Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aasssiaa

Egzamin na prawo jazdy, prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Aasssiaa

W jaki sposów ustawia się lusterka w nissanie micra??? Instruktor mi nie powiedział , jutro egz. a ja dopiero dziś skojarzyłam że nie wiem. Z której zrtony jest przełącznik i jak wygląda?

Gość cukirasekk
a przez te godziny jazdy z instruktorem nigdy nie miałaś potrzeby ich ustawiać...:o ja nie pomoge bo egzam miałam na punto-gównach

wsiądziesz to zobaczysz... jeśli będzie mieć ręcznie to koło słupków będą małe drążki/wajchy i nimi sobie ustawisz. a jeśli będzie miało elektrykę to pewnie na drzwiach obok guziczka do opuszczania szyby będzie cyngiel

a przez te godziny jazdy z instruktorem nigdy nie miałaś potrzeby ich ustawiać...:o? ja nie pomoge bo egzam miałam na punto-gównach

Gość Aasssiaa
zawsze były dobrze ustawione

Ja postaram się pomóc Ci, bo uczę się również na Micrze. A więc. Po lewej stronie, na drzwiach kierowcy masz tak jakby pilo, który składa się z dwóch części. W pierwszej, górnej wybierasz, które lusterko chcesz ustawić (prawe lub lewe), a w drugiej masz pilot lewo-prawo, góra-dół. Chyba, że nie mowimy o automatycznych :P Ale wtedy to chyba wiesz?;> słabego miałaś instruktora, że ci nie wytłumaczył dokładnie :P toć lusterka to podstawa

Gość Aasssiaa
zgadza się że słabego czyli w jednym miejscu, od strony kierowcy ustawiam i lewe i prawe lusterko? a mogę w ogóle nie ustawiać lusterek, gdybym nie znalazła gdzie to jest?

Gość Aasssiaa
dzięki będę szukać, teraz to w ogóle nie kojarze, może jak zobaczę

heh a nie wiesz, ze zle ustawienie lustek bardzo utrudnia jazde? dziwne, ze na 30h jazdy nigdy ich nie ustawialas :o powodzenia zycze

jak będziesz miała źle ustawione to oblejesz-mówię Ci to już z tego miejsca. no bo jak chcesz wykonać zatoczkę bez dobrze ustawionego lewego lusterka? :O i wiele innych rzeczy typu wyjazd tyłem z parkingu? chyba, z Ci się poszczęści i trafisz tak, że będą ustawione dobrze. ten pilot jest na drzwiach kierowcy, jednym ustawiasz obydwa lusterka. co w tym trudnego?

Gość Aasssiaa
miałam zmienić instruktora, w końcu nie zmieniłam i to był bład skoro mi podstaw nie pokazał o wszystko musiałam pytać a o tym zapomniałam

Gość Aasssiaa
potrafię o to wypytałam

przeciez jak sie robi luk to sie lusterka opuszcza zeby linie widziec :o a potem spowrotem do jazdy po miescie :o

Gość Aasssiaa
mnie uczono, żeby nie patrzeć w lusterka przy łuku tylko do tyłu

Gość Aasssiaa
mnie uczono żeby w ogóle w lusterka nie patrzeć

Ellinka nie wiem, kiedy Ty zdawałaś, ale dziś patrzenie w lusterka na łuku jest zabronione. Należy się odwracać przez lewe ramię. Można jedynie spojrzeć dyskretnie w prawe lusterko, ale lepiej, żeby egzaminator tego nie widział

Na łuku ptrzeć do tyłu :|?? dziwne..... Racja, lusterka to podstawa, w piątek mam wewnętrzny....stresuję się jak cholera....:/ warto ??

Madzia_Młoda wewnętrzny z teorii? nie ma, co się stresować, jeśli Twój instruktor jest wyluzowany. Zdałam bezbłędnie, a Ci którzy nie umieli jeszcze testów ściągli :D

Gość Aasssiaa
mnie mówił że nie wolno patrzeć w lusterka podczas jazdy po łuku

no raczej nie tak dawno bo trzy lata temu i nie slyszalam ze nie mozna patzrec w lusterka :o chyba one po to sa wlasnie :o