Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TO TYLKO TAKA SOBIE ZWYKLA JA

CIAZA, POMOZCIE MAM PYTANIE

Polecane posty

Kobietki pomozcie mi, czy wiecie jak wyglada ten czop sluzowy u kobiety w ciazy? Moja siostra jest e 36 tc i od kilku dni wydziela jej sie takie jakby mleko galaretowate i czy to moze odchodza jej wody stopniowo?? Ona rodzi w Anglii i tam niestety odsylaja do domu, jesli nie ma sie boli porodowych... a ona taka przerazona chodzi...

Na moje ,,oko\" to czop.On może być taki kremowy,mętny jak również zabarwiony krwią.To znak że poród tuż,tuż.

Gość a oto streszczenia
niech się nie boi- czop możę odejść nawet 2 tyg. przed porodem. Jeśli nie jest zabarwiony krwią to naprawdę nie ma się czego bać. Mnie odszedł czop dzień przed porodem, ale właśnie był brązowy i z krwią.

a powiedzcie mi, czy brzuszki mialyscie juz nisko??

Gość a oto streszczenia
tzn. pytasz o 36. tydzień? Ja miałam nisko, ale urodziłam miesiąc później ;)

tak :) Bo siostra ma jeszcze brzuszek wysoko i dlatego troszke sie martwi...

Mi akurat nie odchodził czop(to co napisałam to tak nam babeczka mówiła na szkole rodzenia)Ja akurat miałam cesarkę i do końca brzuch miałam wysoko.Cięcie było w 39 tygodniu.

dziekuje, przekaze siostrze, na pewno sie uspokoi :)

Gość a oto streszczenia
nieraz trudno jest stwierdzić czy brzuszek się obniżył czy nie; a po drugie rzeczywiście wiele babeczek ma do końca wysoko. Pozdrawiam!

nie no fajnie ze bez boli odsylaja... ja w pierwszej ciazy do momentu rozwarcia na 9 cm tez nie mialam boli a pozniej dostalam tylko dlatego ze dostalam oxytocyne a tak to co urodzialbym gdzies na przystanku np. bo nie czulam ze rodze... w drugiej ciazy mialam to samo... taki moj urok ze ja skorczy nie mam po prostu i musza mi je wywolywac oksytocyna... i co tez by mnie do domu odeslali... nie no fajny kraj ta anglia...

Gość ja mialam
brzuszek wysoko do dnia porodu

Gość a oto streszczenia
Asiu, to już wolałabym tak jak ty :) ja przy 9 cm wyłam wczepiona palcami w łóżko porodowe :D pół szpitala mnie słyszało :D nigdy więcej bez znieczulenia, o nie.

no ale ja przy rozwarciu na te 9 cm juz bylam od 1,5 godz w szpitalu a przyjeli mnie jak mialam 4 cm rozwarcia i skurczy nie mialam i co w anglii by mnie odeslali do domu... dobrze ze nie bylam w anglii...

Gość a oto streszczenia
Może robią jednak badanie...zanim odeślą ot- tak sobie?

hehe ja przy rozwarciu na 9cm spacerowalam sobie po korytarzu porodowki i mnie polozna zawolala na badanie i nagle panika... cytuje polozna: "rany boskie ona rodzi"... i wszystko szybciutko organizowane... ja wiem mam fajne porody poza tym lekarka powiedziala ze mam warunki do rodzenia dzieci... sama sobie zazdroszcze i wspolczuje innym kobietom ze je tak boli...

Nie robia badan... kolezanke siostry kilka razy odsylali do domu, chociaz miala juz bole, ale nie byly takie czeste... Siostra nigdy nie byla badana ginekologicznie, dopiero jak przyjechala tutaj do Polski, to miala takze robione USG, bo chciala znac plec, a tam lekarze nie chca powiedziec.

ja tez takie cos mam od kilku dni i tez jestem w 36 tyg ciazy, ale bylam na wizycie u lekarza i powiedzial ze to taki śluz a nie czop sluzowy bo wszystko zamkniete i wysoko i ze taki sluz w ciazy jest normlany... takie biale geste "smarki" :D:D:D pieknie opisalam :D

Gość asiunia876
a ja sie nie zgodze co do tej anglii. sama zaraz bede rodzic w anglii jestem narazie 3dni po terminie. jakies2tyg temu pojechalam do szpitala bo wyszlo ze mnie cos wodnito zielonego i tez zadnych boli i sprawdzili mnie podlaczyli do ktg i dopiero wyslali do domu bo powiedzieli ze jestem jeszcze zamknieta. wiec zanim wysla na pewno sprawdza!w kazdym szpitalu na swiecie! teraz wlasnie szukam info bo dzis odeszlo mi cos wodnito smarkowego z krwia w srodku. nie mam zadnych boli a tego bylo sporo.wiecie co to moze byc?

dziewczyny przy pierwszej ciąży czop odszedł mi 16 dni przed porodem, był jak koreczek silikonowy zabarwiony niteczkami krwi przy drugiej ciąży odchodził mi przez cały tydzień wyglądał trochę jak smarki też z niteczkami krwi

Gość bjjjjjjjjjjjjjjjj
A powiedzcie co wam da to ze wam na kazdej wizycie ginekolog tam wam bedzie zagladal. Co do plci dziecka, w niektorych szpitalach nie powiedza bo taka maja polityke, ale nie we wszystkich tak jest.