Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropeelka

problem po badaniu

Polecane posty

Gość kropeelka

Wczoraj byłam na badaniu u ginekologa i poczułam ból w trakcie, ale sądzilam ze to chwilowe, tymczasem od wczoraj nie mogę normalnie pojsc do toalety bo odczuwam pieczenie i ból przy oddawaniu moczu. Czy to chwilowe, moze ktoras miala podobnie bo nie wiem co też to może być ?

co za idioci z tych lekarzy, mnie jeden kiedys tak zadrapał wargi sromowe, ze krwawilam;/ nie znam odpowiedzi na twoje pytanie niestety

To może być zapalenie cewki, związane np z mikrourazem cewki (uszkodzeniem wierzchniej warstwy). Warto wybrać się do rodzinnego i niech zadecyduje, czy wysłać cię na badanie ogólne moczu (bo może tez być przypadek, że przypałętało się zapalenie cewki lub pęcherza) czy przepisać antybiotyk od razu.Najlepiej gdybyś z rana zrobiła badanie odpłatnie (około 8 zł) i umówiła się na ten sam dzień do rodzinnego na czas kiedy odbierzesz wynik (wynik zazwyczaj jest jeszcze tego samego dnia a jak robią na miejscu to bywa, że już po 1-2 godzinachmożesz odebrać).

Gość kropeelka
ngLka : dzięki za odpowiedź, tak własnie sądzilam ze to moze cos z cewką moczową tylko najgorzej siedze teraz cale dnie w pracy i nie bardzo mam kiedy isc - juz wczoraj sie zwalnialam i tak, mialam nadzieje ze moze minie samo, i wez tu idz na badanie :/

to się nie zwalniaj z pracy tylko zadzwoń z rana i poinformuj, że idziesz do lekarza i na badania a zwolnienie doniesiesz później, możesz poprosić rodzinną o wydanie jednodniowego zwolnienia na poczet wizyty