Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokito

lubicie podróżować pociagami??

Polecane posty

Gość kokito

Gość tak **

Gość kokito
a wiecie jak jest teraz w pociagach to znaczy bardzo zapchane jezdza nad morze na przykład??

Gość La lamido
tak, bardzo zapchane. jak wsiadasz na stacji poczatkowej i nie znajdziesz miejsca, to stoisz sobie elegancko przez cala droge :)

Gość kajko i kokosz
wole pociagiem niz autobusem

Gość kokito
La lamido - powaznie az tak jest??

Gość kolejorz
a skad jedziesz i w jakim terminie ?

Gość slipingowy Maurycy
nie

Gość kokito
no jutro wyjezdzam do słupska, jade z łodzi

Gość La lamido
tak. juz w czerwcu bylo dosc tloczno, na poczatku lipca musialam wsiadac 2 stacje wczesniej zeby znalezc miejsce, pojutrze znowu jade i naprawde mam stracha :O

Gość kokito
kurcze ja tez sie boje i biore ze soba ogrromny bagaż.. jade sama wiec boje sie ze sobie nie poradze :O

Gość kolejorz
niestety bedzie tłok bo zmiana turnusu :O

Gość Jupijej
oczywiście :) tysiąc razy lepiej niż autobusem! można wstać,pochodzić po korytarzu,skorzystać z wc itd. a nie kisić się całą drogę w autobusie,w którym zanim otworzy się okno można paść z wycięczenia! ostatnio miałam taką przygodę,że w 30-to stopniowy upał jechałam ponad 3 godziny takim autobusem,kierowca też nie dał rady otworzyc okien,więc co jakiś czas jechaliśmy z otwartmi drzwiami :/

Gość kokito
cholera wlasnie tego sie obawialam, zapłace 70 zł za podróz na stojaco na korytarzu

Gość ja tez jutro wyjezdzam
nad morze z lublina nocnym pociagiem do kolobrzegu ,mam nadzieje ze jakos to bedzie i siadziemy bo jade z dzieckiem :(

to trzeba sobie wykupić miejscówkę jak się kuouje bilet i nie będzie trzeba stać całą drogę:)

Gość La lamido
stacja poczatkow to lodz? czy jakies inne miasto? wiesz, jak bedziesz czatowac przy drzwiach do pociagu i wepchniesz sie pierwsza zaraz po wjechaniu pociagu na stacje, to cos znajdziesz. zalezy tez, o ktorej godzinie jedziesz, chociaz tak czy inaczej na pewno nie ma co liczyc na taki luksus jak zupelnie wolny przedzial, albo taki, w ktorym jada 2-3 osoby. ludzie sie zwykle cisna w 8 w jednym przedziale, czesc siedzi lub stoi na korytarzu :O

Gość kokito
nie wiedzialam ze jest cos takiego jak miejscówki.. ile drozszy jest taki bilet??

Gość uuip
hehe miejscowke :P nie w kazdym pociagu kupisz to raz a dwa miejscowka mimo ze kupiona wcale nie gwarantuje ci miejsca siedzacego wiec jak bedzie tłok to tylko zmarnujesz 4 zeta :P

Gość La lamido
eliza - w pospiesznych nie ma miejscowek ;) i moze sie tutaj komus wyzej przyda taka informacja - w pociagach sa specjalne przedzialy dla matki z dzieckiem do lat 4 bodajze, jesli ktos bez dziecka tam siedzi, a ty nie masz miejsca, to bez problemu mozesz poprosic o zwolnienie miejsca dla ciebie i dziecka :)

Gość kokito
ten pociag jedzie chyba z 10 godzin nie wystoje tyle.. :O

Gość kokito
tak, to prawda z tymi przedzialami dla matki z dzieckiem tyle ze watpie ze jak jakas matka wejdzie do przedzialu a tam bedzie siedzialo 6 ogolonych na łyso dresow to ze bedzie sie z niki kłócić o miejsce..

wlasnie z dzieckiem do lat 4 a jak ma 5 to juz lipa i 11 godzin na stojaco w nocy :O wezme spiwor i bedziemy spac w korytarzu tylko pozostaje problem czy bedzie miejsce w korutarzu a jak tak to czy nas ktos nie rozdepcze :P

Gość kokito
Poza tym w pociągu jest WC, gdzie można się porzadnie wysrać, no i przedziały, gdzie mozna sie zamknąc i pieprzyć z jakimś przystojnym pasażerem

matka niemusi sie z dresami kłócic ,wystarczy poprosic konduktora ale oni tez sie boja hehehe w takim razie sie upierac zeby jej cos innego wykombinowal :)

Gość kokito
to wczesniej to podszyw oczywiscie ;)

Gość kokito
ja ogolnie sie boje ze w takim tloku latwo przeciez tez o kradzież.. :O

Gość kolejorz
ty sie o kradziez nie martw tylko o to co by cie niezauwazalnie nie zgwalcono w tym tloku bo jeszcze zaciazysz i bedzie problem z odnalezieniem ojca :O

Gość La lamido
he he he frajerko, w autobusach też sa kibelki, a przystojny kierowca może cie zerżnac na postoju w lesie :P