Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca 83

skutecznoć tabletki anty.

Polecane posty

Gość Pytająca 83

Dziewczyny mam pytanie odnośnie skuteczności tabletek yasminelle. Jest to moje pierwsze opakowanie i wogóle pierwsza hormonalna antykoncepcja jaką biorę. pytanie moje dotyczy tego w jakim czasie od momentu przyjmowania tych tabletek jestem chroniona przed ciążą. Dodam, że pierwsą tabletkęw ziaełam pierwszego dnia krwawienia, dziś pozostała mi ostatnia z blistra a wczoraj kochałam się ze swoim partnerem bez prezerwatywy. jeli ktos ma pojęcie na ten temat to prosę o odpowiedź.

Gość antykoncepcja jest
skuteczna od pierwszej tabletki jeśli została przyjęta w dniu krwawienia. Jeśli już kończysz opakowanie to na pewno byłaś zabezpieczona. Zresztą przeczytaj uważnie ulotkę, na pewno na niej jest wszystko napisane

Gość blackcat
Piszą że od pierwszej ALE wszyscy moi ginekolodzy potwierdzali aby przy pierwszym opakowaniu (zwłaszcza pierwszym w życiu) nie wierzyć w to zapewnienie na opakowaniu :o Po ok tygodniu jest się zbezpieczonym na tyle na ile pozwalają hormony (jest to opinia ginekologa z długim stażem ). Wiec jeśli jestes na koncu opakowania to nie ma się czego bać :)

Gość Pytająca 83
Dzieki wielkie za odpowiedź. Dwa ata temu też brałam anty ale wówczas był to regulon.

Gość smakołyki a la galcess
jesli są to 1wsze tabsy w zyciu które bierzesz!to się zgodze.. bo masz poziom homornow 0.. ale jak juz je brałas, bierzesz to poziom masz wiekszy.. U mnie w 1994 roku brały od 1wszej i nie zaszły. Ale one je brały:)

a czy twój lekarz nie potrafił odpowiedziec na to pytanie kiedy przepisywał ci receptę??

Gość Pytająca 83
lekarz raczej nie gdyż uznał ze to zalezy od predyspozycji organizmu.

Gość slonko2087
witam serdecznie mam pytanko. biore yassminelle od lipca i uprawiam sex bez innych zabezpieczeń. z tym, że od 3 tygodni idziemy z partnerem do konca. pewnie wiecie o co mi chodzi. sadzicie ze moge byc w ciazy?? ostatni okres mialam regularnie ale teraz czuje sie okropnie, mam mdlosci;/ ale to chyba za wczesnie na nie. juz sama nie wiem... czy ja to wyolbrzymiam;/ i jeszcze jedno czy wy tez macie takie wahania nastrojów?? tzn. potraficie plakac bez powodu??

przez te tabletki stracisz chęć do seksu, bardzo obniżają libido. Dla zabezpieczenia załóż sobie spiralę. Wejdz na topic pt. Kto nie chce seksu, tam się dowiesz jaki ujemny skutek od tych tabletek.