieli solenia odstawiania z palnika...bez ŻADNYCH grudek itd...to jest śmietana 30% PRESIDENT taka z listkami, kwiatkami i biedronkami na wieczku...gdzieśtam też drobniejszym drukiem jest dopisane śmietana 'Obory' czy coś takiego...polecam. Nie wiem szczerze powiem co w niej jest że się nie waży ale jeśli moja zupa nie wygląda jak z serem to mi to odpowiada ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lolotka
użyć 30% - ta się nigdy nie warzy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Hejter
HAHAHAHA GRUBASY

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
Ja kupuję te śmietanę na ktorej pisze 'śmietana do zup i sosów', 18% i się nie waży. A jak mam w domu zwykłą śmietanę 18 z jasienicy to chyba tez sie nie waży, wlewam 2 łyżki do szlanki, do tego duzo gorącej zupy, troche soli, mieszam dokładnie i wszystko wlewam do zupy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a mnie denerwują analfabetki
nie waRZy do cholery

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najprościej użyć
śmietany 30% - nie trzeba dodawać mąki i cudować,z taką śmietaną zupa nie ma prawa sie zwarzyć:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takasobiebaba
weż słoik,wlej troche smietany ,troche zimnej wody,zakręć słoik,dobrze potzrąśnij kilka razy i wlewasz do zupy.nie ma grudek i nic się nie warzy.sposób podpatrzony od baby ze wsi.słoik mały-po ketchupie.wczesniej mi też wyłaziły grudki,po patencie ze słoikiem jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do takasobiebaba
czemu ty z taką pogardą wyrażasz sie o "babie ze wsi" - matko ile chamstwa w tobie i głupiej buty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Piątnica
Tylko Piątnica . Wlewam prosto z pudełka do gotującej zupy i jeszcze nigdy mi sie zupa nie zwarzyła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość beznadziejna kucharka :(((
śmietana 30 nie wazy mi się nigdy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qwerty...
co wy ciągle z tą 30-ka. 30-ka to nie śmietana tylko śmietanka.Do zup dodaje sie śmietany i ta się warzy. Nie każdy lubi zupy ze słodka śmietanką ,która jest do deserów. Wlac troche smietany do kubka o troche dolac zupy ,wymieszac i dodac do garnka z zupa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qwerty...
Jak byk oslico jest napisane ŚMIETANKA 30 %,a śmietanka nigdy sie nie warzy ,bo jest słodka,tylko warzy sie śmietana .No chyba ze tobie smietanka tez sie warzy. A jak nie nie wiesz co to jest smietanka a co smietana to sie dokształc i wtedy ty sie bierz za doradzanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takasobiebaba
zapomniałam dać cudzysłów.a tak ogólnie to nie mam nic przeciwko wsi i jej mieszkańcom.chodzilo mi raczej o to ,żę sa patenty na wsi, o kórych sie miastowym nie sniło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Princepolo ! Oczywiście, że robisz "byki " jak ktoś wcześniej zauważył. Może i masz słownik, ale nie umiesz z niego korzystać. "waży" przez "ż" pisze się, gdy chodzi o zmierzenie jakiegoś ciężaru na wadze, a przez "rz" jeśli idzie o gotowanie (najogólniej rzecz ujmując), czyli może się zwarzyć mleko w garnku, ale można w sklepie zważyć pól kilo cebuli. A co do tego, że warzy się śmietana w zupie, zrób tak, jak ktoś to pisał, po prostu do kubeczka wlej śmietanę, potem gorącą (ale nie gotującą zupę) zupę, aby tą smietanę zahartować i wlej do zupy, ale już nie gotuj, bo białko się zetnie i zupa zwarzona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Miało być "Princpolo", przepraszam ! Literówka...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asdf
Dnia 4.08.2008 o 13:00, Gość kupujcie śmietanę napisał:

Szefa Kuchni z Danona 22% w małych niebieskich kubkach, to śmietana, która nie zwarzy się nawet w gotującym się kwaśnym żurku 🙂

z Danona nic nie kupuję, bo oszukują ludzi. sprzedają rozwodnione serki, do których dodają żelatyny, żeby były gęste jak prawdziwy serek. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ania

Do jakiego kubka dodajecie gorącej zupy?Chyba nie do tego po śmietanie??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×