Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poooomoooocyyyy

Brązowa miesiączka?

Polecane posty

Gość Poooomoooocyyyy

Witam! Okres mam od 5 lat.Pierwszy raz dostałam kiedy miałam 12 lat. Zawsze był prawidłowy. Niedawno wróciłam znad morza i powinnam dostać okres już prawie 2 tyg temu. Nie stało się tak. Dodam, że w życiu nie miałam kontaktów seksualnych itp. Wczoraj na moich majtkach zauważyłam brązową maź. Pomyślałam, że to miesiączka (może trochę zmieniony kolorze względu na zmiane klimatu) i wsadziłam tampon( Tamponów używam od zeszłej miesiaczki i nic nie wskazywało, że coś jest nie tak). Gdy go wyjęłam (1h) był cały brązowy, pokryty skrzepami i straaasznie śmierdział. Pierwsze raz widziałam takie coś. Postanowiłam zrezygnować z tamponów i dziś używałam podpasek, na których były niewielkie ilości ciemnego płynu. Postanowiłam jeszcze raz wsadzić tampon i za chwilę wyciągnąć i było dokładnie tak jak za pierwszym razem. Dodam, że dbam o higienę. Nie wiem co się dzieję. Czy to jakaś grzybica? Mam iść do ginekologa? Na razie nie chce martwic mamy.Pomocy!

Gość Poooomoooocyyyy
up

Albo miesiączka Ci się \"rozpędza\" Albo coś jest nie tak. Jeśli Ci to nie przejdzie idź do ginekologa.

To na pewno nie grzybica. Charakterystyka grzybicy "Swędzenie, pieczenie oraz białe upławy o konsystencji przypominającej twaróg i nieprzyjemnym zapachu to typowe objawy infekcji grzybiczej. Pieczenie i ból nasilają się po współżyciu i przy oddawaniu moczu. Często towarzyszą im: zaczerwienienie i obrzęk sromu oraz linijne pęknięcia skóry. Przy przewlekłych i nawracających infekcjach choroba nie musi jednak przebiegać typowo. Dolegliwości nie są wówczas zbyt dokuczliwe, mają różne nasilenie, a objawy dotyczą głównie dróg moczowych (pieczenie, oddawanie moczu partiami, konieczność częstego korzystania z toalety)."

najprawdopodobniej zlapalas jaka infekcje. moze dzielilas sie z kims recznikiem albo pozyczalas stroj kapielowy? czy zauwazylas ostatnio jakies zaczerwienienia albo swedzenie w okolicach waginy?

Gość Poooomoooocyyyy
Nie, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Ręcznikiem się nie dzieliłam i stroju tez nie pożyczałam. A co do rozpędzania..;D W życiu czegoś takiego nie miałam, węc czy to możliwe, że tak ot się zaczął rozpędzać? Dzieki dziewczyny za odp:)