Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukamdopowiedzinaważnepytania

dlaczego w Polsce - kochance USA

Polecane posty

Gość szukamdopowiedzinaważnepytania

nikt nie dostał jeszcze szału na punkcie baseballu? Nie umiem tego pojąć. Tu w każdej szkole powinien być to najwazniejszy przedmiot. Dlaczego nie? I to jest mój najwiekszy problem w tej chwili. Jeśli Irak to tylko z baseballem! - dlaczego nie? :classic_cool:

Gość tuodopowiadajnaPOważnepytania
a oto mój najnowszy nik. ten u góry. Szykując się do przyszłej kampani wyborczej już dziś wytłuściłam inicjały zwyciężcy. jedynie dziewięćdziesiąt procent wygranych.

Ale piłka nożna nie jest naszym sportem. Nie wiem kto to wymyślił. Typowo europejski sport - fakt, ale Polska to druga Ameryka przecież. Eldorado. A jaki jest nasz narodowy sport? Łazenie po drzewach?

Sądząc po treści tego forum - seks - oto sport nasz narodowy. Ale to się nie liczy...idzie Olimpiada. Ilu uczestników odniesie sukcesy. I tu znowu moje pytanie - pojedzie 65 osób. Szanse na medal MA KILKA Z NICH. Czy naprawdę musi jechać 65 osób? I to tylko dlatego, że mają MINIMUM KWALIFIKACYJNE. Czy to ma sens? Zeby się przejechały tam i z powrotem to ktoś ma na to harować? Przecież to straszne. To same niech sobie bulą za to. A czy ma sens trenować ludzi, którzy jedyne co w życiu osiągną to ...minimum kwalifikacyjne na olimpiadzie? Tak tylko pytam - może czyta to minister sportu.

Załuję naprawdę , że to napisałam, ale mam już tego dosyć. Wielki sport, wszędzie sport, a jakie wyniki. Ten nie bo nie takie układy - z tego już w sumie nikt nikogo nie rozlicza. 65 osób. Polska wymiera - 50 by starczyło, ale kogo to obchodzi. Z ledwością osiągając minimum kwalifikacyjne na ostatnim mityngu łapią się na darmowe zwiedzanie Chin. A może ktoś zdolniejszy nigdy nie dostanie szansy, żeby coś osiągnąć bo go nie dopuszczą nigdzie. I to w czasach gdy wszystko na sterydach i tylko modły - wykryją czy nie (jak dla mnie). No to - dopuszczą do sterydów czy nie. Tyle. Taki biznes, a tu 65 osób, z czego 3/4 normalna kpina :(

To nie jest prowokacja - taki jest świat. Ludzie się ZAPOZYCZAJA na świecie jak mają za cel wystąpić na olimpiadzie. Biorą pożyczki, zaprzedają się. A ich sąsiedzi się z nich śmieją. A tu? Kurde ja mam oglądać 300 osobową delegację. 50 zdechlaków, którym się nic nie chce - ZAKWALIFIKOWALI SIE NA OLIMPIADE i reszta elity. No i co? Komu tu kibicować? Może właśnie jakby se za samolot , pobyt i treningi sami zapłacili to by se to bardziej przemyśleli ale cóz... czego tu wymagać :(

No i co - czemu nie znam zasad baseballu - o czym mam pisać z Amerykanami? Nie wiem :( Znowu mnie nie nauczyli... znowu wyszłam na tłuka z kompleksami...( Litwo - ojczyzno moja wołam z drzewa. Tyle :(

W ogole uważam, że powinno się uczyć SPORTY NARODOWE - taki przedmiot. Np . krykiet w Anglii albo polo. Basball - Am. Pólnocna. I różne takie. Tak powinno być - sporty chińskie, w Indiach to znowu krykiet , Arabowie - jazda na wielbłądzie - galop. I takie tam. Na w-fie powinna być jazda konna również. Dlaczego nie? Jakoś Isinbajewa później ma co zawody rekord świata, a tu nikt nawet nie wie gdzie tyczka leży po wczorajszej imprezie. A może Janko Muzykant akurat by był drugim Bubką. Ale co - ktoś tam ma minimum kwalifikacyjne, a nie Janka nie ma kasy - brakło :(. I to takie sranie w banie w tej Polsce - za przeproszeniem :( Lub bez :(

Jazda konna i basen z nauką pływania - oto w-f dla wszystkich, a najlepsi mogą się rozwijać w danej dyscyplinie np. ćwiczyć krykieta czy grać sobie w polo (już głupieję czy to Ameryka czy Anglia). Bądź co bądź zostają jeszcze tacy, którzy to wszystko mają w dupie a grzybów nie lubią lub nie umieją szukać. Tym zostaje poszukiwanie ...kwiatu paproci. I ja się do nich zaliczam. Nawiasem pisząc nie wiem zupełnie dlaczego nikt nie wymyślił takiej zabawy. "Szukanie kwiatu paproci" - to powinien być hit okresu Sobótki. Są jakieś wianki, ale to byłoby lepsze. Gdzieś w lesie - teren zagrodzić i powiedzmy o 22.00 idziemy szukać. No super zabawa moim zdaniem. Później ognisko i wianki. ale cóż... przy piwie z niemieckich browarów ważniejszy jest mecz baseballa.

Ale debil - a piszesz na amerykańskim wynalazku, na którym robisz tu interes jak nikt w Europie. Już chyba nigdzie w Europie nie ma takich cen na programy komputerowe jak w Polsce.Idź się umyj lepiej mydłem z Zyda. Tyle mnie obchodzi twoje pierdzielenie o niczym :(

Ja się do Iraku nie wybieram, a zanim na czarno coś napiszesz - spójrz przed siebie. Co widzisz debilu? EKRAN!!! EKRAN Z LITERKAMI. EKRAN KOMPUTERA ciemniaku.

I jeszcze chciałam napisać taki APEL - bo ja rozumiem - na basenach w Polsce , które zimą są lodowiskami nie ma trampolin, nie ma wież - w tym nie wygramy w Pekinie, znowu ktoś miał imprezę za pieniądze na jazdę konną - nie będzie jeździectwa -(co najwyżej gdzieś indziej będzie jeżdziectwo). Ale naprawdę w biegu przełajowym - zwłaszcza przez las - powinniśmy CELOWAĆ. Polska jako pierwsza w tej dyscyplinie - od początku, nie od końca. A jak nie ma drzew? To trzeba wstawić sztuczne wtedy! No - i wygrywamy. WRESZCIE!!! I to tyle.

A jak nie ma takiej dyscypliny "PRZEŁAJ PRZEZ LAS" to też należy ją sobie wymyślić. I tu widzę Polski Związek Sportowy jak działa i się angażuje. Kolektyw, aktywizacja - to hasła podstawowe. No - i to tyle już naprawdę.