Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aasssiaa

Egzamin na prawo jazdy, prosze o pomoc

Polecane posty

Ellinka dziś już są tylko po to, aby używać ich na mieście. na placu nie można. trzeba się odwrócic a prawę rękę położyć na zagłówku fotela pasażera. Madzia o to fajnie, ja nie miałam egzaminu wewnętrznego z jazdy, jedynie z teorii :P

Ale co Wy z tymi lusterkami opowiadacie?? jak to nie można?? Ja mam naprawdę bardzo dobrego instruktora i gdyby tak było, powiedziałby mi o tym.....

to ciekawe a jakby z tylu siedzialo 3 wielkich facetow to co? jakie te przepisy sa bez sensu :o

Ja zdawalam w styczniu i moglam sobie zerknac w lusterko, ale potem trzeba bylo sie odwrocic przez prawe ramie ;) Ale wewnetrzny na miescie? Bo to nie to samo co teoria... Ja mialam najpierw wewnetrzny, obowiazkowy w szkole jazdy, ale z innym instruktorem niz mnie uczyl, zeby bylo sprawiedliwie. To wygladalo jak prawdzidzy exam, najpierw testy, potem miasto. Dopiero jak zdalam to szkola mi dala papiery do wordu. A na prawdziwym w ogole sie nie stresowalam, no moze troche na placu, bo stwierdzilam ze to wstyd tam oblac :) A jak juz wyjezdzalam z placu na miasto to bylam taka szczesliwa ze juz po tym luku jest, ze bylam na totalnym luzie, i spokojnie sobie przejechalam przez miasto, w sumie to nawet na egzaminatora nier zwracalam uwagi, tylko te jego polecenia do mnie docieraly :) No i zdalam za 1 razem :)

potwierdzam - mozna patrzec na luku w lusterka :) a wewnetrznym nie ma sie co stresowac :) powodzenia zycze! ja jutro mam panstwowy

Gość tak tylko pytam...
dziewczyny a jak wygladala wasza pierwsza jazda? czesto gaslo auto? czy plynnie ruszaliscie? w przyszlym tygodniu zaczynam czesc praktyczna i strasznie sie boje :):)

Gość Aasssiaa
instruktor mówił, że teraz nie wolno patrzeć w lusterka, można zerknąć ale tak żeby egzaminator nie widział

Euforka Ile czekałaś na państwowy?? Ja zdaje w Krk Jutro ostatnie 2 h jazdy, w piątek ten wewn. i śmigam zapisywać się na państwowy:)

to nie wiem, jak u Was, ale przepisy dotyczą chyba całej Polski... Mnie mój instruktor tłumaczył, że owszem można, ale w prawe i to nie tak perfidnie, bo najważniejszym elementem jest to odwracanie się. Ja też uważam, że to bez sensu, bo wolę posługiwać się lusterkami, ale robię, jak mnie nauczono

Mi podczas tych 30h ani razu nie zgaslo :) ale z tym plynnym ruszaniem to mialam klopoty, oj mialam...

Gość Aasssiaa
u mnie czeka się ponad miesiąć na egz.

To i tak dobrze, ja czekalam ponad 2 miesiace... A gdybym nie zdala to na 2 raz musialabym czekac 3 :/

Gość tak tylko pytam...
no to niezle :). mam nadzieje ze u mnie tez obciachu nie bedzie :D

panna em - bylam na Twoim topicu, hehe tez teraz chce motor opanowac, brat mnie bedzie uczyl na swoim ;)

do autorki topiku :) nawet gdybyś uznała, że i fotel, i lusterka są ustawione idealnie dla Ciebie, zamarkuj ich ustawianie, tak mi powiedział mój ulubiony instruktor, inaczej egzaminator może Cię oblać już na starcie, za brak odpowiedniego przygotowania samochodu do jazdy! teorię zdawałam wczoraj (po ponad dwu tygodniach od złożenia papierów) praktyczny będę zdawać 18. sierpnia... pierwszy raz czytam, o innym ustawieniu lusterek na plac i innym na miasto! ;) wg moich instruktorów, jadąc po łuku można oczywiście spoglądać w lusterko, ale nie cały czas! i należy kontrolować drogą również przez tylną szybę :) powodzenia!