Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czostnek

Dach z azbestu

Polecane posty

Gość czostnek

Kupiłam niedawno stary domek na wsi. Problemem jest jego dach, wykonany z azbestu. W niektórych województwach to gmina organizuje wywózkę azbestu od osób prywatnych. W naszej gminie jeszcze tego tematu podobno nie "ugryźli". Chciałabym się dowiedzieć, gdzie można azbest wywieźć i kto powinien to zrobić. Pozdrawiam.

Gość oficjalnie cie puszczą
z torbami, bo azbest moga usuwac tylko wyspecjalizowane firmy za astronomiczne pieniadze. wiec ludzie po cichu wywalają azbest na pola albio do lasów i zakłąaaja nowe dachy

Nie chcę wywozić go na pole, bo nie jestem niszczycielem środowiska :D. Chcę go legalnie oddać do utylizacji, ale nie wiem gdzie, a pani w urzędzie gminy mało pomocna jest.

powinnaś zatrudnić firme, nie chodzi nawet o utylizację, tylko stary azbezst przy zdejmowaniu pyli, te pylki sa niebezpieczne dla zdrowia.... http://katalog.pf.pl/Azbest-usuwanie-neutralizacja-G0B9865P0R10A-m12.html spis firm, chyba musisz poszuakć po necie, ale z tego co słyszalam mogą być kosztowne, ale moze gmina jekies dofinansowanie da?

Gość tak to pylenie jest zabojcze
jednak jak chcesz zrobic w tym kraju cos legalnie to nie dosc, ze dlugo bedzie trwalo to jeszcze bedzie drogie :P

Gość gość
Ponawiam temat. Znacie może jakąś firmę z okolic Olsztyna, która zajmuje się wywozem azbestu?

Gość gość
albo z okolic trójmiasta zna ktoś firmę która usuwa azbest?

Gość gość
gminy maja dostawac dofinansowania bo sa zobowiazane to usuwac. dowiedz sie w urzedzie dokladniej. jest strona Baza Azbestowa, tam dowiesz sie wiecej. jest tam tez wykaz firm.

Gość gość
usuwaniem azbestu zajmuje się firma http://korab.pl/ Oni oprócz rozbiórki dachu z azbestu zajmą się jego transportem i utylizacją. U mnie w gospodarstwie usuwałem azbest i oni mi pomogli. Szybko uwinęli się z robotą. Maja do tego wykwalifikowanych ludzi i sprzęt. Ceny też mają dobre na te usług , ja ich polecam.

Gość gość
A po co chcesz go usuwać.Zabezpiecz go dobrą farbą i tyle.Azbest jest groźny gdy jest odsłonięty i uszkodzony wtedy może pylić.Rakotwórcze są wdychane pyłki o konstrukcji kotwicy.

Gość gość
ja to sie strrasznie boje tego azbestu, wiec po prostu usuneli mi go www.tartakprzewozny.eu/ i na szczescie nie musze sie juz tym przejmowac

Gość gość
Ja bym nie ryzykowala z zabezpieczaniem bo to nigdy nie wiadomo.. lepiej chyba usunąc. A zastanawialas sie czym potem pokryć dach? Tutaj http://www.top-dach.com.pl mają ładne dachówki i duzy wybór. Moze coś przypadnie ci do gustu!

Gość gość
z tego co wiem tutaj prowadzą odbiór odpadów toksycznych i ich recykling ewentualny - www.pgrproeko.pl czy azbestu, trzeba by dopytać, ja im tylko żarówki, baterie i stary sprzęt agd oddawałam póki co.

Gość gość
Lepiej jak najszybciej pozbyc się tego azbestu i nainwestowac w nowy. Polecam dachowki ceramiczne od http://www.veldach.com.pl/ . Jestem bardzo zadowolony z montazu ich. Pomysl nad uslugami w tej firmie , mozesz tej podpytac ich o ten azbest na pewno cos Ci podpowiedza.