Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnulka1906

sterylizacja aborcyjna suki

Polecane posty

Mam pytanie wczoraj moja suczka uciekła a ma cieczkę Akurat wiem ze to był ten czas płodny Zakleszczyła się z jakimś kundelkiem Była na tyle sprytna by uciec a ja nie wiem co mam teraz zrobić Ona ma 7 lat wazy ponad 7 kg Miała już młode ,urodziły się zdrowe Teraz nie możemy sobie pozwolić na szczeniaki :( Ja powinnam już rodzić Nie będę miała czasu szukać malcom domu Dobrego domu Do schroniska na pewno nie oddamy a uśpić po narodzinach nie będę wstanie Chyba jestem za bardzo wrażliwa:( Dzwoniłam do weta on powiedział ze są zastrzyki na poronienie Po 2 dobach i przychodzi się co 2 dzień na kolejne 2 Ucieszyłam się ale potem wyczytałam w necie ze po takiej dawce hormonów mogą być skutki uboczne np ropomaciczenie co jest bardzo groźne Nie chcę aby jej się coś stało Dlatego myślę o sterylizacji aborcyjnej Przeprowadzamy się na wieś troszeczkę czasu minie zanim ogrodzimy całą działkę A moja suczka jest tak cwana ze znów może znaleźć sposób aby uciec i co wtedy Pewnie i tak byśmy ją wysterylizowali No ale do rzeczy Czy nie orientujecie się ile taki zabieg może kosztować Czy w tym wieku można go przeprowadzić i w jakim czasie Przypominam nie chodzi mi o zwykłą sterylizację ale o sterylizację aborcyjną Mieszkam w Krakowie Jeżeli ktoś coś wie i spotkał się z takim czymś to proszę o rade

Gość seksmannnn
zawsze trzeba się liczyć ze skutkami ubocznymi, jednak w tym przypadku wyjścia nie ma. Myśmy po nieplanowanej ciąży naszej suki (urodziła 9 słdokich psiaków -wszystkie udąło się rozdać), wysterlizowaliśmy ją. I tak rzeba było chyba w Waszym prpadku zrobić. Teraz tylko to 'poronienie'...

Gość hmm...........
a jakbys dala ten zastrzyk a potem ta sterylka zeby nie miala ropomacicza?

Gość tylko ze taka sterylizacje
najlepiej przeprowadzic dokladnie w srodku cyklu... Znaczy w polowie miedzy cieczkami. Oczywiscie o ile nie ma jakichs zaawansowanych zmian, wtedy to wiadomo... Po prostu zadzwon do weta, ktory przeprowadza takie zabiegi i zapytaj. Znam ten bol. To samo mi sie przytrafilo - nie zdecydowalam sie jednak na zastrzyk... Udalo sie znalezc dobre domy dla pieskow. No ale faktycznie Ty teraz nie bedziesz miala specjalnie mozliwosci. Myusle, ze jakby nie bylo specjalnych przeciwwskazan medycznych to to dobry pomysl, zwlaszcaa ze suczka juz miala male :) Ale to musiesz tez sie dowiedziec u lekarza. Zastrzyka nie dawaj. Bardzo czesto wystepuja te powiklania, naprawde :(

No właśnie zastrzyki odpadają:( Podobno ta sterylizacja nie wiąże zbytniego ryzyka gdy ciąża nie jest duża a u nas to dopiero jeden dzień No zobaczymy co powie lekarz Moja suka naprawdę się wycwaniła Nie wiem co mam z nią zrobić W pewnym momencie trzeba było jej pilnować jak oka w głowie bo tak leciała do psów Już próbowała wszystkiego nawet raz z mocno zaciśniętej obroży dała radę się wydostać wtedy jednak ją dogoniłam i złapałam Teraz jestem w ciąży powinnam już rodzić Nie dość ze wszyscy się tym stresują to jeszcze ona taki nr odwaliła Przecież wiadomo ze jak mieszkamy na 4 piętrze w bloku brama zamknięta itd to nikt jej nie będzie pilnował jak oka w głowie Ja jeszcze wczoraj miałam bóle a ona tak się zachowała Mój mąż wchodził a ona niepostrzeżenie się wyślizgłą odrazu za nią wylecieliśmy ale jakiś idiota zastawił bramę kamieniem i była otwarta Zaczęliśmy ją szukać w miejscach do których ona najczęściej lata ale jej nie było Dopiero na polanie zauważyliśmy po ok 10 m ze jest tam zakleszczona z psem :/ Weterynarz jest dopiero od 9 i będę dzwonić Ciekawe co mi powie:(Pewnie i tak trzeba będzie zrobić badania na serce analizę moczu i krwi przed taką sterylizacją

nie win jej za to... To bardzo silny instynkt. W te dni i sukom i psom odbiera rozum ;) Zawiodlo pilnowanie, trudno. Nie zrobila tego zlosliwie ;) Moze weterynarz nie bedzie widzial przeciwwskazan i uda sie przeprowadzic zabieg :) Skontaktuj sie dzisiaj. Napewno bedzie dobrze 🌻

Powiem szczerze ze na początku byłam na nią wściekła ale teraz mi jej żal Bo bidulka po wszystkim ledwo co szła:(:( właśnie będę dzwonić do weterynarza zobaczymy co mi powie

Gość brave soul
tak to jest jak sie psy i baby za facetami uganiaja ciebie tez czarnulka starzy nie upilnowali hehe

teraz to ona pewnie ma wyrzuty sumienia... Podejrzewam, ze wcale sobie nie zyczy tego efektu ubocznego, bo to dla suczki meczarnia... No ale mozg jej odebralo i stalo sie ;) Napewno zabieg sie uda 🌻

Gość brave soul
taka prawda:D

A jakie mogą być efekty uboczne Przecież to nie moja wina ze ona uciekła Każdemu się zdarza co miałam zrobić no co ?? Przecież nikt nie pomyślałby ze dobrze wychowana suka będzie się tylko czaić aby wylecieć z domu przy pierwszej okazji Ona jest mała i nikt tego nie zauważył Pozatym ja w tym momencie byłam w całkiem innym pomieszczeniu i to mój mąż ją wypuścił No ale co mam o to z nim się kłócić Ona naprawdę jest sprytna i dużo razy potrafiła domowników wyrolować A przecież w domu nie będę jej trzymać na smyczy

Gość BÓJ SIĘ MŁODZIEŻY
WSZECHPOLSKIEJ:P.

efekt uboczny = ciaza ;) Nikt by nie pomyslal? :D O!! Kazda, nawet najgrzeczniejsza suke o to bym podejrzewala :D Ale ja przeciez nie Ci nie zarzucam (tak odpowiadasz, jakbys sie tlumaczyla ;) ). Nam tez sie zdarzylo ;) Tyle ze daleko spieprzac nie musiala... mamy suke i psa w domu ;)

Ja nie rozumiem jednego Dlaczego jak ktoś zada jakieś pytanie zawsze znajdą się osoby które muszą to skomentować złośliwie Po dogryzać Cieszy to was czy co OK czekam na dalsze odpowiedzi ludzi którzy coś o tym wiedzą bo do lekarza się nie mogę dodzwonić Na recepcji powiedzieli mi żebym spróbowała później

no ja weterynarzem nie jestem... Moze by sie Arava mogla kompetentnie wypowiedziec ale dawno jeju nie widzialam :(

Ale to pisałam to innej osoby nie do Ciebie:D No tak ale mi chodzi o tą sterylizacje aborcyjną jakie mogą być efekty uboczne Bo po zwykłej sterylizacji nie są one drastyczne Teraz jest nowa narkoza więc jest bezpiecznie Jak ciąża nie jest duża to to niema większego znaczenia tak mi się wydaje Przynajmniej na kotkach takie zabiegi są często przeprowadzane Martwi mnie tylko jej wiek bo to w końcu 7 latek i pierwszej młodości nie jest No ale ona dobrze się trzyma zachowuje się jeszcze jak szczeniak lata ,jest strasznie rozbrykana itd

Gość święta kamelia
Dzieciobójcy. Chcecie zabić życie nienarodzone. Będziecie się smażyć w piekle

Niema szans W krk teraz praktycznie nikt nie chcę nie rasowców:(:( Nie wiem czemu no ale tak jest Dzwoniłam tam to powiedzieli ze to ponad 300 zł będzie kosztować Sam zabieg a zobaczymy jak jej jeszcze badania wyjdą Jeśli będzie zbyt duże ryzyko to nie wiem czy się podejmę tego zabiegu Jestem w kropce Naprawdę nie damy rady mieć szczeniaków Jeszcze teraz gdy będziemy się przeprowadzać i dziecko na świat przychodzi Mamy tyle kłopotów ze nawet nie mamy kiedy o inne ważne sprawy zadbać a co dopiero łażenie z nią na Usg poród itd Miałam szczeniaczki i wiem jaki to jest obowiązek Wszędzie sikają itd Ona jeszcze je odrzuciła po miesiącu i trzeba było je z butelki karmić Masakra Sądzę ze przy małym dziecku i w pologu nie będę dała rady tego wstanie robić A mąż pracuje Co do oddania to musielibyśmy znaleźć dobre domy a o to naprawdę trudno Nie chcę aby się potem włóczyły po schroniskach lub po śmietnikach To jedyne rozwiązanie Zobaczymy jak jej badania wyjdą i na ile to jest bezpieczne Pogadam z lekarzem i niech mi powie co w tej sytuacji jest najlepsze:(

Gość gość
Witam . Mam problem moja sunia west wczoraj wymknęła mi sie i szczepiła sie z jakimś czarnym kundlem i co ja mam teraz zrobić ? Doktor mi powiedzial ze najlepiej sterylizacja aborcyjna ,nie wiem co mam robic ,chciałam żeby miała szczeniaki raz ale tez z westem , ale ona westa w ogóle nie dopuszczala do siebie ,a jak widziała kundla to aż się trzęsła ,noi wczoraj wymkla mi sie przez okno a jak za nia polecialam to juz bylo za późno ,proszę o poradę co bedzie dla niej najbezpieczniejsze.