Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leśny ludzik

Moja dziewczyna się roztyła i nie mozna jej nic na to powiedziec bo jest foch

Polecane posty

Gość alkooo
Co niektorzy nie znaj sie na fizjonomii człowieka.Szczupła osoba zje mniej,bo ma mniejszy zoładek.

Gość alkooo
wkurzona bardzo zona ,nie ma czegos takiego jak bardzo dobra przemiana materii.Ja mam nadwage i przemiane mam super,po prostu lubie jesc a nie spalam tych kalorii az tyle aby byc szczupła

"- zadręczałam się dietami i ćwiczeniami - bez zmian (badania krwi fatalne) - jadłam wszystko co popadło - bez zmian" bo pewnie były to durne diety i kiepsko rozpisane ćwiczenia... gdy widze na różnych siłowniach, jak kobiety tam trenują... choc raczej nalezaloby napisac udają, że trenują, to nie dziwi mnie brak efektów

Gość Kwiatuszek 12121212
oj zdziwiłbys sie w moim otoczeniu wiekszośc - Adipexs Meridia syrop był jeszcze jakis taki, środki nasenne żeby przespac dzień i nie jejś mam przyjaciółke niestety znam ten temat dzieki niej dobrze!! Poztym wracajac do tematy głównego współczuje tej dziewczynie bo ja takiego faceta zabiłabym machnięciem prawej piersi co za dupek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! małolat onanita i już!!!!!!!!!!!! Przeciez w związek opiera sie na szczerosci a te 16 kg to chyba w 1 tydzień nie przytyła ,szło cos zrobic wyciagnac na rower basen itd.A nie biadolic na forum internetowym zostawic ją czy nie zostawic - ZOSTAW JĄ TY DURNY MAŁOLACIE ONANISTO JESZCZE SOBIE DZIEWCZYNA ŻYCIE UŁOŻY I BEDZIE SZCZESLIWSZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość alkooo
wkurzona bardzo zona,mozna wiedziec ile masz lat?

Gość Kwiatuszek 12121212
NIEWIEM SZKODA MI MOJEJ PRZYJACIÓŁKI FAKT JEST SZCUPŁA I CO Z TEGO BADANIA KRWI FATELNE PROBLEMY GINEKOLOGICZNE WYPADAJACE WŁOSY PODPUCHNIETE OCZY PYTAM JEJ SIE WARTO BYŁO - ODPOWIADA WARTO CZYJE SIE W TEJ WADZE LEPIEJ ALE TO NIE TYLKO NAGONKA FIRM FARMACEUTYCZNYCH CAŁY ŚWIAT DOOKOŁA WOŁA BĄDZ SZCZUPŁA BĘDZIESZ PIĘKNA ILE W TYM PRAWDY OSĄDZCIE SAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"wkurzona bardzo zona ,nie ma czegos takiego jak bardzo dobra przemiana materii" buahahahahaha :D:D liczy się budowa ciała - czyli czy jest sie ekto, endo czy mezo morfikiem... liczy sie, związany z budową ciała zapisany genetycznie procent bf i liczy sie właśnie poziom metabolizmu... związany najczesciej z wydzielaniem hormonów tarczycowych (ale oczywiscie nie zawsze) do tego dochodzą niedobory pewnych witamin, ktore moga powodowac otyłość (np witaminy bt) wszystko sie liczy, ale metabolizm jest bardzo wazny

Gość Mones_
Pozwole sobie zacytowac: "Każdy kilogram zmagazynowanej tkanki tłuszczowej to ok. 7000 kcal, które pozwalają przetrwać 3-4 dni głodzenia (człowiek zużywa dziennie ok. 2000 kcal). Nawet osoby szczupłe mają 7-10 kg zapasów tłuszczu, co pozwala na przeżycie kilku tygodni przy minimalnych dziennych racjach żywnościowych. Większość ludzi zaczyna tyć, gdy nie ograniczajˆ ilości spożywanych produktów, a nie wykonują wysiłków fizycznych, pozwalających na zużycie zjedzonych kalorii. Nadmiar kilogramów nie jest problemem tylko estetycznym. Nadmiar tkanki tłuszczowej to choroba, grożąca w dodatku rozwojem innych chorób. Wyodrębniono dużą liczbę schorzeń, co do których nie ma wątpliwości, że są w dużej mierze konsekwencją otyłości. Należą do nich: choroba zwyrodnieniowa stawów, bóle krzyża, cukrzyca typu 2, hiperlipidemia (podwyższony poziom cholesterolu i triglicerydów), choroba wieńcowa, nadciśnienie tętnicze, zaburzenia miesiączkowania, żylaki i zakrzepica żylna, obrzęki i cellulit, zespół bezdechu sennego. Widzimy, że zdrowie ludzi otyłych jest mocno zagrożone. Niektóre skutki otyłości nie są groźne, inne - jak np. choroba wieńcowa, zaburzenia oddychania w czasie snu czy nadciśnienie mogące skończyć się udarem mózgowym - wpływają nie tylko na jakość, ale i na długość życia. Nie można pominąć jeszcze jednej grupy groźnych chorób, które - jak wykazały badania ostatnich lat - też znacznie częściej występują u ludzi otyłych. Są to nowotwory. U otyłych kobiet stwierdzono większe ryzyko zachorowania na raka piersi i trzonu macicy, u mężczyzn - na raka okrężnicy i gruczołu krokowego. Szczególnie niebezpieczną postacią otyłości jest tzw. otyłość brzuszna (inaczej trzewna lub typu męskiego, lub o typie "jabłka"). Ten sposób odkładania się tkanki tłuszczowej stwarza szczególne zagrożenie powikłaniami kardiologicznymi. laczego ludzie z nadmierną masą ciała nie zrobią z tym porządku, skoro źle się czują i grożą im różne schorzenia, które skracają życie, a w dodatku ich leczenie pochłania mnóstwo pieniędzy? Dla kogoś, kto nigdy nie był gruby, utrzymanie prawidłowej masy ciała wydaje się sprawą łatwą, jak np. oddychanie. Tymczasem nadmierna masa ciała to skutek wielu czynników, od genetycznych począwszy, poprzez sposób odżywiania w dzieciństwie, decydujący o ilości komórek w tkance tłuszczowej, które zostają nam na całe życie, nawyki dietetyczne, mające m.in. podłoże kulturowe, wpływ stresów i frustracji, tryb życia utrudniający regularne spożywanie posiłków, wreszcie łatwa dostępność tuczącej żywności - wszelkie dania z gatunku "fast food", chipsy, kaloryczne napoje orzeźwiające. Czynników wpływających na masę ciała można by wyliczyć o wiele więcej. Czy więc osoba z nadwagą powinna skapitulować wobec takiej mnogości przyczyn determinujących jej masę ciała? Z całą pewnością nie! W gruncie rzeczy wszystko sprowadza się do zadbania o prawidłowy bilans energetyczny, czyli taką kaloryczność diety, którą organizm może na bieżąco wykorzystać, bez konieczności odkładania nadmiaru tłuszczu na zapas."

wkurzona - tak na marginesie ile masz lat? :P co do metabolizmu - osoby o bardzo szybkim metaboliźmie żrą jak smoki a i tak sa chudzelcami... wystarczy isc na silownie... tam sa goscie, ktorzy wcinaja po 6-7 tys kcal dziennie i masy nie mogą zrobić

Gość Mylmoaa
OOOOOOOOO Komiczne znowu swoje "mądre" wywody umieszcza na forum zamiast swoj potęcjał wykorzystac na wykonanie pracy zawodowej :-)

Gość wnuk smirnofa
ja pierdole. znowu to samo komiczne - nie wiedzialam ze masz potĘcjal. inaczej bysmy rozmawiali :p

jak zwykle wcianam się w nie swój temat aby poinformować komiczne że napisałam ci maila. :) Pozdrawiam wszystkich :)

"zamiast swoj potęcjał wykorzystac na wykonanie pracy zawodowej" co to jest potęcjał? :P poza tym - po co tracic energie na prace? :D

Gość leet
"Co niektorzy nie znaj sie na fizjonomii człowieka.Szczupła osoba zje mniej,bo ma mniejszy zoładek" co ma fizjonomia do tego wszystkiego :D poza tym znam niejedną szczupłą osobę ( w tym mnie, ktora potrafi zmieścić w siebie wiecej niż osoby grubsze :P)

Gość aledebilzautora
Po pierwsze - ten temat to czysta prowokacja znudzonego życiem onanisty z pryszczami. Po drugie - dziewczyna, tudzież żona autora wcale nie jest otyła, BMI ma prawidłowe, a jeżeli ta waga jej nie przeszkadza, to ma się zmieniać dla FACETA??? Jeżeli on nie jest zadowolony, to niech odejdzie! KWIATUSZEK - popieram cię w 100 %!!! Niby panuje boom na wychudzone!!! ciała, ale faceci wolą kobiety z lekką nadwagą, pełnymi biodrami, pupą, biustem, okrągłym brzuszkiem etc. i żaden camp nou tego nie zmieni!!!

Gość wnuk smirnofa
jak tam zdrowie twojej dziewczyny zmarnowany potecjale?

Gość wnuk smirnofa
160/63 nomenklature zostawmy ale wygladac musi ohydnie

" BMI ma prawidłowe, a jeżeli ta waga jej nie przeszkadza, to ma się zmieniać dla FACETA" wspolczynnik BMI to jeden z debilniejszych jakie wymyslono... kazdy trenujący na silowni czlowiek, ma wg jego wskazan nadwage :D wnuku - dzieki, juz jest znacznie lepiej tylko znow jakiegos dziwnego uczulenia po antybiotykach chyba dostala... pewnie w gre wchodzi to, co pisalas o interakcjach

moja najlepsza kumpela wazyla 60kg przy 163cm zawsze byla taka. Zakochala sie w gosciu co uwielbial tylko chude. Wiec chudla. Chudla. Chudla. I nigdy nie przestala. Teraz wazy 43kg i byla juz 2 razy w klinice leczacej anoreksje. Ma obsesje, ze jesli przytyje, to ja facet rzuci... To niestety prawdziwa historia... :-(

Gość aledebilzautora
BMI jest w porządku, jeden z lepszych wyznaczników, a każdy ćwiczący na siłowni ma nadwagę, bo mięśnie swoje ważą, a to oznacza, że jest niezdrowe być zbyt umięśnionym.

i w ten sposob udowodnilismy, ze ochudzanie prowadzi zawsze do anoreksji :D:D zatem - wpierdalajmy ile wlezie - moze dzieki temu oddalimy od siebie wizje apokaliptyczne wizje anorektycznej zimy :P

"bo mięśnie swoje ważą, a to oznacza, że jest niezdrowe być zbyt umięśnionym" wg wskaznika BMI wlasnie to oznacza :D " karamba bamba" brat kolegi mojego ojca ciągle się mył... potrafił godzinami nie wychodzic z łazienki, bo ciągle uwazal, ze jest brudny... mył sie i mył i mył był juz w szpitalu psychiatrycznym, chyba ma ostrą nerwice natręctw... To niestety prawdziwa historia... :( nie myjmy sie zatem - wdac jakie są tego konsekwencje :(

Gość wnuk smirnofa
dzieki, juz jest znacznie lepiej no to super. najwazniejsze, ze jest lepiej i organizm sie juz tak nie meczy. im kto wiecej je tym zdrowszy-tak bym podsumowala rozwazania dotyczace tematu