Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę być lżejsza

75/170 OD JUTRA DEFINITYWNY KONIEC Z ŻARCIEM, ZACZYNAM ZDROWĄ DIETE

Polecane posty

czuję się w obowiązku poinformować was, iż ja, ewelina :)) zaczynam solidną dietę od poniedziałku. postanowione i nieodwołalne! moja decyzja zwiazana jest z docierajacym do mnie zapachem (boskim) jajecznicy na boczku. wole juz teraz cos zaplanowac niz pozniej sie rozczarowac. koniec oswiadczenia :))

hej hej dzisiaj byłam bardzoooo dzielna i nie dawałam się zwieść boskim zapachom, jak Ty Ewelino;) później (chyba) jakieś piwko będzie, ale jeszcze się zastanawiam czy warto,bo po piwie apetyt gwałtownie mi wzrasta i co gorsza utrzymuje sie do południa następnego dnia. życzę Wam i sobie żebyśmy dały radę i okiełznały w końcu apetyt.

czesc- dobrze ze chodz 3 jestesmy na poczatek zawsze to juz cos, fajnie bedziemy sie wspierac- to duzo daje dzisiaj kupilam sobie wage- to juz wielki postep u mnie:) wazenie raz na 2 tygodnie, zeby nie zwariowac! do pazdziernika jak w banku 12 kg w plecy!

czesc Dziewczyny:) czytam sobie ten wasz topik i nabieram co raz wieksza ochote by sie przylaczyc:) 172 cm wzrostu i okolo 78 kg wagi. marze, zeby schudnac chociaz 10 kg. probowalam miliony razy i nic! zero silnej woli:( moge sie przylaczyc:)

Glonka: jak na mój gust, spełniasz super kryteria średniej grupowej, więc witamy!!!! jolka_69: najważniejsza jest jakość, a nie ilość :) a teraz dołączy może na stałe glonka, więc będzie nas ze 4 :)) a jeszcze takie pytanie organizacyjne, bo o tym chyba jeszcze nie było: wy macie jakieś takie systematyczne dietki, czy w myśl zasady mż??

tak wiec dolaczam:) i mam nadzieje, ze wytrwam:) ja nie stosuje juz zadnych diet, nie sprawdzaja sie. mieszkam z narzeczonym, on je wszystko i ciagle- jak odkurzacz, a ja mam marchewke skrobac?? tak wiec, musze sie TYLKO powstrzymac od duzych obiadkow, i wieczornych przekasek:( a jak u Was? goujecie sobie osobno? czy cala rodzina objeta jest \"dieta\"? ps. dzis w nocy wylatuje do Polski, tam nie mam internetu wiec odezwe sie dopiero po powrocie, za tydzien:) W Polsce to juz wogole nie kontroluje co jem, babcia, mama, tesciowa- same pysznosci gotuja, i jak tu sie powsztrzymac?!?!

Gość Kiti_20
Czesc Dziewczyny;) rowniez chcialabym sie do Was przylaczyc. mam 166 i ponad 70 kg;/ trzeba cos z tym zrobic. jestem juz od kilku dni na diecie, ale efektow jak na razie nie widac. poki co czekam z niecierpliwoscia na jakies luzy w spodniach. wytrzymamy, prawda?;) pozdrawiam. piszcie na topicu zeby nie umarl smiercia naturalna.

Gość zerocukru
Dziewczyny! i ja chętnie się przyłącze. mam 21 lat, 173 cm i nawet nie wiem ile waże, bo zawsze jak mam taką sposobność, to tego nie robie po porostu sie boje i wole się oszukiwać. ale koniec z tym, dzis juze sniadaniem przesadzilam, ale czas pozegnac sie ze slodyczami. Rok temu udalo mi sie ich nie jesc i rzeczywiscie powolutku jakos schudlam nawet tego nie zauważając. Ale znowu wpadłam w sidła słodyczy, nawet fast foodów i innych śmieci ;/ chcialabym zacząć sobie gotować, bo ja nie gotuje, ja SMAŻE. Nie umiem gotować i to jest mój problem. a jak u was z ruchem? lubicie byc aktywne? ja niestety najchętniej bym leżała calymi dniami ;( zwlaszcza, ze w taie upały cała puchne i bardzo się męczę ps waże pewnie z 80 kg ;/

o widzę że przybyło Was trochę :) witam wszystkie serdecznie. Ewelinkka,nie wiem jak dziewczyny-bo nie piszą o tym-ja nie trzymam się zadnej rozpisanej diety,ogólnie to MŻ a jak już jeść to same zdrowe produkty.skupiam sie głównie na tym zeby się nie poddać i nie rzucic na jedzenie,bo jak do tej pory niestety zawsze tak sie kończyły moje próby.załozyłam sobie że nie będę jadła rzeczy smażonych,wedlin,słodyczy i zawierajacych konserwanty. glonka- ja wtedy kiedy gotuje to niestety osobno,moj facet lubi sobie duzo zjeść i to takie rzeczy które dla osoby chcącej zrzucić kg nie sa wskazane. Kiti_20 - \"nie poddam się\" powtarzam to jak mantre;),głównie wtedy kiedy czuje głód i mogłabym zjeść konia z kopytami:D dzisiaj koło mcdonaldsa pomogło,chociaz oczyma wyobraźni juz jadłam powiekszone frytki,nuggetsy i wies maca. zero cukru-nie lubię cwiczyć,udaje mi się zmusić do tego średnio co drugi dzień i wtedy poświęcam na to około pół godziny, poza tym długie spacery i rower raz w tygodniu.wiem ze to mało,ale najchętniej tak jak i Ty nie ruszałabym się wcale,szczególnie podczas upałów.nie wyrabiam wtedy,chociaz niby nie jestem Bog wie jak otyła. NIE PODDAJEMY SIĘ!!!

no wlasnie ja mam problem z tym gotowaniem osobno:( - brak czasu i checi. moj M ma dlugie zeby na warzywa i wogole zdrowe jedzenie. najchetniej pizza na zmiane z frytkami! ostatnio przemycilam mu kasze ale tylko z ogromna iloscia sosu i miecha:( ja sie troche powstrzymalam, ale ledwo... a co do ruchu... to tragedia! wprawdzie pracuje fizycznie, nie siedze za biurkiem cale dnie, ale za sport tego uznac nie mozna;) chcialam codziennie spacer sobie fundowac, no ale tu ciagle pada... cale popoludnie przed tv, zjadlam juz 2 batoniki :( zaraz ide kolacje zrobic, bo przed wyjazdem musze lodowke oproznic- kazdy pretekst dobry:D

glonka- teraz zauwazyłam że lecicie do Polski wziąć ślub:), wszystkiego dobrego. mój tez lub zjeść, a mięcho to podstawa najlepiej z sosem,twierdzi że MUSI jeść codziennie.wcześniej też nie chciało mi się robic osobnych posiłków,ale zauważyłam że jak jedlismy to samo to nie miałam poczucia ze jestem na diecie i w rezultacie jadłam wszystko co popadnie i oczywiscie nie chudłam ale i też nie tyłam.co kilka dni zdarzało mi się opychac czym popadnie w potwornych ilościach.nie tyłam bo po wielkim obzarstwie zawsze była 2 dniowa głodówka/dieta.pomyslałam ze jak radykalnie nie zmienię sposobu odzywiania to zawsze bedę jeść niewiele,potem na potęge i na koniec głodówka.i tak tydzień za tygodniem. jeny dziewczyny jak ja dzisiaj głodna jestem,ledwie zjadłam sałatkę z ogórka, a już mnie ciągnie do kuchni.

no to jest nas już dużo :))) ja stosuję dietę od dietetyka i to jej zawdzięczam mój jakby nie było sukces :)) ruchu nie uznaje zupełnie i strama się go ograniczć do minimum we wszystkich sferach życia :)) zerocukru: ja też najchętniej bym leżała :) mam taka teorię, wymyśloną na potzreby mojego lenistwa, że ruch jest niehumanitarny, ba, nawet szkodzi :)) i nikt mnie nie przekona, że pocenie się na siłce jest fajne :) chociaż starając się pozbyć wielkiego cielska miałam moment desperacji, kiedy to szarpnęłam się na orbitreka :) obecnie robi on za suszarkę do prania, szczególnie dobrze się na nim suszy prześcieradła :)) ale beznadziejność tego urządzenia nie zniechęciała mnie zupełnie, więc kupiłam rolki. jak dla mnie nuda, bo rekreacyjnie to ja mogę się powylegiwać na kanapię, a jak intensywny trening to znowu ten wysilek, więc generalnie też do niczego :)) dobrze, że chociaż są, no i twarzowe :)) a co do wspólnego gotowania, to ja wymyśliłam rewelacyjny sposób. po pierwsze nie pozwalałam żreć przy mnie, w obecności głodujących nie powinno się jeść ;) biedak jadł po kryjomu w kuchni :)) ale teraz wymyśliłam coś super, mianowicie udowodniłam mu, że też jest za gruby i odchudza się ze mną :)) a glonka to szalona jakaś, ślub za tydzień, a ona już dietkę planuje :) ten mężuś nawet nie wie, jaka szczuplutką będzie miał żonkę za kilka miesięcy :)) życzę wszytskiego dobrtego i przedze wszytskim dobrej zabawy :) tymczasem, stał się poniedziałek i moją solidną dietę uważam, że rozpoczętą!!!!!!! kończę, gdy osiągnę 68 kg!! (oby to było jak najprędzej) idę spać, bo głód wplywa, jak się okazuje na mnie bardzpo twórczo :)

dzień dobry odchudzaczki:) jak Wam idzie? ?? mi jak dotąd wzorcowo, z czego bardzo się cieszę.nie wiem czy to autosugestia czy coś innego, ale wydaje mi sie,że troche spadło mi z brzucha:) korci mnie zeby się zważyc, ale odczekam pełny tydzień i podam wynik. planuję się zawziąć i pomachać troche hantlami żeby wyrzeźbić ręce, kiedyś miałam chude i ładnie zarysowane, teraz szkoda gadać,grube nie są,ale galaretowate jakieś.żeby mi sie tak chciało, jak mi się nie chce...:D

no i zapeszyłam:(cieszyłam sie jak głupia,a wczoraj wieczorem nie wytrzymałam i zjadłam ponad plan kawałek kurczaka pieczonego bez skórki,troche łososia wedzonego,2 kanapki razowe z masłem,troche winogron,arbuza i migdałów.wszystko na raz, jak zwykle zresztą:( no nic,jako że nowy dzień sie juz rozpoczął,to czekam na przejasnienie po burzy:) Ewelinkka-dietę układał Ci indywidualnie lekarz?

Gość Kiti_20
Chce byc lzejsza- bez paniki;) ja wczoraj tez mialam wpadke. bylam u kolezanki na imprezie imieninowej i od 19.30 d0 21 nie odchodzilam od stolu;/;/ takie mieli pysznosci ze nie moglam sie opanowac...ale to moja pierwsza wpadka od 10 dni, wiec wybaczam sobie i ide dalej;) dobrze ze nie mam tu wagi i nie widze efektu wczorajszej nocy;P powodzenia!!

no to zaczynamy dzień złymi nowinami. no więc ja też miałam wpadkę. zrobiliśmy wczoraj spontanicznego grilla o godzinie 23 30 :) była rybka, ale żeby przygotować się do grilla zjadłam hot doga, ciasteczka i wypiłam masę coli. planowałam ukryć ten grzeszek przed wami, zwłaszcza, że dopiero wczoraj miałam zacząć dietę, ale jak się wszystkie tak ładnie spowiadacie to pomysłałam, że i ja zaszaleję ;) co do dietki to napisała mi ją dietetyczką, ktorą znalazłam w necie. bałam się, że jak pójdę do dietetyka to trafi mi się jakiś straszny dziad, który będzie wielkimi szczypcami mierzylłmoja ładki :) a tak bez problemu, wypelniłam tylko bardzo szczegółową ankietę, z pytanianimi o stan zdrowia i preferencje kulinarne. dietetyczka ustawiła dietę pod moje dziwactwa, np. uwielbiam czekoladę, więc czasem mam na 2 śniadnie 4 kostki czekolady :)) a o skuteczności diety niech świadczy moja stopka. zaczęłam się odchudzać w połowie lutego. od maja trzymam dietę, raz nie trzymam. od czerwca przez te wahania prawie w ogóle nie chudnę. a dietki póki co miałam dwa etapy, pierwszy z większą ilością kalorii i drugii po 6 tygodniach, ze zmniejszoną ilością kolorii. pierwszy mnie przeraził, bo miałam w nim jeść więcej niż normalnie :))!!! ale prawdę mówiąc, jak zaczęłam zmniejszać te poracje pod swój żołądek, to zupełnie nie poczułam, żebym była na diecie. a drugi, to już poligon!! 4 posiłki i ciagle to samo. dlatego tak ciężko mi wytrwać ;(

no proszę, nasze apetyty i nienajmocniejsza wola daja o sobie znać lawinowo :D!!!tu pogrożę wirtualnie palcem;) trochę załuję że nie mam przy sobie kogoś, kto dyscyplinowałby mnie:( mój facet podchodzi do akcji odchudzanie z przymrużeniem oka, podśmiewa się trochę:proponuje np.pizze,żeberka z grilla i tak kilka razy dziennie wymysla jakąś bombe kaloryczną i sie dopytuje,wściec się można.nieświadomie podnosi mi cisnienie ,chociaz milion razy przed go prosiłam żeby tego nie robił. jak Wasi faceci podchodzą do tego, mobilizują Was? Ewelinkka-pomysł wspolnego odchudzania super, jak to działa w praktyce?

jestem jeszcze ja, ale się wstydzę pisać, bo ciągle żrę :)) a tak swoją drogą, to było nas jakby więcej. glonka się hajta, a reszta ??:))) chcę być lzejsza: GRATULACJE!!!! 2 kg, niezly wynik :))

nie wstydźcie się złamania diety:) chyba przytłaczająca większość podejmujących odchudzanie ma na swoim koncie nie jedną wpadkę typu \"zaczynam od jutra,ale to juz na 100%\", a jutro ,pojutrze klops niestety;) dołączajcie do mnie!!!będziemy SZCZUPŁE:D:D:D z tego szczęścia to źle obliczyłam różnice wagi:P wczoraj waga wskazała dokładnie to, co mam w stopce czyli MINUS 3 KILOGRAMY:)

chce byc lzesza: wjechalas mi na ambicje!!! ja tez chce byc lzejsza!!! :) od dzis ostra dieta i zero podjadania. sniadanie juz zjadlam, wiec kolo poludnia nie bede glodna i nie rzuce sie na jedzenie. zazwyczaj tak robie, nie jem do 12- 14, po czym lamie diete, bo mam ochote na wszystko. a dzis, spokojnie, posilki o stalych porach i duzo duzo wody i nawet wysilek fizyczny dodam!!! :)) posprzatam chate :)

Gość Kiti_20
minus 3 kg?? super wynik w tydzien;) gratuluje. ja zwaze sie w sobote bo wtedy bede miala dostep do wagi kolezanki;) troche sie martwie, bo to juz 11 dzien a efektow jakos nie widze i nie czuje... ale co tam, postanowilam przejsc na diete, wiec bede sie jej trzymac poki nie schudne;) buziaki, piszcie co tam u Was;*

cześć,fajnie że jesteście:)piszcie piszcie dziewczyny o swoich osiągnięciach,bo nic tak nie motywuje jak stracone kilogramy!chociaż wiem,ze na początku leci głównie woda, szybciej sie traci kg to i tak cieszę się jak wariatka:D no Ewelinkka w końcu;) mam nadzieję że na stałe już:) az do finiszu. dietetycy mówią że sniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia,bez niego ani rusz i ja tez mam tak,jak nie zjem rano to bankowo sie objem po południu.dlatego staram sie nie dopuszczać do tego by latac od rana "o suchym pysku";) i wręcz celebruję sniadania. znowu jesteśmy we trzy:) trzymam kciuki dziewczyny,nie dajcie się!!!

dziewczynyyyyyy co tak cicho siedzicie!!!??? Ewelinkka pisz jak Ci idzie, jak nie idzie to też pisz,MA IŚĆ:classic_cool: Kiti 20 czekam do soboty az sie nam tutaj pochwalisz rezultatem,moją ciekawośc podbija to że na diecie ciagniesz już długo i napewno zaliczysz ładny spadek wagi:)

faktycznie cicho :)) nie odzywałam się, gdyż zmianiając moje życie postanowiłam przewrócić cały dom do góry nogami :)) trochę spaliłam :) no i nie miałam netu przez 3 dni :) ale już jestem cała, zdrowa i nadal gruba :)) chce być lżejsza: ty to masz nosa :)) niby nie objadałam się, bo nie miałam ani czasu ani energii, ale i tak nie jestem zadowolona, bo całymi dniami prawie nic nie jadła, a to źle. obiecałam sobie, że będę trzymała stałych pór posiłków i nic z tego nie wyszło. dziś od południa było już lepiej, ale wcześniej- tragedia. cały dzień na głodzie po czym o 21 przypomniało mi się, że jestem głodna :)) postannowiłam, że na wagę stanę dopiero za 2 tygodnie. nie będę się stresować niepotrzebnie :)) dziewczyny, ale gdzie wy wszytskie jesteście??? tyle nas było :(

Gość chcę byc lżejsza
Hej hej witam ciepło:) Cieszę się że zaczęłaś :) i trzymam kciuki za powodzenie. Wierzę że u was wszystko idzie tak jak iść powinno ,czyli zgodnie z załozeniami:) Właściwie to nie wiem czy nie powinnam pisać bezpośrednio do Ewelinkki, bo-obym była w błędzie-zdaje się że tylko my dwie tu jestesmy,a ju tutaj per "Wy" się do Ciebie Ewelin zwracam:D Nie jestem z siebie zadowolona po weekendzie:(co prawda nie było wielkiego żarcia, ale niestety jedzenie wieczorem, różne odstępstwa to i owszem. Było nas więcej-zgadza się-tylko ze większość topiców o odchudzaniu niestety ma to do siebie, ze bardzo szybko chętnym mija zapał ,po czym topic upada kończąc gdzieś w przepastnym archiwum kafeterii. Dziewczyny wpadajcie do nas!!!Kiti miałas nas tu poinformowac jaki wynik na wadze uzyskałaś,czekamy:) no chyba ze zaliczyłaś taki spadek że nie chcesz nas tu dołować;) Miłego dnia wszystkim zagladającym:)

kolejny dzień idzie jak trzeba. nawet brzuch mi sie robi taki bardziej, hmmm, plaski :)) na wadze nic nie widac, ba, na wadze to mam nawet wiecej niz deklaruje w stopce. jedzenie lasani oraz pizzy codziennie, na dluzsza mete sie nie oplaca :))) ale jestem dobrej mysli. najblizsze zlamanie diety mam zaplanowane na sobote, gdyz robie pyszna kolacje dla znajomych :)) chce bec lzejsza: smialo mozesz zwracac sie do mnie na Wy, bo ja duza baba jestem :)) a poza tym to masz super stopke. ja tez taka chce !!!!!!!!!!!

kolejny dzień idzie jak trzeba. nawet brzuch mi sie robi taki bardziej, hmmm, plaski :)) na wadze nic nie widac, ba, na wadze to mam nawet wiecej niz deklaruje w stopce. jedzenie lasani oraz pizzy codziennie, na dluzsza mete sie nie oplaca :))) ale jestem dobrej mysli. najblizsze zlamanie diety mam zaplanowane na sobote, gdyz robie pyszna kolacje dla znajomych :)) chce bec lzejsza: smialo mozesz zwracac sie do mnie na Wy, bo ja duza baba jestem :)) a poza tym to masz super stopke. ja tez taka chce !!!!!!!!!!!