Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak żeby się pośmiać to piszę

Skład napoju Vivat jabłkowego niegazowanego za 0,94 zł / 2 litry z Biedronki ...

Polecane posty

Gość tak żeby się pośmiać to piszę

- woda (tak, tutaj jest jeszcze normalnie) - sok jabłkowy (0,3%) odtworzony z zagęszczonego soku (!?) - kwas cytrynowy (jeszcze nic nie wróży katastrofy, ale już zaczyna się terminologia chemiczna: kwas) - aromat (jaki???) - barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy (oho, zaczyna się) - substancje słodzące: E 950, E 951, E 952, E 954 - tak naprawdę są to odpowiednio: acesulfam K, aspartam, kwas cyklaminowy, sacharyna. - substancje konserwujące: benzoesan sodu (a jakże!), sorbinian potasu - zawiera też "źródło fenyloalaniny" (czego, kurrwa!?) Wiecie, co jest najlepsze? Że to, kurna, dobre jest! :D

Gość prezes klubu łubu dubu
Googla sobie zainstaluj

Gość zostały mi jeszcze trzy takie
po ilu dostanę raka i jaki to będzie rak?

Gość Mądraliński 28
Ja osobiście nie cierpię tych pseudo napojów owocowych. Albo pije soki, albo napoje markowe . Wszystkie te Gosty, Gardeny i Caprio to jedno wielkie gówno które w żaden sposób nie przypomina prawdziwego samku owoców A co do tych substancji E to nie przsadzaj bo to sa oznaczenia wszystkich substancji używanych w przemyśle spożywczym, a wiekszosć z nich jest naturalnego pochodzenia jak np sok z buraków czy witamina C też ma swoje oznaczenie E - 126 bodajże

Gość ironia losu....
A jakie to są napoje markowe ??

Gość Mądraliński 28
Lipton Ice Tea, Nesta, CocaCola, Mirinda itd a z soków to wiadomo Hortex, Tymbark Kubuś , Fortuna itd Generalnie wole dopłacić zotówkę i mieć napój który jakoś samkuje niż oszczędzić i pić paskudny napój który tylko z koloru przypomina napój owocowy

\"sok jabłkowy (0,3%) odtworzony z zagęszczonego soku\" jak bys nie wiedział sherlocku wszystkie soki produkuje sięz zagęszczonego soku :D przecież jakoś je trzeba transportować np.: pomarańczowe zza oceanu :P czy na mniejsze odległości a przewożenie przemysłowych ilości wyciśniętego soku do dalszej obróbki byłoby nieekonomiczne. Przed transportem odparowuje się sok w gluta i szufluje na statek a na miejscu dolewa się brakującej wody :P i już wieszczemu z zagęszczonego :P

dlatego właśnie ja nie piję takich napojów, soków, ew.kubuś itp, no i woda. teraz w wiekszosci zywnosci i napojow jest niestety masa chemii, powyzabijac nas chca tym gownem.

Gość koreisina
kupne soki i napoje to sam syf

Gość vigellikna
ja pije tylko wode i herbate-kawe bez niczego-ilez to kasy sie oszczedza nie kupujac soków i napojów syfiastych no i zdrowia

Gość nie wyszedł komunizm
to teraz lewica atakuje gender czyli pedałami i lezbijkami a co do chemi to jest wszendzie nawet w husteczkach nawilzajacych http://process.mailapp.pl/open/NDMsZWxpemExOTQ2QGdhemV0YS5wbA ale grozniejsze jest GMO widziałem fim rolnik chwalił sie ze odaje rzepak genetyczny zmutowany pryskany randapem do kruszwicy gdzie wyrabia sie z niego olej i margaryne randap powoduje bezpłodnosc rosliny wchłaniaja ten randap

Soki-napoje,wyroby z biedronki sa akurat dobre. Polskie:) Pokaz mi "sok ktory nie bylby wyprodukowany z zagessczonego soku"??? nawet jakis tam nektrar jest z zageszczonego soku -50%? to wszystko jest rozcienczane wodą!!!!! :) chcesz prwdziwy sok???kup 2 kilo jablek i zmiel w sokowirowce.