Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzyszlaMama23

Wklesle sutki a karmienie piersia???

Polecane posty

Gość PrzyszlaMama23

Czy ktos z was mial taki problem czy bede miala problemy z karmieniem piersia gdy moje sutki sa wklesle?.Czytalam o niplette czy musze to stosowac ?

Hej. Powiem tak, u mnie sutki nie sa wklesle, plaskie tez nie ale nie sa super przystosowane do karmienia, tzn nie byly. Karmie piersia, kupilam takie akladki aventu ale leza odlogiem na polce, maly nauczyl sie ssac moje piersi,a i ja nauczylam sie go przystawiac, przeciez dzieciaczek lapie tez otoczke a nie tylko sam sutek. Bedzie dobrze, a jak nie pomoze po polecam te Aventu, slyszalam ze sa dobre bo dziecko powietrza nie lykai dzieki temu nie ma koleczek. Głowa do gory bedzie dobrze.

ja wkleslych nie mam ale mam plaskie... niplette nie stosowalam ale karmie z powodzeniem piersia... na poczatku jest ciezko bo sutki sa poranione i boli bardzo ale po jakis 2 tygodniach juz jest w pozadku... teraz po 4 miesiacach nic mnie juz nie boli... dziecko sie nauczy lapac twoja piers jesli tylko bedziesz je czesto przystawiac i da sobie rade...

Gość ja tez mam takie
nie przjmuje sie tym narazie. Zobacze jak to wyjdzie w praniu :P

Nie zgodzę się z tym zachwalaniem kapturków. Kapturki można stosować doraźnie, kiedy np brodawki sa bardzo poranione. Dłuższe ich stosowanie często prowadzi do zaniku laktacji bo dziecko nie ściąga pokarmu dokładnie tak samo jak bez kapturków i organizm nie dostaje wystarczającego "sygnału" do dalszej produkcji pokarmu. Acha - kapturki nie uchronią od kolek!!!